Bilge Nihan Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Kendisini Bahadır Tatlıöz ile birlikte söylediği ''Net'' şarksı ile tanıdığımız Bilge Nihan merak edilen sanatçılardan biridir. Başarısı ile adından sıkça söz ettiren sanatçı geniş bir hayran kitlesine sahiptir.

Aslen Almanyalı olan Bilge Nihan 28 Temmuz 1985'de Almanya'nın başkenti Berlin'de dünyaya gelmiş, bir aslan burcu kızıdır. Müzisyen bir baba ve sesi güzel bir anne ile dünyaya geldiği Berlin'de büyümüştür. Kendini bildi bileli şarkıcı olmak isteyen Bilge Nihan babasının ona söylediği şarkılar eşliğinde büyüdüğünü, kulağının da babasının söylediği şarkılar sayesinde geliştiğini ifade eder. Şarkıcı olmayı istemesinin en büyük faktörü de babası ve annesinin müziğe karşı olan ilgisidir ve bunu çocukları Bilge Nihan' a aktarabilmeleridir.

 

Eğitim Hayatı

Lise eğitimini büyüdüğü Berlin'de Güzel Sanatlar Lisesi'nde tamamlamıştır. Aynı zamanda piyano ve şan dersleri almış ve aynı dönemlerde yaklaşık 10 sene kadar Berlin Klasik Türk Müziği Derneği'nin solistliğini yapmış ve böylece müzik hayatına adım atmıştır. Daha doğrusu müzik onun hayatına girmiştir.  Ama tüm bunların yanında üniversite eğitiminde bambaşka bir alana yönelmiş ve üniversite eğitimini Sosyal Pedagoji bölümünde tamamlamıştır.

 

2000 yılında TRT Avrupa Ses Yarışması Başarısı

''Almanya' da yaşadığı Berlin kentinde Türk müzik sanatçıları parmakla gösterilecek kadardır neredeyse.'' diyen Bilge Nihan çevresindekilerin de yönlendirmesi ve destekleri ile 2006 yılında Türkiye'ye dönüş yapmıştır. Kendisine neden Türkiye diye sorulduğunda ise  ''90'lar pop müziği benim çocukluk yıllarıma denk gelir ve 90'lar pop müziğinden aldığım ilham ile benim müzik hayatımın başlangıç yerinin de Türkiye olmasını istedim.'' der. Türkiye'de Bengü, Burcu Güneş, Ege ve Tan gibi isimlerle çalışma imkânı bulmuş, aynı zamanda Enbe Orkestrası gibi orkestralarda solistlik yapmıştır. 

7 Aralık 2016 yılında Bahadır Tatlıöz ile birlikte çalışmalarını yapmış olduğu düzenlemesini ise Cüneyt Yamaner'in yaptığı  ''Net'' adlı şarkı ile hem müzik dünyasına girmiş  hem de milyonlara ulaşmıştır.

Müziğin hayatına nasıl girdiğini lisede aldığı eğitim ve aynı dönemlerde bulunduğu dernekler ve aldığı piyano ve şan derslerine bağlayan Bilge Nihan, hedeflerinden bahsederken kendisiyle yarıştığını söylemiştir. Aynı zamanda başarıya ulaştığı hedeflerinden sonra ise  yerine bir yenisini koyduğunu belirtir ve hedeflerin daha çok müzik ile ilgili olduğunu ama müziğin yanında farklı projelerde de yer almak istediğini belirtir. 

 

Bilge Nihan Çıkardığı Albümler 

(2014) Yelkovan

(2016) Bilge Nihan - Bahadır Tatlıöz Net

(2017) Zehr-i Yılan

(2018) Felek

Yelkovan adlı albüm birçok sanatçı ile çalıştıktan sonra 3 senelik aranın ardından çıkardığı ilk albümüdür. Albüm içerisinde 4 şarkı yer almaktadır. Bu albümün çıkış parçası Kilit'tir. Kilit şarkısının sözü ve müziği Özgür Turgut'a aittir. Düzenlemesi Cüneyt Yamaner'e ait olan şarkı da hayatı ve aşkı sorgulayan bir kadının hikâyesi anlatılıyor.

Bahadır Tatlıöz ile birlikte çıkardığı Zehr-i Yılan adlı şarkısı Net şarkısının ardından Sony Music Türkiye ile yaptığı anlaşma sonrasındaki ilk projesidir. Zehr-i Yılan'ın sözleri Bahadır Tatlısöz'e ve düzenlemesi Cüneyt Yamaner'e aittir. Yönetmen koltuğunda Gülşen Aybaba'nın üstlendiği klipte Bilge Nihan feminen ve iddialı duruşu ile hayranlarını da şaşırtmıştır.

Felek şarkısının sözleri Sıla Gençoğlu imzası taşır. Müziği Kerem Türkaydın'a ve düzenlemesi yine Cüneyt Yamaner'e ait olan şarkının şansa ve kadere inat hayatın kötü olan her şeyine kafa tutan  klibinde ise hayata karşı yorulmuş ama yine de hayatın ona getirdiği tüm olumsuz şeylere alışmış ve her şeye rağmen ayakta duran ve her zaman güçlü olan bir kadını anlatır. 

Bilge Nihan Hakkında