Bergen Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

15 Temmuz 1959 tarihinde Mersin'de doğmuştur. Asıl adı Belgin Sarılmışer'dir. Ataları Suriye Türkmen soyundan gelmektedir. 4 kız kardeşlerdir. Annesi ve babası Bergen küçük yaştayken ayrılmıştır. Ayrıldıktan sonra 1966 yılında Bergen'de annesiyle birlikte Ankara'ya taşınmışlardır. Ankara'da Yunus Emre ilkokulunu bitirmiştir. Okul bittikten sonra Ankara devlet konservatuvarı piyano bölümüne başlamıştır. Bu dönemde zor zamanlar geçirmiş ve maddi sıkıntılar yaşamıştır. Yaşadığı bu sıkıntılar sonucunda konservatuarı bırakmak zorunda kalmıştır. 1976 yılında yaşı büyütülerek PTT'de memur olarak çalışmaya başlamıştır. Bu dönemde yaşadığı bir aşk yüzünden memurluk görevini de bırakmak zorunda kalmıştır. 1977 yılında kuzeni Göksel Sarılmışer ile evlenmiştir.

Evlilik Hayatı 

Göksel Sarılmışer ile olan evliliği 4 yıl sürmüştür. Bu evlilikten bir erkek çocuğu olmuştur. 1981 yılında eşinden ayrılmıştır. Ankara'da ilk defa gittiği bir gece kulübünde tesadüfen sahneye çıkmıştır. Gece kulübünün sahibi tarafından beğenildiği için sahne alması için bir teklifte bulunulmuştur. Teklifi kabul eden Bergen bir yıl boyunca bu gece kulübünde sahne almıştır. ,. Burada tanıştığı Halis Serbest'le tanışarak ikinci evliliğini 1982 yılında yapmıştır. Tam anlamıyla bir evlilik olmamıştır. Resmî olmayan bir evliliktir.
 

Bergen'in Yüzüne Kezzap Atılması 

Birçoğumuzun bildiği bu olay ikinci eşi Halis Serbest tarafından yapılmıştır.. O yıllarda da kocasından şiddet görmeye başlamıştır. Bu sebeple birçok kez eşinden kaçmıştır. 1982 yılında İzmir'de çalıştığı bir gece kulübünde kocası tarafından yüzüne bir kova dolusu kezzap artırılmıştır. Bu olay sebebiyle iki gözünü de kaybetmiş ve vücudunun büyük bir bölümü yanmıştır. Gördüğü tedaviler sonrasında sol gözü görme yetisini kazanmıştır. Sağ gözünün hala görmemesi sebebiyle saçlarını hep sağ gözünün üzerine atmıştır. Bu olayın sorumlusu Halis Serbest iki aylık firardan sonra tekrar yakalanıp tutuklanarak İzmir Buca kapalı cezaevine konulmuştur.
 

 Bergen'in Şöhret Olduğu Yıllar 

Ünlü şarkıcı Kibariye'nin çıkış yaptığı şarkının bestecisi Cengiz Özşeker tarafından ikna edilerek 1985 yılına kadar İzmir'de bir pavyonda sahne almıştır.1985 yılında plak yapımcısı Yaşar Kekeva'nın daveti üzerine İstanbul'a gitmiştir. İkinci longplayı olan insan severse'yi çıkarmıştır. 1986 yılının sonlarına doğru yaptığı Acıların Kadını adlı albümü ile şöhreti tüm ülkeye yayılmıştır. Albümün çok beğenilmesi ile birlikte Nisan 1987'de 1986 yılı albümü en çok satan arabesk kadın sanatçı olarak unvan almıştır ve Altın Plak ve Altın Kaset ile ödüllendirilmiştir. 1987 yılında Ülkü Erakalın'ın senaryosu ve yönetmenliğiyle Acıların Kadını filminde rol almıştır. 1989 yılında sahnelere geri dönmüştür ve Yıllar Affetmez adlı albümünü yapmıştır.
 

Bergen'in Ölümü 

14 Ağustos 1989 yılında Anadolu turnesi kapsamında Samsun'dan Kayseri'ye giderek buradaki çalışmasını bitirmiştir. Daha sonra annesiyle birlikte Mersin'e dönmek üzere yola çıkmışlardır. Boşandığı eşi Halis Serbest'in kendilerini takip ettiğini fark ederek emniyeti arayıp durumu haberdar etmiştir. Annesiyle birlikte yollarına devam ederken Mersin'e varmadan bir dinlenme tesisinde yemek yerken Halis Serbest tekrar karşısına çıkmıştır. Halis Serbest ile tartışan sanatçı daha sonra arabaya binmek üzere hareket ettiğinde Halis Serbest'in silahından çıkan kurşunların hedefi olmuştur. Annesi Sabahat Çakır'ı da yaralayarak olay yerinden kaçmıştır. Şarkıcı olay yerinde hayatını kaybetmiştir ve annesi yoğun bakıma alınmıştır. Memleketi Mersin'de Akbelen Mezarlığında toprağa verilmiştir.
 

Bergen o dönemlerden itibaren bütün sanat dünyasının yakından tanıdığı bir isim olarak bilinir. Günümüzde Bergen dinlemeyen birçok nisan bile Bergen’in hikâyesini mutlaka bilmektedir. Tüm Türkiye’nin hayat hikâyesini duyunca üzülerek hüsrana boğulduğu sanatçı eğer yaşasaydı bugün sanat dünyasında çok önemli bir yere sahip olacaktı.

Bergen Hakkında