Ben Fero Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Asıl ismi Ferhan Yılmaz olan ancak bilinen adıyla Ben Fero 25 Şubat 1991 yılında Almanya’nın Bonn şehrinde dünyaya gelmiştir. Almanya’nın Berlin’den önceki başkenti olan Bonn şehrinde sadece 3 yıl yaşamıştır. Ben Fero’nun babası aslen Sivas annesi ise Trabzonludur. 1994 yılında ailesi ile beraber Türkiye’ye dönüp İzmir’e yerleşmiştir.

Müzikle ilk olarak 8 yaşında Tupac dinleyerek tanışmıştır. Üniversite hayatını Sabancı Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Daha sonra Kıbrıs’ta askerlik görevini yerine getirmiştir. Ezhel’e olan ilgisi onu rap şarkılarına itmeden önce İzmir’de bir sağlık firmasında beyaz yakalı sağlık turizm pazarlamacısı olarak görev yapmıştır.

İlk şarkısı olan Mahallemiz Esmer adlı single çalışmasını 8 Nisan 2018’de çıkarmış ve bu şarkıyla çıkış yakalamıştır. Bu şarkıyı çıkarabilmek için NBA’de Allstar maçlarını Amerika Birleşik Devletleri’nde izleyebilmek için topladığı parayı harcayarak yapmıştır. İzmir Güzelbahçe’de çok fazla kimse yaşamazken rap dinleyerek ve basketbol oynayarak çocukluk zamanlarını geçirmiştir. Mahallemiz Esmer şarkısında da Güzelbahçe’den ilham alarak yazmıştır.

 

Ben Fero’nun Albüm ve Şarkıları

Mahallemiz Esmer adlı şarkısının ardından 17 Ağustos 2018 yılında çıkardığı Kimlerdensin şarkısının ardından işinden ayrılıp kendini tamamen müziğe vermiştir. 30 Kasım 2018 yılında 3 2 1 adlı şarkısını çıkarmıştır. Bu şarkıyla aralık ayında Spotify’de ilk sıraya yükselmeyi başarmıştır. 20 Şubat 2019’da daha önce çıkarmış olduğu şarkılarıyla beraber Orman Kanunları adlı albümü çıkarmıştır. Bu şarkılar içerisinde en çok dinlenen Biladerim İçin adlı şarkısı olmuştur.

Albüm içerisinde 8 Haziran 2018 yılında çıkardığı Mahallemiz Esmer adlı şarkı, 17 Ağustos 2018 yılında çıkardığı Kimlerdensin adlı şarkı ve30 Kasım 2018 yılında çıkardığı 3 2 1 adlı şarkıyı eklemiştir. Ayrıca albüm içerisinde Diskotek, Babafingo, Yaylan, Buldum, Demet Akalın, Motivasyon ve Biladerim İçin şarkıları yer almıştır. 4 Şubat 2020 yılında Keişan ile beraber Kim O şarkısını çıkarmıştır.

 

Ben Fero’nun Klipleri

Demet Akalın adlı şarkısını ilk olarak Başta Akalım olarak çıkarmıştır ancak daha sonrasında Demet Akalın olarak değiştirmiştir. Ünlü şarkıcı Demet Akalın’da bu şarkının klibinde yer almıştır. Bu şarkının klibinde futbolseverlerin yakından tanığı Pascal Nouma’da yer almıştır.

Şarkılarında genellikle vücut geliştirme sporundan bahseden şarkıcı kliplerinde de bu spora yer vermiştir. Ayrıca kliplerinde şık kıyafetler giymeyi tercih eder. Demet Akalın klibinde yavru kaplana da oldukça yer vermiştir. Aynı klipte güzel kızlar ve lüks arabalarla oldukça dikkat çekmiştir. Kendine özgü bir tarz olan şarkılarını heceleyerek söyleme tarzı bazı kesimler tarafından eleştirilmiş olsa da dinleyici oranları bu bastırmıştır.

Ben Fero Mahallemiz Esmer, Demet Akalın, Arkadaş, Babafingo, 3 2 1, Biladerim İçin, Motivasyon ve Kimlerdensin adlı şarkılarına klip çekmiştir. 7 Haziran 2019 yılında Khontkar ile beraber Jenga adlı şarkıyı seslendirmiştir. 29 Temmuz 2019 yılında rap dünyasına ilgi duyduğu Ezhel, Killa Hakan ve rap tarzının efsanelerinden Ceza ile beraber Fight Kulüp adlı şarkıyı söylemiştir.

 

Kazandığı Ödüller

Ben Fero çıkarmış olduğu şarkıların milyonlar tarafından dinlenmesinin ardından 16.Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde 9 Mayıs 2019’da düzenlenen ödül töreninde aldığı oylarla En İyi Çıkış Yakalayan Sanatçı ödülüne layık görüldü. 19 Ocak 2020 yılında 2020 Basketbol Süper Ligi Allstar karşılaşması için Sinan Erdem Spor Salonu’nda sahneye çıkmıştır.

Orman Kanunları adlı albümün yayınlanmaya başladığı gün Spotify’de Türkiye Top 50’de albümün 10 şarkısı ilk 12 en çok dinlenen şarkılar içerisinde yer almıştır. Böylece bir albümde bütün şarkıları ilk 50’ye giren ilk sanatçı olmayı başarmıştır.

Ben Fero Hakkında