Bahadır Tatlıöz Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Bahadır Tatlıöz İstanbul'da 27 Temmuz 1976 yılında doğmuştur. Müziğe ilgisi küçük yaşlardan beri olmuş ve her zaman müzikal oyuncaklar ile oynamıştır. Günümüzdeki mesleği çok çeşitlidir. İyi bir piyanist olduğu kadar aynı zamanda aranjör ve besteler yapmaktadır. Müzik hayatına başladığı yaş aralığı 13 olup, Avrupa da gerçekleşen konserlerde yer almayı başarmıştır. Müzik festivallerinde piyanist görevini üstlenip, halka kendisini sevdirmiştir.2005 senesine gelindiği zaman Buzuki Orhan Osman, Erkan Oğur ve Cem Aksel gibi önemli müzik hocalarından eğitimler almıştır. Perküsyonist olan Yasin Bozkurt'un katkıları ile birlikte Çalıjazz isimli albümünü çıkarmıştır. Orhan Osman isimli hocası ile,2005 Ekim aylarında konserler vererek, ünü daha da fazla yayılmıştır.

 

Bahadır Tatlıöz'ün Sanatçı Olma Adımları 

Tatlıöz Belçika, Almanya ve Hollanda olmak üzere bu ülkelerde en az 20 konser vermiştir. Piona ve Buziki isimli projelerin turneliğini üstlenmiştir. Çalıjazz topluma ait olan folklorik özellikleri ve müzikleri ortaya çıkarmayı başarmıştır. 2005 yılı Ekim ayına gelindiği zaman kendi albümlerinin her birinin halk tarafından tanınmasını sağlamıştır. Çalıjazz grubuna katılım göstermiş ve grup halinde şarkılar söylemiştir. Ayrıca grubun müziğini ve kendisine ait kimliğini ön plana çıkartmak için mevcut albüm ün kazanmıştır.  Bahadır Tatlıöz'ün temel hedefi albümün dünyaca tanınmasıdır. Oluşturulan proje sayesinde Anadolu türkülerimizin orijinalliği bozulmadan jazz tarzında harmanlanıp sunuluyor.2012 yılına geldiğinde "Yıllar" isimli albümünü çıkarmıştır. İlk albümü olmasına rağmen çok satanlar bölümünde yer almayı başarmıştır.

 

Bahadır Tatlıöz'ün Eğitim Yılları 

Müzik dünyasındaki kariyerini, 6 yaşına geldiği zaman kazanmış olduğu konservatuar ile elde etmiştir. Konservatuvar belediyeye ait olduğu için, kendi yaşlarında birçok kişi ile çalışmalar yapmıştır. 11 yaşlarındayken İstanbul Devlet Konservatuar bölümünü kazanmış ve kendisine ait müzikler bestelemiştir. İlerleyen yıllarda, kendisini dünyaca tanınan bir piyanist olarak yetiştirmiştir. Yurt içi ve yurt dışında yer aldığı köşelerde ünlü bir piyanist unvanına sahip olmuştur. Sanatçı eğitim yaşamı içerisinde birçok sosyal sorumluluk gerektiren projelere katılım göstermiştir. Sağduyu isimli projede seslendirilen "Savaş ve Hüzün" isimli şarkı gündemde kalmıştır. Özellikle Almanya’da da epey beğenilen şarkı, ödüller ile taçlandırılmıştır.

 

Bahadır Tatlıöz 'ün Albümleri Nelerdir?

Aranjeleri sayesinde kısa bir süre içinde birçok kişinin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Etnik caz türündeki performansı sayesinde Türkiye sınırında kalmayarak yurt dışına da ulaşmıştır. Dave Weckl ve Haracio Herdannenz isimli kişiler ile sahneler almıştır. Uzun yıllar içerisinde birçok kişi ile çalıştıktan sonra kendisine ait bir solo albüm çıkarmıştır.2012 yılında, halkı tarafından gönüllerde taht kuracak bir albüm ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Şarkıları Türkiye de her zaman en çok dinlenenler arasında yer alarak tıklanma rekorları kırmıştır.2015 ve 2017 yıllarında çıkan albümler ile elde ettiği başarılar desteklenmiştir. Bedende Ruh Yokken isimli şarkısını Gökhan Türkmen ile düet yaparak oluşturmuştur.

 

Bahadır Tatlıöz 'ün Kendisine Ait Şarkıları 

Başarılı sanatçının şarkıları her sezonda gündemde kalmıştır. Çalışma arkadaşları sayesinde belirli günlerde bir araya gelerek ses çalışmaları yapmışlardır.2013 yılında Kafam Duman isimli " Bana Dair" şarkısını ortaya çıkarmıştır. 2014 yılında "Aşkın Zindanları" şarkısı ile epey ses getirmiştir. Yine aynı şekilde 2014 yılında "Benim Değil " şarkısını seslendirmiştir.2017 yılında kültürel ve manevi değerlerimize ayna tutan " Çanakkale Türküsü" nü jazz tarzında ahenkli bir nota ile söylemiştir.2018 yıllarında "Kendine İyi bak" ve "Su Yolunu Bulur" şarkıları ile ünü epey yayılım göstermiştir. Günümüzde adeta yankılanan 2020 " Aldırma " şarkısı ses ve notaların uyumundan dolayı dillerden düşmüyor.

Bahadır Tatlıöz Hakkında