Baha Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Baha ya da uzun haliyle Bahattin Gündoğdu 17 Eylül 1969 doğumludur. Kayseri ilinin Bünyan ilçesinde dünyaya gelen Türk pop sanatçısı Baha küçük yaşından itibaren tüm okul yaşamını Ankara’da geçirmiştir. Başkent Lisesi’nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Fakültesi’ne devam etmiş ve viyola eğitimini ana dalda alarak 1991 senesinde mezun olmuştur. Gazi Üniversitesi’ndeyken kurduğu grupla birlikte ilk defa pop konserini hayata geçirmiş ve bu şekilde üniversite tarihinde bir ilke imza atmıştır.

Ardından müzik öğretmenliği yapmış ve özel dersler vermiştir. Aynı dönemde futbol alanında da profesyonel bir başarı sergileyen Baha Galatasaray’a transfer olmak üzereyken ani bir karar vermiş ve futboldan tamamen uzaklaşarak kariyerine müzik alanında devam etmiştir. Bu kararında geçirdiği ani rahatsızlığın ve altı ay kadar tedavi görmesinin etkisi de mevcuttur.

Pek çok farklı müzisyenle tanışma ve çalışma fırsatı bulan Baha aynı zamanda besteci bir kimliğe sahiptir ve pek çok şarkısı başka şarkıcılar tarafından da seslendirilmiştir. ‘’Romantik prens’’ olarak bilinmeye başlanan Baha kısa zamanda oldukça sevilmiş ve özellikle aşk şarkılarıyla gönüllerde taht kurmuştur.

 

İlk Albümü ve Yükselişi

Baha için dönüm noktalarından birisi 1999 senesinde olmuştur. Ünlü sanatçı bu senede ilk albümünü çıkartarak herkes tarafından tanınır hale gelmiştir. ‘’Aşkın Tebessümü’’ isimli albüm oldukça çok satılmıştır ve bu başarısından dolayı pek çok ödül almıştır. Baha’ya da yılın sanatçısı ödülü verilmiştir.

Çalışmalarına ara vermeden devam eden Baha 2000 senesinde ikinci albümü ‘’Aşk Olmazsa’’ ile yine geniş bir kitleye ulaşmayı başarmıştır. Albümde yer alan ‘’Canım Sevgilim’’ isimli parça tam manasıyla he yerde dinlenmiş ve çok geniş bir kitlenin yüreğine girmiştir. 2003 senesinde ‘’Aşk Acısı’’ albümüyle başarı grafiğini yükseltmeye devam eden sanatçı aynı yıl Türkiye ve Avrupa turnesi yapmıştır.

 

Albümleri

Baha 2005 senesinde sevenlerinin karşısına ‘’Aşk Rüzgârı’’ isimli albümle çıkmıştır. 2007 senesinde ‘’Aşk Yemini’’ albümüyle sevda şarkılarına devam eden ünlü sanatçı sevenlerini çok bekletmeden 2008 senesinde de ‘’Firari Aşk’’ albümünü piyasaya sürmüştür. Müzik kariyerine son hızla devam eden Baha 2010 senesinde ‘’Aşkı Duymak İstediğin Her Zaman’’ albümünü çıkarmıştır. Aşktan vazgeçmeyen Baha 2013 senesinde ‘’Aşka Baha’ne’’ albümüyle sevenlerinin karşısında yer almıştır.

2017 senesinde durmadığını ve aşktan vazgeçmediğini gösteren ünlü sanatçı ‘’Aşk’a Devam’’ albümüyle sevenlerinin kalbinde kalmaya devam etmiştir. Bu zamana dek pek çok başarılı işe imza atan Baha’nın dillerden düşmeyen ve ne kadar zaman geçerse geçsin unutulmayan şarkıları arasında ‘’Kutupta Yaz Gibi’’, ‘’Canım Sevgilim’’, ‘’Aşk Kitabı’’, ‘’Gülü Susuz Seni Aşksız’’, ‘’Bizim Hikâyemiz’’, ‘’Aşk Acısı’’, ‘’Boşver Üzülme’’ yer almaktadır.

 

Yer Aldığı Festival ve Etkinlikler

Ünlü sanatçı pek çok festivalde ve etkinlikte yer almakla birlikte ‘’Müzik Bahane’’ isimli programın da sunucusu olmuştur. ‘’Kadife Sesli Sanatçı’’ diye bilinen Baha Almanya’da çok sayıda konser vermiştir. Müzik kariyerinde durmadan çalışan Baha üzerinden yıllar geçse bile her yaştan kesime hitap eden ve unutulmayan şarkılara imza atmıştır. Ünlü sanatçı evli değildir. Yaptığı röportajlarda müzik hayatındaki yoğunluktan dolayı evliliği geri plana attığını belirtmiştir.

Ancak yine de evliliğe sıcak bakmaktadır ve uygun bir eşle direkt evlenebileceğini belirtmektedir. Kendisini iyi bir aile babası olabilecek şekilde görmekte ve özellikle çocuk istemektedir. Baha çok geniş bir kitle tarafından bilinen ancak gözler önünde olmayı sevmeyen bir sanatçıdır. Magazin dünyasında kötü bir haberle hiç yer almamış ve mütevazı kimliğiyle de sevenlerinin hayranlığını kazanmıştır. Tanınmak için farklı uğraşlara gerek duymamıştır.

Baha Hakkında