Ayşe Özyılmazel Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

AyÅŸe Özyılmazel, Ä°stanbul’da 24 Ekim 1979 yılında dünyaya gelmiÅŸtir. Babası ünlü sanatçımız Neco’dur. Annesi ise Oya Germen’dir. EÄŸitim hayatında sanatın izlerini görmek mümkündür. 1997 yılında Semiha Åžakir Lisesi’ni bitirdikten sonra Yeditepe Üniversitesi Sinema Bölümü’nü bitirmiÅŸtir. Görsel sanatlara ve yazıya olan ilgisi, sanatçının bu yönde ilerlemesini saÄŸlamıştır. Sinema Bölümü’nü seçmesi de bu nedenledir.

 Ä°stanbul GeliÅŸim Orkestrası’nda görev alan Yılmazel daha sonra bir kitap ta çıkarmıştır. Sana Bi’ÅŸey Olmasın keyifli yazı dili ile kaleme alınmış kitaplarındandır. Hareketli kiÅŸiliÄŸi ve enerjik tavırlarıyla ekrana çıktığı andan bu yana herkesin sempatisini kazanmış sanatçılarımızdandır. Farklı alanlarda ilgi ve yetenekleri olan AyÅŸe Özyılmazel, bunu sanatçı ÅŸahsında baÅŸarı ile toplamış bir kiÅŸiliktir. Kendinden baÅŸka sanatçının bir ablası ve bir de kız kardeÅŸi bulunmaktadır.

 

AyÅŸe Özyılmazel’in Yazar Tarafı

AyÅŸe Özyılmazel, sahne sanatlarında baÅŸarılı olmasının yanı sıra yazar kiÅŸiliÄŸi ile de öne çıkmaktadır. Entelektüel kiÅŸiliÄŸi ile yazar tarafı da son derece kuvvetlidir. Çıkardığı kitabı, geniÅŸ kitleler üzerinde büyük beÄŸeni toplamıştır. Ayrıca Sabah Gazetesi’ne de düzenli olarak yazdığı yazıları ile ilgi toplamaktadır.

Akıcı dili ve keyifli anlatımı ile gazetede sayfası bulunan genç yazarlarımızdandır. AyÅŸe Özyılmazel, babasının bazı yeteneklerini almasına raÄŸmen, onun izinden giden bir sanatçı olmamıştır. Farklı yönlerde kendini yetiÅŸtirip, ispatlamış sanatçılarımızdandır. Müzisyen kiÅŸiliÄŸi babasını andırsa bile farklı kulvarlarda da kendini yetiÅŸtirmiÅŸtir. Yazarlık ve sahne performansı bunlardan bazılarıdır.

 

AyÅŸe Özyılmazel’in Müzik Ä°le Ä°lgisi

AyÅŸe Özyılmazel, müzik ile iç içe olan bir ortamda büyümüÅŸtür. Babasından aldığı yetenekleri sayesinde farklı müzik gruplarında da yer almıştır. Uzay Heparı için onun vefatından sonra yapılan bir albümde, Biçare Åžarkısını son derece baÅŸarılı bir ÅŸekilde yorumlamıştır.

Sonsuz Albümü, hit olan albümler içerisinde otuz beÅŸinci sıraya kadar çıkabilmiÅŸ albümdür. Bunda Yılmazel’in sesi kadar yorumcu kiÅŸiliÄŸi de öne çıkmaktadır. 2009 yılında ise sanatçı kendi albümünü çıkarmıştır. Bu konuda en büyük desteÄŸi ise ablası Zeynep Özyılmazel’den almıştır. Albüm resimlerinde sanatçının ablasının da önemli katkıları bulunmuÅŸtur.

AyÅŸe Özyılmazel’in söz yazarlığı da bulunmaktadır. Enerji isimli ÅŸarkının sözleri kendisine aittir. Çok sayıda ÅŸarkıyı seslendirirken kliplerinde de oynamıştır. Sahnesi baÅŸarılı olan sanatçı, seslendirdiÄŸi ÅŸarkılara da çektiÄŸi klipleri ile keyifle izlenen sanatçılarımızdandır. Birçok single çalışması olan sanatçının Arabesk, Tatlım, Ä°ki Sakin, Roket ilk akla gelenleridir. Åžarkıcılığı kadar ÅŸarkılara yazdığı sözler de son derece baÅŸarılıdır.

 

AyÅŸe Özyılmazel’in  Yaptığı Programlar

AyÅŸe Özyılmazel, çok sayıda programa konuk olmuÅŸtur. Magazin haberlerine konu olabilecek kadar renkli bir kiÅŸiliÄŸi olan sanatçı, aslında entelektüel bir kiÅŸidir. Genç sanatçı, sahne yaÅŸamında çok sayıda tiyatro ve program teklifi almıştır. En akılda kalanı ise AliÅŸan ile birlikte hazırladıkları, AyÅŸe Ä°le AliÅŸan programıdır. Daha sonra ise tek başına yaptığı çalışması olan Su Gibi Gel’dir. Arkadaşım HoÅŸ geldin de de rol almıştır.

AyÅŸe Özyılmazel, özel hayatı ile gündeme gelmek istemese de Ali Taran ile yaptığı evliliÄŸi uzun süre konuÅŸulmuÅŸtur. Çiftin arasındaki yaÅŸ farkı, magazin haberlerinde uzun süre gündemde kalan konular arasındadır. Bu evlilik bir seneden kısa sürerek, Nisan 2012 yılında bitmiÅŸtir. Sanatçının doÄŸal tavırları, günlük yaÅŸamdaki sade ve dürüst kiÅŸiliÄŸi, kalemine de yansımıştır.

ÇoÄŸu zaman çarpıcı ve cesur tespitlerini akıcı bir ÅŸekilde kaleme almaktan da çekinmemiÅŸtir. Sanat camiasına doÄŸal tavırlarıyla renk getiren, ekranın aranan yüzlerinden biridir. Popüler olmaktan öte kültürel birikimi ile de her dönem zevkle izlenen sanatçılardandır.

Ayşe Özyılmazel Hakkında