Aylin Çoşkun Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Aylin coşkun 1976 yıllarında Almanya' da dünyaya gelmiştir. Yaşadığı ülkede eğitim ve öğretimini en iyi şekilde tamamlamıştır. Ailesi Türk olan Aylin Coşkun, eğitim hayatını İzmir ilinde sürdürmüştür. İzmir Cumhuriyet Kız Meslek Lisesi'nde eğitim ve öğretim hayatını tamamlamıştır. 1997 yılına geldiği zaman "Miss Globe" isimli güzellik yarışmasına katılmıştır. Yarışmanın sonunda Türkiye güzeli seçilmiştir. Müziğe her daim ilgi duymuş ve kendisini geliştirmeye yönelik aktivitelerde bulunmuştur. Belirli gün ve haftalarda müzisyen olan hocalarından şan dersleri almıştır. Eğitim hayatının sadece üniversite bitirerek tamamlanmadığına inandığı için her daim çeşitli çalışmaya katılmıştır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Şan ve Solfej bölümünü başarılar elde ederek tamamlamıştır. Lisans eğitiminin yeterli olmadığını düşündüğü için farklı anadal bölümleri ile de çalışmalarını yürütmüştür.

 

Aylin Coşkun'un Albümleri Nelerdir?

İstanbul ve Ankara’ya gelen Aylin Coşkun, bir süreliğine mankenlik yapmıştır. Bazı TV kanallarında sunuculuk yapmıştır. 2020 yılına kadar toplamda 7 adet çıkartmıştır. 2000 yılının başlarında ilk albümü Masallı Zeyno müziği ile ön plana çıkmayı başarmıştır.  İlk çıkan albümü ile üne kavuşan Ayla, ikinci albümü olup kendisinin bestelediği Bu Kaçıncı şarkısı ile patlama yaratmıştır. Yandım Allahım isimli parçası ile klip çekmiş ve beğenilmiştir. Parçalarının internet üzerinden çok tıklananlar arasında yer alması kendisi adına ilham kaynağı olmuştur. Yıllar boyunca çalışmış ve sonuç olarak 6 adet daha albüm ortaya çıkarmıştır. Şarkılarının özünde yaşamına dair izler vardır.

 

Aylin Coşkun'un Kendi Bestelediği Müzikler 

Aylin  Coşkun, Zeyno müzik yapımcılık ile Masal şarkısını ortaya çıkarmıştır. Masal müziği en çok dinlenenler arasında yer almıştır. 2006 yılında "Tam Zamanı" isimli bir single çıkarmıştır. Yapımcılığını ise İrem Müzik yapmıştır. 2008 yılında "Dönmez O " müziği ile daha da ünlenmiş ve yapımcılığını İrem müzik üstlenmiştir. "Marka"şarkısı 2012 yılında çıkmış ve yapımcılığında yine İrem müzik yer almıştır. 2014 yılında  Özdemir müzik yapımcılığı ile "Pas pas" müziği en çok tıklananlar  arasında yer almıştır. 2015 yılında AC Production üç adet şarkının yapımcılığını yapmıştır. İsimleri; 2015 yılında "Star Ben", 2016 yılında "Saftirik ",2018' de ise Sinsirelladır.

 

Aylin Coşkun'un Evlilik Hayatı 

42 yaşında olan Aylin  Coşkun, Volkan Aslan ile sevgili olmuştur. Phuket  adasındayken  beklenmeyen bir evlilik teklifi almıştır. Mumların ve güllerin  olduğu evlilik teklifini ret etmemiştir.15 yıldır birliktelik yaşadığı kişi ile dünya evine girmiştir. Evlilik hayatından önce yarım  kalan üniversite hayatını tamamlamıştır. Türk müzikleri üzerine yüksek lisans yapmıştır. Eğitim yaşamı içerisinde çeşitli şan dersleri almıştır. Üniversiteden arkadaşları ile bir araya gelerek müzik grupları oluşturmuştur. Türk musikisi alanında yüksek lisans yaparken uzman hocalarından her daim bilgi almayı hedeflemiştir. Vokallik  alanında kendisini geliştirdikten sonra solistlik alanına da yönelmeye karar vermiştir. Şan ve solfej çalışmalarını Müjdat Gezen merkezinde hala sürdürüyor. 

 

Aylin Coşkun'un Oynadığı Film 

Aylin, lise ve üniversite yıllarında  müziği sevdiği gibi aktörlüğü de sevmiştir. Bu nedenle bazı dizi ve filmlerde yardımcı oyuncu olarak yer almıştır. Ufak ufak film ve dizilerde rol oynamak adına kendini geliştirmiştir. Özellikle ünlü oyunculardan replikler konusunda ders almıştır. Yaşamında daima pratik ve çabuk öğrenen zekâya sahip olan Aylin  Coşkun, 2010 yılında bir filmde başrol oyuncusu olarak rol almıştır. Yönetmenliğinde Mesut Uçakan'ın yer aldığı " Anne ya da Leyla " filminde epey ses getirmiştir. 10 yaşına kadar annesiz büyüyen bir çocuğun çektiği acıları içten bir yürek ile canlandırmıştır. Rolünü layığı  ile yapan Aylin, her daim anılmaktadır.

Aylin Çoşkun Hakkında