Aydın Kurtoğlu Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Müzik, her bireyin hayatında az bile olsa bir yere sahiptir. Müziğin pop, rock, reggae, jazz ve hard rock gibi türleri bulunur. Pop müzik, Türkiye'de en çok dinlenen ve bilinen müzik türlerinden biridir. Birçok sanatçının eser verdiği bir alan olan pop müziğe son yıllarda çok sayıda farklı sanatçı tarafından katkı sağlanmıştır. Son yıllarda pop müziğe katkı sağlayan sanatçılardan biri de Aydın Kurtoğlu'dur.

 

Aydın Kurtoğlu Hayatı

Aydın Kurtoğlu, 24 Ocak 1983 tarihinde Rize'de dünyaya gözlerini açtı. Babası ünlü müzisyen Cengiz Kurtoğlu olan sanatçının annesi Fatma Kurtoğlu'dur. Kurtoğlu'nun Aylin adında bir kız kardeşi ve Orçun adında bir erkek kardeşi bulunuyor. Sanatçı 1 yaşındayken ailesi ile birlikte İstanbul'a gelmiş ve hayatına burada devam etmiştir. İl, orta ve lise öğrenimine İstanbul'da devam etmiş olan Aydın Kurtoğlu, üniversitede işletme üzerine eğitim aldı. Üniversite'den mezun olduktan sonra turizme üzerine çalışmalar yapan Kurtoğlu'nun hayatı, 2013 senesinde babası Cengiz Kurtoğlu ile birlikte 'Veliaht' adlı yarışmaya katılmasıyla farklı bir yöne doğru ilerlemiştir.

 

Müzik Kariyeri

Aydın Kurtoğlu, 2014 senesinde ilk çalışması olan 'Köle' şarkısını piyasaya sürmüştür. 'Köle' adlı şarkısı için BSK Yapım şirketiyle anlaşmıştır. Sanatçının müzik kariyerindeki ilk çalışması olan 'Köle'nin sözleri Hande Ünsal tarafından yazılmıştır ve şarkının aranjörlüğünü de Serkan Balkan üstlenmiştir. Orion stüdyolarında 3 gün içinde çekilen bu klipte Hande Ünsal, Aydın Kurtoğlu'na eşlik etmiştir.

YouTube'da 6.1 milyon izlenmeye ulaşan bu klip Kurtoğlu'nun ilk klip deneyimidir. Sanatçının 'Hayırlı Günler' adlı albümünde yer alan 'Yana yana' adlı şarkı da Hande Ünsal- Aydın Kurtoğlu ortak çalışmasıdır. 2015 yılında çıkan 'Hayırlı Günler' albümüyle aynı yıl içinde 'Öptüm' adlı teklisini de piyasaya çıkardı. Bu albüm ve teklinin yapım şirketi Doğan Music Company'dir.

Albümle aynı adı taşıyan 'Hayırlı Günler' adlı şarkı Ceyhun Çelikten tarafından bestelenmiştir ve sözleri de Hakkı Yalçın  tarafından yazılmıştır. Şarkının düzenlemesi ise Serkan Balkan tarafından yapılmıştır. 'Hayırlı Günler' adlı bu şarkının mix ve mastering çalışması da yapılmıştır ve bunların mimarı da Tarık Ceran'dır. Albümde yer alan diğer isimler ise; Metehan Köseoğlu, Görkem Oker, Eyüp Hamiş ve Mehmet Akatay'dır.

Albümün vokalleri ise Melda Gürbey ve Hande Ünsal'dır. Bu albüme, sözü ve müziği Hande Ünsal'a ait olan 'Köle' aslı şarkı da eklenmiştir. 'Hayırlı Günler' şarkısının klip çekimleri İstanbul ve Berlin'de yapılmıştır ve klip YouTube üzerinde 10.1 milyon gibi bir izlenmeye sahip olmuştur. Bu albümle aynı yıl içinde çıkarmış olduğu teklisi 'Öptüm'ün prodüktörlüğünü Samsun Demir üstlenmiştir. Sanatçı 2015 senesinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşen Şirinler Live On Stage adlı müzikalinde Somurtkan Şirin'i seslendirerek seslendirmeye dair ilk deneyimini gerçekleştirmiş oldu.

 

Sanat Hayatındaki Ustalığı

'Köle' adlı şarkısıyla müzik kariyerine başlayan Aydın Kurtoğlu'nun, babası Cengiz Kurtoğlu'nun yolunda gideceği ve arabesk müzik yapacağı düşünülmüş fakat o, farklı bir müzik dalı olan pop müziğe eser vermeyi tercih etmiştir.

 

Sanatçının Özel hayatı

Aydın Kurtoğlu, eşi Sinem Genç ile asker iznindeyken tanışmıştır. Sinem Genç ve Aydın Kurtoğlu 2008 yılında Cevahir Otel'de gerçekleşen bir düğünle dünya evine girmişlerdir. Bu düğüne çok sayıda iş adamının yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan, Kadir Topbaş, Muammer Güler, Celalettin Cerrah gibi ünlü isimler de katılmıştır. Çiftin nikâh şahitliği Recep Tayyip Erdoğan ve Şahin Özer tarafından yapılmıştır.2008 senesinden beri evli olan çift bu evlilikten bir de erkek çocuk sahibi olmuştur.

Aydın Kurtoğlu Hakkında