Atilla Taş Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Atilla Taş

Atilla Taş 1975 yılında Adana'da dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokulu Ceyhan' da tamamlayan sanatçı lise eğitimi için İstanbul'a gelmiştir. Tabi yaşam şartlarının zor olmasından dolayı maddi sıkıntılar çekerek hayatını idame etmiştir. Ailesi İstanbul'dan tekrar taşınarak Mersin'e gitmiştir. Atilla Taş 1991 yılında evlenmiş, 1992 yılında ise bu evlilikten Sezen isminde bir kızları olmuştur.

Askerlik görevini tamamlayan Atilla Taş tekrar İstanbul'a gelerek şarkıcılıkla uğraşmıştır. Fakat işler istediği gibi gitmeyince eşinden ayrılmak zorunda kalmıştır. İstanbul'da Erol Köse ile tanıştıktan sonra işleri düzelmiş ve Erol Köse'nin yapım şirketi tarafından ilk albümü olan Kırmızılım'ı piyasaya sürdü. Albümü o dönemde oldukça iyi bir çıkış yakalamıştır.


Çıkardığı Albümler

Atilla Taş ilk albümünü 1998 de çıkardı. 2000 yılında Emilenyum, 2001 yılında Pembeli, 2004 Kınalı kuzum, 2007 yılında Bir Atilla Taş albümü, 2009 yılında ise Çikolata albümünü çıkarmıştır. Atilla Taş'ın albümlerine baktığımızda asıl çıkışını ve tanınmasını sağlayan şarkısı Ham Çökelek olduğunu görmekteyiz. Özellikle çocuklar ve gençler tarafından büyük bir ilgi görmüştür. Televizyonda, düğünlerde herkesin dilinde ham çökelek şarkısı duyulmaktaydı. Bunun yanında diğer şarkılarida hayranları tarafından oldukça beğeni kazanmıştır. Ayrıca Atilla Taş dünyayı kasıp kavuran Gangnam style adlı şarkıyı yamyam style şeklinde Türkçe yorumlanmıştır. Zamanla ününe ün katan Atilla Taş birçok yerde konserlerde vermiştir.


Televizyon Programları

Atilla Taş'ın söylediği şarkılarının yanında TV dizilerinin ve programlarının da olduğunu görmekteyiz. İlk oyunculuk çalışmasını Zilyoner adlı dizide yapmıştır. Dizide Atilla Taş Zülküf karakterini canlandırmıştır. Konusu ise köyden şehre taşınmak zorunda kalan Zülküf, sürekli köydeki sevgilisini düşünmekte ve şehirde başından çeşitli olaylar geçmektedir. Daha sonra Atilla Taş şöhretler kebapçısı adlı dizide oynamıştır. Bu dizide de birçok ünlü isimle rol almıştır. Dizilerinin yanında TV programları da sunmuştur. Taş devri, müzik kutusu ve Ben buradan atlarım programlarını sunmuştur. Atilla Taş bazı gazetelerde köşe yazarlığı da yapmıştır. Sanatçının hayatına baktığımızda birçok farklı birçok alana yöneldiğini görmekteyiz. Bazılarında başarılı sayılırken bazılarında da istediği başarıyı yakalayamamıştır.

Sanatçı kişiliğiyle tanınan Atilla Taş son zamanlarda siyasi kimliğiyle on plana çıkmıştır. Ülkemizde 2016 da yaşanan elim darbe olayıyla beraber birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan bu olayın ardında büyük bir terör örgütü ortaya çıktı. Maalesef Atilla Taş' da bu terör örgütüne yakın toplumumuzun hoşuna gitmeyecek şekilde  yazılar yazdı sosyal medya paylaşımları ile bunları paylaşmaya devam etti. Sosyal medya fenomeni haline geldi. Bu şekilde devam edince Silivri cezaevine gönderildi. Burada belli süre yatınca yeniden tahliye oldu. Cezaevine gönderildi dönemde yeniden evlenmiştir. Cezaevinden çıktıktan sonra ben o yazıları istemeden yazdım insanların etkisinde kaldım diyerek pişmanlığını dile getirmiştir. 


Sanatçı Kişiliği

Atilla Taş sanat dünyasına hızlı bir giriş yapmıştır. Albümü yayınlanır yayınlanmaz hemen beğeni kazanmıştır. Sempatik tavırlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yine sunduğu TV programları ve yazdığı köşe yazıları da onun sevilmesini sağlamıştır. Fakat kendisi için söylenen iddialar tam olarak aydınlatılamadığı için toplumun bazı kesimlerinin tepkisini almıştır. Bu durum onun sanatçı kişiliğini olumsuz yönde etkilemiştir. Son dönemlerde Atilla Taş'ı ne televizyonda nede konserler de onu etkin bir şekilde görmemekteyiz. En son kendisi tek kişilik gösterisi ile Eskişehir de Hasan Polatkan kültür merkezinde görülmüştür. Kendisine burada hayranları büyük bir ilgi görmüş  ve bu durum sanatçıyı sevindirmiştir.  Gösterilen ilgiden memnun olmuş ve sevenlerine teşekkürlerini bildirmiştir. 

Atilla Taş Hakkında