Asya Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Asya olarak bilinen asıl adı Tülay Kaygusuz Eskişehir / Odunpazarı’nda dünyaya geldi ilkokul dönemlerinden itibaren okul korolarında ve şarkı ile alakalı birçok etkinlikte yer aldı. Lise Milliyet gazetesinin yaptığı liseler arası müzik yarışmasında Türk Halk Müziği alanında 1. Oldu.
 

Aynı zamanda Eskişehir Halk Eğitim Merkezi’nde Erkan Ertuğ yönetimindeki koroda bulundu. Aradan bir süre geçtikten sonra sahneye çıkmaya başladı. Sahne kariyerinde Türkçe, pop ve yabancı şarkılar seslendirmeye başladı. Bodrumda sahne aldığı zamanda ünlü trompetçi İlham Feyman’dan, Feyman Klüp’te sahneye çıkması için teklif aldı.
 

Ankara’da birçok sahnede orkestra şarkıcılığı yaptı. O yılların en başarılı orkestrası olan Grup Angora’nın solistliğini yaptı. 1990 senesinde sahnede kendisini izlemeye gelen Nilüfer’den vokalistlik teklifi aldı. Bu teklifin ardından İstanbul’a gelerek Nilüfer ile çalışmaya başladı.
 

1992’de İstanbul’da hazırlanan Beyaz Güvercin müzik yarışmasında bestesi Önder Bilge’ye ait (Haykır Sevda Dağlarına) isimli şarkı ile birinci oldu. 1996 yılında ise ikinci albümü olan Asya’yı Yaşar Plaktan çıkardı. Bu şarkının ilk çıkış parçası söz ve müziği Mustafa Sandal’a ait olan (Beni Aldattın) şarkısıydı. Albümde öne çıkan diğer şarkılar ve şarkı sahipleri ise şunlardır; sözleri Leyle Tuna müziği ise Gökhan Kırdar’a ait olan (İsyankar) sözleri Nilüfer ile Aysel Gürel, müziği ise Deneb Pinjo’a ait olan (Ayrılmak Zor) isimli şarkılardır.
 

3. albümü olan Masum tekrardan Nilüfer prodüktörlüğünde 1999’da Yaşar Plak tarafından çıkartılmıştır. Yunan bestesi olan (Olmadı Yar) Nilüfer’in yorumuyla hafızalara kazınmıştır.  3. Albümünden sonra genellikle kendine ait şarkılardan meydana gelen albümleri kendi prodüktörlüğünde piyasaya sürdü.
 

2002 yılında Sony Müzik Türkiye’den Rıza Erekli prodüktörlüğünde Dönmem Yolumdan şarkısı piyasaya sürüldü. 2007’de (Aşktır Beni Güzel Yapan) isimli albümünü Seyhan Müzik tarafından çıkarttı. Şarkılarının tamamının söz ve yapımcılığı kendisine aittir. Albümün önemli hitleri arasında gittin gideli, git güle güle ve tesadüfen şarkısı yer almıştır. Asya uzun zamandan sonra  (Aşk İz Bırakır) isimli 6. Albümünü DMC’den sevenleriyle buluşturdu.

Asya Hakkında