Asuman Krause Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Asuman Krause 1976 yılının 1 Mart ayında Almanya'nın Berlin kentinde dünyaya gözlerini açmıştır. Asuman Krause'nin annesi aslen Adapazarı kökenlidir. Ayrıca Asuman Krause'nin annesinin Çerkez kökenli olduğu da bilinmektedir. Baba tarafı ise Almanya kökenlidir. Anne ve babası Asuman Krause henüz daha küçükken boşanmıştır. Asuman Krause'nin ayrıca bir de ablası vardır. Ablası babasıyla birlikte yaşantısına devam etmektedir. Ancak Asuman Krause'nin kendisi annesiyle birlikte hayatını sürdürmekte. Maddi durumları iyi olan Asuman Krause'nin annesi o sırada Berlin de bulunan en iyi restoranlardan birisini işletmektedir. Asuman Krause henüz daha ilkokul 1. sınıfta iken annesiyle birlikte Türkiye'ye döner. Türkiye de annesiyle birlikte Ankara iline yerleşen Asuman Krause Alman Konsolosluğun okulunda tam 1 yıl boyunca eğitim hayatına devam eder. Bu 1 yılın sonunda annesinden ayrılarak tekrardan Almanya'ya döner ve 1993 yılına kadar Almanya da babası ve ablası ile yaşantısına devam eder. 

 

Basketbol Hayatı

Asuman Krause küçüklüğünden beridir hayali olan basketbola yönelir. Hatta o kadar çok çalışır ki Almanya Genç Milli Basketbol Takımına girmeye hak kazanır. O zaman Berlin'de bulunan genç kadın basketbolcular arasında en iyi 10 basketbolcu arasına girmeyi başarmıştır. Asuman Krause'nin kendisi aynı zamanda basketbol hakemliği de yapmıştır.

 

Eğitim Hayatı

Takvimler tam 1993 yılını gösterdiğinde yani Asuman Krause 17 yaşına geldiğinde annesi Asuman'ı ve ablasını alıp tekrardan Türkiye Ankara'ya geri döner. Asuman Krause bundan sonra bir daha Almanya’ya babasının yanına dönmeyecekti. Ankara'ya geldiklerinde ise Asuman Krause ve ablası henüz daha Türkçe bilmiyorlardı. Asuman Krause'nin annesi onu önce TED Kolejine götürdü ancak TED Koleji Asuman Krause'yi kabul etmedi.

Daha sonrasında annesi de onu İzmir Türk Kolejine götürdü. Ancak Asuman Krause'yi almaları için bir şartları vardı. O da Asuman'ın önüne koydukları gazeteyi okumayı becermesi gerekiyordu. Ancak Asuman Krause önüne konulan Türkçe gazeteyi okuyamadığı için bu şartı yerine getiremedi ve İzmir Türk Kolejine kabul edilmedi. Daha sonrasında Sosi diye bir okula girmeye hak kazandı. Artık okula girmişti. Ancak bir sorun vardı. Asuman Krasuse hayali olan basketbola burada veda ediyordu. Çünkü artık okuluna öncelik vermek zorundaydı.

Bu nedenden dolayı basketbola bu dönemlerde yoğunlaşamadı ve belki de hayatının mesleğini icra etmekten mahrum oldu. Lise hayatı bitene kadar Bodrum'da kalmaya devam ettiler ve lise hayatı bitince de Asuman Krause'nin annesi Alanya'ya yerleşti. Ancak Asuman Krause Ankara'ya teyzesinin yanına yerleşmeye karar verdi. Asuman Krasue  oraya yerleşince de Ankara'daki Alman Hava Yolu şirketinde bilet kesici olarak çalışmaya başladı. Burada belirli bir süre çalıştıktan sonra ofiste raporlar hazırlamaya başladı ve oradan da süpervizörlük görevine geçmeye hak kazandı.

 

Güzellik Yarışmasına Katılması ve Sonrası

Yıl 1998'e geldiğinde ise Asuman Krause Miss Turkey güzellik yarışmasına katılan Asuman Krause orada önemli bir derece elde ederek 2. olmaya hak kazandı. Bu yarışmada elde ettiği bu dereceden dolayı önü açılan Asuman Krause daha sonrasında mankenlik teklifleri alarak mankenlik yapmaya başladı. Yaklaşık 4 yıl boyunca mankenlik mesleğini icra eden Asuman Krause en önemli işini 2002 yılında dünyaca bilinen İsviçre Saat firması olan Maurice Lacroix'in çıkarmış olduğu bir dergi serisinde fotoğraflar kısmında yer aldı. Mankenlikten daha çok para kazandığı işi ise Nü tablolarındaki resimlere benzer pozlar vermesiydi.

 

Oyunculuk Kariyeri

Yıl 2005'e geldiğinde ise "Yaz Sabahı" isimli gösterinin sunuculuğunu yaptı. Yine aynı yıl içinde "Sen Ne Dilersen" filmiyle ilk kez oyunculuğa adım attı. Daha sonrasında sırasıyla "Sonradan Görme, Aynı Çatı Altında, No Savaş Yes Manken," adlı dizi ve filmlerde oynadı. Bundan sonraki kariyerini ise mankenliği bırakarak oyunculuk ve şarkıcılık mesleğini icra ederek devam ettiriyor.

Asuman Krause Hakkında