Aslızen Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Aslızen asıl adı ile Aslı Yentur'dur. 1977 İstanbul Kanlıca doğumludur. 41 yaşındadır, şarkıcı ve söz yazarıdır. Çocukluğu anne baba ayrılığından dolayı babaanne yanında geçmiştir. Kandilli Kız Lisesi'nde okurken şarkıcı olma hayalinin ağır basması ile birlikte okulu bırakmıştır. 17 yaşında evden kaçarak çocuk yaşta sokaklarda yaşama pahasına zor bir hayat geçirmiştir. Reklam ve TV piyasasının ismi olan Nahit Altıparmak ile tanışmış ve bir barda şarkı söylemeye başlamıştır. Burada aynı zamanda da hem çalışıp hem de kalmaktadır. Sonra ona manevi annelik edecek olan bir bar sahibi ile tanışır ve onun desteği ile müzik dünyasına adım adım girme devam etmiştir. İlk kez 7 yaşındayken Arif Sağ ile halk konserine çıkmıştır.

 

Aslızen Ve Sezen Aksu Hayranlığı

Aslızen ilk olarak sahne tozunu Arif Sağ ile çıktığı bir halk konserinde tatmış olmasına rağmen Sezen Aksu hayranlığı ve bu camianın içinde olabilme şansını yakalamaya başladığından tarzında değişikliğe gitmeye karar vermiştir. Sonra da vokalistliğin başlaması ile birlikte Sezen Aksu ekolünden gelme adını ilk adımını atmıştır.

Aslızen'in hayalinde her zaman yazdığı şarkıların ünlü isimlerce okunması yer almıştır. Ve ilk şarkısını İzel seslendirmiştir. Bununla deyim yerindeyse arkası gelmeye başlamıştır. Aslızen artık Sezen Aksu ve Emel gibi birçok ünlü sanatçının vokalistliğini yağma dönemine girmiştir. Profesyonel müzik hayatı 23 yaşında iken başlamıştır. Aslızen nota bilmemektedir, müzik dünyasındaki tabiri ile alaylıdır. İzel'den sonra Ferhat Göçer'e verdiği Cennet şarkısı, Fatih Ürek'e Hadi Hadi şarkısı adeta patlamıştır. Bunların dışında İzel, Hakan Peker, Demet Akalın, Pınar Aylin, Rober Hatemo ya da şarkılar vermiştir.

 

Aslızen ve Televizyon

Sinemacı Meral Okay sayesinde 14 tane dizi filmde oynamıştır, bir firmada reklam yüzü olmuş, sinema filminde de rol almıştır. Bütün bunlardan kazandığı parayla evine kendi çapında bir stüdyo kurup şarkı yapmaya başlamıştır.

Aslızen ismi albümlerinden ziyade sanatçılara verdiği şarkı ve bestelerle müzik piyasasında yer almaya devam ediyordur. Aslızen şarkıları dikkat çektikçe taleplerde de artışlar dikkat çekmeye başlamıştır. Artık dönem Aslızen şarkıları okuma dönemidir. Özellikle Ferhat Göçer Cennet şarkısı  sözü kendisi müziği Bülent Özdemir büyük beğeni kazanmıştır. Bütün bu hareketli yaşama rağmen ve tek arzusu müzik dünyasında olmasına rağmen okulu yarım bırakmanın üzüntüsünü her zaman taşımıştır. Ancak artık piyasada var olmak için şarkı sözü yazmak ve televizyon dünyasında olmak kararı ağır basmıştır. Aslızen çocukluktan itibaren televizyon dünyasına da olan yakınlığı nedeniyle 2016 yılında bir moda yarışmasına katılmıştır. 

 

Aslızen ve Albümler

Ve 2008 yılında Şerefe albümü piyasaya çıkmıştır. 2009 yılında bir evlilik yapmış ve kız çocuk annesidir. 2012 yılında ikinci albümü Işık ile tekrar dinleyicileri ile buluşmanın keyfini çıkarmıştır.
Aslızen kendi albümleri üzerinde yoğunlaşma yerine söz ve müzik çalışmalarında dikkat çekmenin verdiği azimle bu yolda yürümeye karar vermiştir. Şarkıları da sevilip dilden dile geçmeye başladıkça söz ve müzik olayı onun adına oturmuş bir meslek haline gelmiştir. Böylelikle hit parça için birçok sanatçı Aslızen kapısını çalmaya başlamıştır. Aslızen için söz ve müzik çalışmaları son sürat devam etmesi yanı sıra televizyon dünyasına da ışık yakması nedeniyle 2004-2008 yılları arası dizi ve filmlerde yer almıştır.

 

Aslızen ve Özel Hayatı 

Aslızen bir evlilik yapmış ve bundan 1 kız çocuğu sahibidir. Daha sonra evliliği sona ermiştir. 15 yıllık sahne hayatında büyükşehirler başta olmak üzere birçok önemli yerde sahne almış, ünlü mekânların vazgeçilmez solisti olmuştur. Aslızen belki şu sıralar herhangi bir albümle müzik piyasasında olmamakla beraber söz ve beste denildiğinde hala tek isimdir.

Aslızen Hakkında