Arzu Ece Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Arzu Ece 1963 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Aynı zamanda pop müzik sanatçısı, şarkı sözü yazarıdır. Bunun yanı sıra gerçek adı Arzu Özkandır. Müzisyen bir ailenin çocuğudur. Aynı zamanada ünlü besteci ve ud üstadı Kadir Şençalar’ın torunudur. Annesi Nurhayat Özkahraman radyo sanatçısı ve ağabeyi Yıldırım Özkahraman ise gitaristtir. İlk müzik eğitimini çocuk döneminde dedesinden aldı. İlk sahne deneyimini ise ağabeyinin yönlendiresi ile 12 yaşında Turgay Noyan’a ait tavernada deneyimledi. Bu sahne deneyimin de yapımcıyı etkileyerek, onların yönlendirmesi ile genç yetenekler şarkı yarışmasına katıldı.
 

Babasından gizli olarak katıldığı bu yarışmada birincilik ödülünü kazandı. Daha sonra ilk 45’liğini doldurdu. İlk sahne deneyimini İskender Doğan’ın şat yapım prodüksiyonu olan (Kan ve Gül ) isimli müziğine vokallik yaparak yaşadı. 1976’da (Sen Yok musun), (Bir Daha) isimli müziklerinin bulunduğu 45’liği Hop Plak amblemiyle sevenlerinin taktirine sundu. 1976  yılı içerisinde Yankı Plak amblemi ile 2.ci 45’lik piyasaya sürdü.
 

1977 yılında katıldığı Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye elemelerine katılıp ilk 10 kişi içerisinde yerini aldı. Fakat daha sonra yarışmadan elendi. Fakat Türkiye’yi temsil edecek şarkı tercihlerinde Serpil Barlas’ın grubu vokalist olarak Arzu Eceyi gönderdiler. Böylelikle Arzu Ece Eurovision Türkiye eleme finallerinde yerini aldı. Elemelerde Arzu, Serpil Barlasın arkasında vokalistlik yaptı. Fakat Serpil Barlas Yarışmadan elendi.
 

1980’de keyfine oyunculuk deneyimi yaşamak istedi ve (Çile) ile (Çile Tarlası) filmlerinde rol aldı. Arzu 1980 yıllarında tekrar bir yükselişe geçti. 1986’da Kuşadası Güvercin Şarkı yarışmasında Halis Bütünley ile düet yaparak adından söz ettirmeyi başardı. Bu yarışmada 3. Oldular.
 

1989’da Grup Pan grubu olarak, bir Timur Selçuk bestesi ile Türkiye’yi temsil etti. 1994’de ise 40. Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi (Sev) isimli şarkı ile temsil ederek yarışmada 2. Oldu. 1995 yılında Ankara’da yapılan yarışmada Arzu iki performans sergiledi. Ulusal finalde 1. Olan (Sev), 1995 yılında Eurovision müzik yarışmasında 21 puan alarak 16. Olmayı başardı.

Arzu Ece Hakkında