Arif Susam Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Arif Susam 1956 Elazığ doğumludur. Orkestra şefliği de yapan sanatçı, asıl olarak Türk taverna şarkıcılığı yapmaktadır. Ayrıca Susam klasik batı müziği eğitimi de almıştır. Aldığı bu eğitim 8 yıl sürmüştür. Susamın birçok albümü bulunmaktadır.

Bu albümlerin çoğu ise canlı kayıttır. Susam, canlı bir performans ile albümlerini oluşturmuştur. Bu bağlamda farklı bir tarz oluşturduğu da hafızalara kazınmıştır. Sanatçının şarkılar arasında konuşması da alışılmışın dışında bir tarzdır. Arif Susam, ‘’Emirgan Köşem Restaurant’’ adlı yerde de oldukça sahne almıştır.

Susam bu mekânda 14 yıl boyunca hiç ara vermeden sahne almıştır. İlk albümünü ise 1984 yılında çıkartmıştır. Ayrıca o yıllarda Cengiz Kurtoğlu ile beraber bir plak şirketinin ilk sanatçıları olmuşlardır. Arif Susam, 1986 da çıkardığı albüm ile de altın çağlarını yaşamıştır.

 

1984-1989 Arası Albümleri

Sanatçı ilk albümünü ‘’Efsane Aşk’’ adıyla 1984 yılında çıkarmıştır. 1985 yılında ise ‘’Kara Kara’’ adlı albümü ile devam etmiştir. 1986 yılında ise ‘’Tavernada Yıldönümü’’ adlı albümünü çıkartmıştır. Bu kaseti ise 1,5 milyonun üzerinde bir satışa ulaşmıştır. Bu dönem Arif Susam’ın altın çağı olarak bilinmektedir. Sanatçı, 1987 de ‘’Kararsız Gönlüm’’ 1988 yılında ise ‘’Kader Utansın’’ adlı albümlerini çıkarmıştır.

Ayrıca 1987 yılında ilk kez bir film de oynamıştır. 1988 yılında iki albümü daha vardır. ‘’O Kadın’’ adı ile piyasalarda yerini almıştır. Bir diğeri ise ‘’En Büyük Cimbom – Şampiyonluk Gecemiz’’ adlı albümüdür. Bu albümü Cengiz Kurtoğlu ve Mehmet Yüktaşır ile birlikte çıkarmıştır. Bir sonraki albümü ise 1989 yılında çıkmıştır. Bu albümü de ‘’Hasreti Kutluyorum’’ adı ile piyasaları süslemiştir.

 

1990-2011 Arası Albümleri

Sanatçı 1989 yılında çıkardığı albüm sonrası çalışmalarına devam etmiştir. 1990 yılında ise ‘’Evliler De Sevebilir – Hasret Olmasın’’ adlı albümünü çıkarmıştır. Susam hız kesmeden 1991 yılında ‘’Beni Düşün’’ adlı albümü ile piyasalarda yerini almıştır.

Bir sonraki albümü ise 1992 yılında piyasalarda yerini almıştır. Bu albümüne, ‘’Sevenler İçin’’ adını vermiştir. Hemen ardından 1993 yılında ‘’Boncuk Gözlüm’’ adlı albümü ile piyasaları süslemiştir. Sanatçı, her yıl albüm çıkarmayı sürdürmüştür.

1994 yılında da ‘’Unutulmuyor’’ albümünü çıkarmıştır. Susam, biraz hız keserek bir sonra ki albümünü iki yıl sonra çıkartmıştır. 1996 yılında ‘’İşte Yeniden – Çılgınım’’ adlı albümünü çıkarmıştır. 1998 ve 1999 yıllarında da albümleri vardır. 1998 de ‘’Sakın Unutma’’ ve 1999 da ‘’Aşkımız Bitmesin’’ albümleri vardır. Susam, en son albümünü ise 2011 yılında çıkarmıştır. Bu albümüne ise ‘’Ölümsüz Sevdim’’ adını vererek piyasaları süslemiştir.

 

Arif Susam Filmleri

Arif Susam, şarkılarının yanı sıra filmlerde de oynamıştır. Sanatçının ilk oynadığı film teklifi 1986 yılında çıkarmış olduğu albüm sonrası gelmiştir. Sanatçı bu dönemde altın çağını yaşamış ve oldukça tanınmıştır. İlk filmi ise 1987 yılında oynadığı ‘’Kader Utansın’’ adlı filmdir. Bu filmde ise Kenan Pars ve Nuri Alço gibi önemli isimlerle oynamıştır. Hemen ardından ise bir sonra ki filmi ‘’Hatıram Olsun’’ adlı filmdir. Bu film de 1988 yılında oynamıştır. Susam, film hayatına ise iki yıl aradan sonra sürdürmüştür. Bir sonra ki filmi ‘’Her şeyi Bitirdik’’ adlı film olmuştur.

Her Şeyi Bitirdik isimli filmde ise sanatçı 1990 yılında oynamıştır. Ayrıca sanatçı aynı yılda bir film de daha oynamıştır. Bu filmi ise ‘’Benimi Buldun’’ adı ile çıkmıştır. Arif Susam kariyeri boyunca 5 filmde rol almıştır. En son ise 2000 yılında ‘’Veda Gecesi’’ adlı film de rol almıştır.

Arif Susam Hakkında