Ankaralı Namık Kimdir? Biyografisi, Albümleri, Şarkıları

1976 yılında dünyaya gelen bir sanatçımızdır. Gerçek ismi Namık Uğurlu’dur. Çankırı ilinin Kurşunlu İlçesi Yeşilöz köyünde doğmuştur. 6 yaşına kadar Ankara Altındağ'da büyümüştür. 6 yaşlarında saz çalmaya başlamış, saz çalmaya başladığı esnada düğün ve gazinolarda sahnede yer almaya başlamıştır. Malatya'da üniversite okumuştur. İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Ankaralı Namık ilk meşhur olmaya başladığı dönemlerde sazcı Namık, ayarcı Namık gibi anılmıştır. Ankara'nın kaşık eşliğinde müzik yapılan havalarına komik sözler ekleyerek, özgün bir şekilde hareket etmiş ve müziğinin her tarafa yayılmasını sağlamıştır. Özgünlüğün verdiği başarı sayesinde ünlü olma yolunda büyük yol kat etmiş ve adını duyurmayı başarmıştır.
 

Ankaralı Namık Albümleri

İlk olarak 2005 yılında “Hadi Çıkta Gel” ve “Salla” adlı albümü çıktı. 2006 yılında “Arabada Beş Evde On Beş” adlı albümü var. Hemen ardından aynı sene içerisinde Hovarda ve Yapıştır Koçum, Nassı Yani gibi şarkıları çıkarmıştır. 2007 yılına büyük ses getiren şarkısı ile tüm yetimlerin yüreğini derinden sarsan albüme adını verdiği  Ah Babam Sağ Olsaydı ardında Vay Aslanım Vay gibi parçaları çıkmıştır. 3 yıl aradan sonra 2010 senesinde Dar Geldi Sana Ankara adlı albümü çıktı. 2011 yılında Seviyorsan Bak Yüzüme ve Mezar Taşları, 2012 Uyuma Dayı Paranı Çalarlar, 2013 Dar Geldi Sana Ankara ile son albümünü çıkarmıştır. Bir iki tane dizide konuk oyuncu olarak yer almıştır.
 

Ankaralı Namık Ve Siyaset

Ankara’da ani bir hamle ile Birinci bölgeden milletvekili adayı olarak siyasete de atılmayı deneyen Ankaralı Namık, çeşitli kulüp ve derneklerde de başkanlık görevlerinde bulunarak farklı faaliyetlerde yer almıştır. Ankaralı Namık Dikkat Şahan Çıkabilir ve En Son Babalar Duyar dizilerinde de konuk oyuncu olarak yer almıştır. Ankaralı Namık Nebahat Uğurlu ile evlendi. Bir oğlu ve bir kızı vardır. 2015 yılında Ankaralı Namık eşinin kullandığı otomobil ile Ankara'dan Şabanözü'ne giderken bir kaza geçirerek vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar meydana gelmişti. Eşi Nebahat Uğurlu da yaralanmıştı. 18 Ekim 2015 tarihinde oturduğu evin yedinci katında balkondan düşerek hayatını kaybetti.
 

Ankaralı Namık Aslında Mühendis Olacaktı

İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği bitirmesine karşın mesleğini icra edemedi. Ankaralı Namık 6 yaşında eline aldığı saz ile meşhur olmaya karar verdi. Maddi imkânsızlıklar da eklenince kolaydan meşhur olmak daha çekici geldi. Müziğe yönelen Ankaralı Namık ilk albümünü el arabası ile sattı. Azmin, kararlılığın ve özgüvenli olduğunun ispatı ile insanları etkilemiş albüm satışları milyonları bulmuştur. Gerçekten sanat yapmak, kendi tarzı ile tanınmak, ünlü olmaktan çok daha iyidir onun için. Bu sebepten dolayı TV kanallarının peşine düşmemiş. Yüzünü eskitmeyip yalnızca albümleri ile anılmayı seçen bir sanatçıdır.
 

Ankaralı Namık Ölümü

Sanatçının aniden ölümü sosyal medyada büyük etki oluşturdu. Gidişi ile herkesi şok eden sanatçı herkesi üzdü. Ölüm sebebi merak edildi. Ancak balkondan düşmesi sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıktı. 18 Ekim 2015 tarihinde evinin yedinci kattaki balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Ölümünün ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Ankaralı Namık’ın daha önceden trafik kazası geçirdiği ve kaburgalarında kırık olduğu belirtildi. Sanatçının ölüm sebebine ilişkin tanık ifadelerine göre ruhsal ve ekonomik durumunun iyi olmadığı veya intihar edecek psikolojide olmadığı, olay günü çocukları ile yemek yediği, bir süre sonra küçük çocuğunu uyutmak için odasına götürdüğünü ve ardından çocuğun babasının evde olmadığını fark edince düştüğünü gördüklerini ifade ettiler.

Ankaralı Namık Hakkında