Ahmet Selçuk İlkan Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Ahmet Selçuk İlkan’ın Hayat Öyküsü

Şarkı sözü yazarı, Şair ve ünlü bir sanatçı olan, Ahmet Selçuk İlkan 26 Ekim 1955 yılında Adana’da hayata gözlerini açtı. İlk Orta ve Lise öğrenimini Adana’da tamamladıktan sonra yüksek öğrenim için Almanya’nın Berlin şehrine yerleşti. Berlin Teknik Üniversitesinde eğitimine devam ederken sanat çalışmalarından da vazgeçmedi. 1975 yılında Hayat Dergisinin düzenlemiş olduğu konusu aşk olan yarışmaya katılan Selçuk İlkan Hatırlar mısın adlı şiiri ile birinci oldu. 1976 yılında Berlin’deki eğitimini yarım bırakıp Türkiye’ye  dönen Selçuk İlkan İstanbul Üniversitesi Alman dili ve edebiyatı bölümünden 1980 yılında mezun oldu. Birçok sanatçıya şarkı sözü veren İlkan Türkiye’de çok önemli ve sevilen şarkı sözlerinin yazarıdır. Ya seninle ya sensin, gözler kalbin aynasıdır, artık ne duamsın ne de bedduam, bayramın olsun sanatçının eserlerinden sadece birkaç tanesidir. 1991 yılında ilk şiir albümü çıkmıştır. Adanalı şair eşsiz eserleri ile müzik piyasasına ciddi anlamda emeği geçmiş şarkıları dilden dile dolaşmış, âşıkların bu bizim şarkımız dediği şarkılara can veren büyük bir sanatçıdır. Karizması efendi duruşu, içli konuşması, coşturan duygulandıran ağlatan şiir ve şarkı sözleriyle gönüllerin sultanı olmuştur. Sanatçı kimliğinin hakkını fazlası ile veren değerli isim alanının en iyilerindendir. Yıllarca unutulmayacak şarkıları ve şiirleri sevenlerini yalnız bırakmazken, seslendiren sanatçılar da İlkan’a minnet duyacaklardır.
 

Ayrılıkların Şairi Yalnızların Ozanı Ahmet Selçuk İlkan

Duygusal şiirleri ile tanınan sanatçı 6 kitap on üç şiir albümü yayınlanmıştır. Sevenlerinin gönlünde taht kuran İlkan, çok ünlü sanatçılarla çalışıp unutulmayacak eserlerin imzasını taşımaktadır. Tahta masa, anılar, kahır mektubu, hatıram olsun, ıslak mendil, sana hasret gideceğim, eyvah, sabahçı kahvesi, ben insanlar gördüm, bana sor, kurşuna gerek yok, hatıram olsun, bir gülü sevdim, bizim sokaklar, yine bugün sensiz gibi ünlü sanatçılardan dinlemeye alışkın olduğumuz eserleri sevilerek dinlenilmektedir, dillerde hala söylenen şarkıları müzik dünyasında çok önemli yerlere sahiptir. Yeri asla doldurulamayacak olan büyük sanatçı tam da söylendiği gibi ayrılıkların şairi, yalnızların ozanıdır.
 

Ahmet Selçuk İlkan Kitapları

Sanatçının Ayrılıkların Şairi, Yakılacak Şiirler, Adım Yalnızlık Benim, Gitmeler Bana Kaldı, Erkekler Hep Yalnız Ağlar, Bir Gülü Sevdim kitapları Kora Yayınları tarafından basılmıştır. Şiirlerini kitaplaştıran şair okumayı sevenlere de büyük bir hediye bırakmıştır. Bu şekilde eserleri hem göze hem kulağa hitap eden sanatçının en bilindik şiiri Ay-ten, yeni çıktığı dönemlerde büyük yankı uyandırmış katıldığı her programda okuması istenmiştir. Ölümsüz eserleri  Ahmet Selçuk İlkan’ı Ahmet Selçuk İlkan yapan en önemli unsurdur. Aynı zamanda o ölümsüz eserleri üreten, üretebilen  Ahmet Selçuk İlkan’dan başkası değildir.
 

Ahmet Selçuk İlhan Albümleri

Mum Işığın Da, Şiir Gözlüm Bak Bir Erkek Ağlıyor, Bir Beyaz Karanfil, O Adam Benim, Seni Arıyorum (, Şairler Ağlamaz, Ayrılıkların Şairi, Yakılacak Adam, Unutmaktan Geliyorum, Seni O Kadar Çok Sevdim Ki, Söz, Unutulmayan Şarkılar şairin en beğenilen albümleri arasında yer almaktadır. İçlere işleyen yürekleri titreten sesiyle söylediği şiirleri birçok insanın duygularına tercüman olan Ahmet Selçuk ilkan’ın toplamda 1000’in üzerinde eseri vardır. Sevilen sanatçı özel hayatı ile ilgi değil eserleri ile göz önünde bulunmuş, okuduğu aşk ve ayrılık şiirleriyle aşk ve ayrılık acısı çekenlerin duygularını dile dökmüştür. Bazı televizyon programlarında da yer alan sanatçı milyonların hayranı olduğu  bir ozandır. Çok zaman farklı sanatçılarla şarkı ve şiir düetleri de yapan Ahmet Selçuk İlkan son derece başarılı şairlerimiz arasındadır.

Ahmet Selçuk İlkan Hakkında