Adnan Şenses Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Adnan Şenses

21 Ağustos 1935 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Babasının memur olmasından dolayı küçük yaşta Ankara’ya gitmek zorunda kaldılar. Babasının adı Muhsin Şenses annesinin adı Emine Şenses’dir. İki kardeşi vardır. İsimleri Lütfü Ertuğrul ve Nermin Özgü’dür.

Eğitimi

Ailesinin ikametgâhı Ankara’da olmasından dolayı ilkokul eğitimini İsmet İnönü İlkokulunda başladı. Babasının memuriyetinden dolayı İstanbul’a taşındılar. İlkokul eğitimini Karagümrük İlkokul ve Ortaokul’unda tamamladı.  Lise eğitimini tamamlayamadı.

Meslek Hayatı

Adnan Şenses’in ailesi elinde bir mesleği olmasını istedikleri için marangoz dükkanında çalışmasını istediler. Bu ısrarı geri çevirmeyen Adnan Şenses marangozluk dükkanında eğitime ve çalışmaya başladı. Marangoz’da çalışırken söylediği şarkılarla ve sesiyle kendisini herkese hayran bıraktı. Güzel sesi sayesinde çevresinde büyük bir beğeni kazandı. Sesi ile kazandığı çevresi sayesinde 1956 yılında Suzan Yakar Rutkay’dan ilk musikini derslerini aldı. Aldığı musiki eğitim sayesinde Ankara Radyosu'nun düzenlendiği sınava girdi. Kazandığı sınav sayesinde ilk olarak Ankara Radyosunda şarkı söylemeye başladı. 16 yıl boyunca Ankara radyosunda sesi ile Türkiye’yi kendisine hayran bırakmayı başardı.

Sahne tozunu ilk olarak tavernalarda başlayarak yuttu. Daha sonra Semiramis ve Gülizar'ın çıktığı gazinolarda şarkılarını söyledi. 1980 yılında İzmir Fuar'ına Kübane'de şarkılarını söylemeye başlayınca kendini kanıtlamış oldu. Dönemin en ünlü gazinolarından olan Maksim Gazinosun da sahne alması için teklif edildi. Ve maksim gazinosunun ilk assolistlerden biri oldu. Bunlar Zeki Müren, Bülent Ersoy ve Adnan Şenses’dir.  1976 – 2006 yılları arasında sayısız plak ve albüm çıkardı.  Piyasaya sürdüğü albümler Almanya’da da yayımlandı.

İlk kendisin seslendirdiği şarkılar;

  • Tövbeler Tövbesi
  • Sabır Duası
  • Çok Üzgünsün Arkadaş
  • Doldur Meyhaneci
  • Neden Saçların Beyazlanmış
  • Kadehi Şişeyi Kırarım

2013 yılında Sezen Aksu’nun Adnan Şenses’e iki şarkı hediye etmiştir.  Bu sayede tekrar kayıt stüdyolarına girip Adnan Şenseş Bir Efsanedir albümü çıkardı. Sezen Aksu’nun hediye ettiği şarkıların adı Bekleyemedin mi? Ve Kaybolan Yıllar’dır.  Beyaz perde’de hayranların karşına çıkan Adnan Şenses 47 filmde başrol oynamıştır.

Özel Hayatı

Adnan Şenses 6 defa evlenmiştir. İlk evliliğini musiki dersi aldığı Suzan Yakar Rutkay ile yaptı. Adnan Şenses ilk evliliğinde 24 yaşındaydı ve eşi ile arasında 28 yaş fark vardı. 1959 yılında evlenmiş ve 1963 yılında boşanmışlardır. Askerliğini tamamladıktan sonra hemen evlendi. Suzan Yakar Rutkay çok sevdiğini söylemiştir. Ama Suzan Yakar yaşından dolayı hamile kalıp çocuk sahibi olamayacağını söylemiştir. Adnan Şenses’e yaşın daha küçük git başkası ile evlen ve çocuğun olsun deyip boşanmak istiyor. Çok zengin olan Suzan yakar, Adnan Şenses’in biriktirdiği parayı ondan alarak beş parasız ortada bırakmış. Suzan Yakar’ın yaptıklarına rağmen Adnan Şenses ilk aşkına her zaman çok sevdiğini söylemiştir. Onun yaptıklarına sayesinde bu duruma geldiğini söylemiştir. Çünkü çok hırslanıp, çok çalışıp tekrar kaybettiği parayı biriktirmiştir. Suzan Yakar vefatına yakın Adnan Şenses’i yanına çağırıyor. Mirasını ona bırakmak istiyor. Ama Adnan Şenses bu parayı istemediğini söyleyip, sinema vakfına bağışlanmasını sağlamıştır.

Meral Tunalı ile 1964 yılında evlenmiştir. Ne yazık ki bu evlilikte çok kısa sürmüş 1968 yılında boşanmışlardır. Bu evlilikten Arzum adında bir kız çocukları olmuştur.

Üçüncü evliliğini tarihi bilinmemekte olup Ayten Kahraman ile yapmıştır.

Dördüncü evliliğini Londra’da İngiliz vatandaşı olan Christine ile yaptı

Beşinci evliliğini 1984 yılında Hayal Devran yaptı. 6 ay gibi çok kısa bir sürede bu evlilikte boşanma ile sonuçlandı.

Altıncı evliliğini 1990 yılında Lale Hanım ile yapmıştı.

Adnan Şenses 25 Aralık 2013 yılında mide kanserinden Memorial Şişli Hastanesi’nde dünyaya gözlerini kapatıp, aramızdan ayrılmıştır.

Adnan Şenses Hakkında