Abidin Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Popstardaki birinciliğiyle adından söz ettiren Abidin; 7 Temmuz 1977 yılında Adana'da küçük bir kasabada dünyaya geldi. Küçük yaşlardan bugünlere gelen müzik aşkı ile büyüyen Abidin Özşahin ilk yayınlanan popstar şarkı yarışmasında birinci olarak şampiyon oldu. Popstar yarışmasında renkli kişiliği ve sesiyle müzikseverlerin beğenisini kazanarak dikkat çekti. Yeni bir müzik yarışmasının ilk yıllarında birinci olarak tarihe adını yazdırdı. Büyük, küçük, genç, yaşlı tüm bireyler şarkıcı Abidin'i beğenerek dinliyor. 

 

16 Yıl Önce Gelen Başarı

Yaklaşık olarak 16 yıl önce yayınlanan müzik yarışmasını birincilikle tamamlayan sanatçı, hafızalarda gerek yakışıklılığıyla gerek muhteşem sesiyle önemli bir yer edindi. O yıllarda gündemden düşmeyen Abidin; şimdilerde marka danışmanlığı yapıyor. Başarısını ailesinin ve sevenlerinin desteğiyle sürdürdüğünü dile getiren sanatçı; Türk pop ve rock şarkıları seslendiriyor. 43 yaşında olan şarkıcı yengeç burcuna sahip.  Müzik piyasalarında Abidin olarak bilinen sanatçının kimlikteki adı Abidin Özşahindir. İlköğrenimine Adana Ziya Gökalp İlkokulunda başlamıştır. Başarılı bir öğrenci olan sanatçı ortaokulu Adana’da ki İstiklal Ortaokulunda tamamlamıştır. 

 

Aileye Verdiği Destek

Ailesine oldukça düşkün olan Abidin; orta gelirli bir ailenin çocuğudur. Bu nedenle ailesine ve kardeşlerine destek olmak için ilkokul yıllarında marangozluk yapmıştır. Diğer taraftan da okulunu ihmal etmeyen şarkıcı; etrafında yer alan kişilerin beğenisini kazanmıştır. Ortaokul yıllarında ise bir tüp gaz bayisinde getir götür işleri yapan Abidin Özşahin; lise dönemlerinde ise Adana’da ki ünlü bir börekçide soğan temizleyerek aile bütçesine katkıda bulunmuştur. Ünlü popstar Tarkan’a olan benzerliğiyle dikkat çeken sanatçı; Türkiye genelinde düzenlenen pop star yarışmasında birinci olarak gündeme geldi. Lise yıllarında müzikle tanışan şarkıcı aldığı ilk maaşıyla kendine bir gitar alarak müzik hayatına başlamıştır. Ses tonu oldukça etkileyici olan Abidin; kendini adeta müziğe adamıştır. 

 

Adım Adım Kariyer

Bugünlere gelmesinde başarılı bir eğitim hayatı olan Abidin Özşahin üniversitenin İktisat bölümünü kazandı. Eskişehir'de ikamet eden şarkıcı 4 ay sonra Adana’ya dönmek zorunda kaldı. Askerlik hizmetini Gaziantep'te tamamlarken kalbindeki ritim bozukluğu sebebiyle erken terhis edildi. Adım adım şöhret basamaklarını tırmandı ve başarıyı yakaladı. Geçmişten gelen müzik tutkusu onun vazgeçemediği bir konuydu. Zorlu aşamalardan geçmek kendisini hiç yıldırmadı. 

 

Yüksek Performans

Tüm bu uğraşlardan sonra harekete geçen şarkıcı; 2003 yılında Kanal D'de yayınlanan popstar yarışmasına katılmaya karar verdi. Ancak bu onun için pekte kolay olmadı. Jürinin karşısına geçen Abidin, şehir içerisinde yapılan elemelerdeki yüksek performansı sayesinde geçerek ilk adımı tamamlamış oldu. Popstar yarışması yöneticilerinin vermiş oldukları eğitimi de başarıyla bitiren Abidin; 12 finalist arasına girdi.

Halk oylamasına sunulan popstar yarışmasını birincilikle bitiren Abidin Özşahin büyük bir çıkışa imza attı. Sonraki senede ise albüm ve repertuar çalışmalarını hızlandırdı. Popstarın ilk albümü olan Aşktan Yana 2004 yılında müzik tutkunlarına sunuldu. Özellikle genç kızların hayran olduğu Abidin ilk albüm çalışmasıyla adından söz ettirdi. Televizyon ekranlarına damga vuran Ütopya yarışmasına katıldı. Şimdilerde müziğe bir süre ara veren Abidin; kendine ait olan şirketinde marka danışmanlığı yapıyor. Kişisel sosyal medya üzerinden takip edilen sanatçı birçok hayran kitlesine sahiptir. Birçok singlea sahip olan Abidin kariyerinde hem sevilmeyi hem de insanlara destek olmayı ilke ediniyor. Şarkı sözleri de yazan şarkıcı yoğun iş temposu nedeniyle ekranlardan uzak kalmayı tercih ediyor. Saygılı ve renkli bir kişiliğe sahip olan Abidin ilerleyen senelerde farklı bir albüm çalışması çıkararak sevenlerine sürpriz yapmayı planlıyor. Kişisel hesaplarından sanatçıya ulaşılıyor. 

Abidin Hakkında