Aliye Mutlu Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Aliye Mutlu, Bulgaristan'ın Varna şehrinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da taamladı. 14 yaşında özel bir müzik ve dans kursunda jazz dans ve modern dans dersleri aldı. 16 yaşında lise öğrenimine devam ettiği sırada İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarının yarı zamanlı Türk Musikisi Nazariyatı Bölümüne girdi.
 

İki yıllık eitiminin ardından liseden mezun olan Aliye Mutlu, yine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera-Şan Bölümünü kazandı.Burada aldığı eğitim sırasında bir film şirketine tanıtım ve eğitim filmleri içimn 50'nin üzerinde müzik bestelemiş, Opera-Şan bölümünden lisans derecesi ile mezun olmuştur.
 

Daha sonra İngiltere'ye gitmiş, burada pop müzik için vokal teknikleri, repertuar ve yorum üzerine çeşitli workshoplar yapmıştır. Türkiye'ye döndüğünde bir şiir albümünde iki şarkı seslendirdi. "Ne De Olsa Çocuk" isimli uzun metrajlı sinema filminde oynadı ve aynı zamanda filmin müziklerinin besteleyerek şarkılarını söyledi.


Seslendirdiği, Zümrüt adlı bestesi Halıcı Midi Yarışmasnda ikinic oldu. Pop, rock gibi güncel müzik türlerinde şarkı söylemek isteyenler için kendi geliştirdiği Popüler Vokal Teknikleri adlı ses eğitimi dersleri de vererek workshoplar hazırladı. Beş kadından oluşan "BandAliye" isimli grubu kurdu ve özel davetlerde solist olarak sahne aldı.
 

Dünyenın her yerinden seçtiği çeşitli enstrüman ve insan sesleri ile, müzisyenlerin dijital ortamda ve müzikal çalışmalarında kullandıkları çeşitli ses küüphaneleri hazırlayan, başta Hollywood filmlerine müzik yapan besteciler olmak üzere tüm dünyada geniş birmüşteri yelpazesine sahip, Hollandalı "Sonokinetic" şirketi, 2011 yılında "Aliye" adlı ses kütüphanesini yayınladı.
 

Kendisi ile aynı adı taşıyan ses kütüphanesinin içeriğinde, tamamını Aliye Mutlu'nun seslendirdiği Balkan, Rumeli, Trakya'ya ait türküler, şiirler ve bölgeye has tınılarla oluşturduğu doğaçlamalar yer almaktadır. Aliye Mutlu, dünyada milyonların elinden bırakamadığı video oyunu "Battlefield 1"e Türk imzası atarak, oyunun ses getiren bir bölümünde "Zajdi Zajdi" adlı Makedonca ağıtı seslendirdi.
 

Albümleri
 

  • 6.His (2018)
  • Kaktüs (2017)
  • Emrivaki (2015)
  • Bir Düş Kurdum (2012)

Aliye Mutlu Hakkında