Taner Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Taner olarak bilinen popüler sanatçının asıl adı Taner Yazıcı’dır. 9 Şubat 1973 tarihinde Bursa'nın Gemlik ilçesinde doğdu ilkokul ve Ortaokul ve liseyi Bursa' da okudu. Üniversite eğitimini ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümü ne kazanıp okumaya başladı. Müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başlamıştır.

Üniversite yıllarında ise bunu geliştiren ünlü sanatçı yüksek performansı geliştirdi. Arkadaş ortamlarında, gece kulüplerinde, barlarda ve disko gibi çeşitli yerlerde sahne almaya başladı. Bu sahne çalışmaları sayesinde solo performansını geliştirmiş oldu.

Zamanla daha canlı performans kazanan Taner, ünlü sanatçılarla beraber çalışmaya başladı. 19 Şubat 2010'da gönüllü adlı çalışmasını  Ossi müzik tarafından piyasaya sundu. Şarkılarla adına halka duyuran ünlü sanatçı, daha sonra Gönüllü ve Kara gözlüm şarkılarının yer aldığı başka bir tekli çıkardı. Bu teklide sanatçı ile beraber Erol Özdamar Cihan Konuk, Murat Uncuoğlu ve Töre Cengiz çalışmalarında yardımcı oldu.

 

Taner Yazıcı'nın Kariyeri

Ünlü sanatçı Taner Yazıcı, ilk müzik çalışmalarını arkadaş çevresinde disko ve barlarda çalışarak yaptı. Daha sonra kendini geliştirip 1996'da Raks müzik ve S müzik ile anlaşarak, ilk albümü olan Affetmedim Kendimi adlı çalışmasını 17 Haziran 1998 tarihinde çıkardı. Bu albüm çalışmalarında Seda Akay, Zeynep Talu koşuncu ve Garo Mafyan adlı sanatçılar destek oldu.

Bu sanatçılarla beraber çalıştı. 2011 yılında ise Aşk Mazi Oldu adlı ikinci albümünü Universital firmasının etkisi ile piyasaya sunup sevenleri ile buluşturdu. Bu albümde sanatçıya yardımcı olan ünlü sanatçılar, Fikret Kızılok Metin Özülkü, Ali Güven, Zeynep Talu Kurşuncu, Niran Ünsal ve Burak Kut gibi ünlü müzisyenlerle beraber çalıştı. Ünlü şarkıcı Taner, Özel yerlerde bar ve özel organizasyonlarda sahne alarak müzik  hayatını sürdürdü.

Daha sonra 19 Şubat 1009 2010'da gönüllü adlı tekli şarkısını Ossi müzik etkisi ile piyasaya sundu. Gönüllü ve Kara Gözlüm adlı şarkıları yer aldığı tekli çalışmalarında sanatçıya Erol Özdamar, Emre HC, Cihan konuk, Cengiz ve Murat Uncuoğlu gibi sanatçılar Taner'e yardımcı oldu.  Birçok albüm ve tekli çıkaran ünlü sanatçı bu albümlere video klipler de çekerek kendini geliştirdi Taner, 2000li yıllarda etkin bir pop sanatçısıdır.

 

Taner' in Albümleri

 Taner' in ilk albümünü 1998 tarihinde Es Müzik sayesinde,  Affetmedim Kendimi Adlı çalışmasıdır. Bu çalışma sayesinde müzik piyasasına profesyonel anlamda ilk adımını atmış oldu. İkinci albümü ise 2001'de Universital  firması sayesinde Aşk mazi oldu adlı albüm çalışmasını piyasaya çıkardı. Bu albümde birçok ünlü sanatçıların desteğini aldı.

19 Şubat 2010 yılında ise Ossi müzik ile anlaşarak gönüllü adlı albüm çalışmasına piyasaya sunup başarılarına katkıda bulundu. Durgun bir performansı olan Taner çok fazla albüm çıkarmamıştır.  Daha çok 2000'li yıllarda etkili olmuştur.  Video klipleri ile diskolarda barlarda özel organizasyonlarda müzik hayatına devam ettirmiştir.

Pop ve Rock tarzında müzikler söylemiştir. Bazı video klip çalışmaları şu şekildedir. 1998 yılında Affetmedim Kendimi, Aynı Perde, Bana Varacaksın, Bir defa öleyim, Cankız, Gönlümün Sultanı, Gün benim günüm ve Oyun oynama adlı parçalarını piyasaya sundu. 2011 yılında ise aşk mazi oldu albümündeki 10 parça ile adından söz ettirdi. Albümdeki en popüler şarkıları İyi Yüreklim, Aşk mazi oldu, Bu Kalp Seni Unutur mu ve yardım et adlı çalışmalarıdır. Uzun süre ara verdikten sonra sonra 2010'da Gönüllü ve Karagözlüm adlı parçalarını piyasaya sundu. 2018'de ise Yardım Et Allah'ım adlı akrostiş parçasının klibi ile sevenleriyle buluştu.