Şebnem Paker Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Şebnem Paker 1977 yılında (42 yaşında) İstanbul’da dünyaya gelmiş bir müzisyendir. Şebnem Paker ülkemizde daha çok 1996 ve 1997 yıllarında Eurovision Şarkı yarışmalarında Türkiye’yi temsil etmesi ile anılmaktadır. Şebnem Paker çok hevesi olduğu için uzun bir süre boyunca bale eğitimi almıştır. Fakat bale sadece aldığı eğitim ile kalmış sonrasında bu sanat dalına ilgi göstermemiştir.  Ancak aynı zamanda müziğe de merakı olduğu için daha çocukluk döneminde ortaokula giderken müzik eğitimi almaya başladı. Şebnem Paker müzik eğitimine ilk olarak gitar ile başladı.
 

Bunun üzerine 1992 yılında İstanbul Devlet Konservatuar okulunda Klasik Gitar bölümünü kazanarak üniversitede müzik eğitimine başladı. Bu okulda gördüğü 4 yıllık eğitim hayatını başarı ile tamamladı. Okul bittikten sonra 1995 senesinde ünlü besteci Levent Çoker ile beraber stüdyo çalışmalarını sürdürmeye başladı. İlk deneyimini de Levent Çoker ile yaşamış oldu. Burada da almış olduğu eğitimler doğrultusunda 1996 senesinde Marmara Üniversitesi’nde Müzik Eğitimi Şan bölümünü kazanarak bu bölümü okudu.
 

Eğitim ve İş Hayatı
 

Ünlü müzisyen Şebnem Paker 2000 yılında Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Şan bölümünden mezun oldu. Günümüzde hala müzik öğretmenliği yapan Şebnem Paker büyük başarılar ile müzik hayatını sürdürüyor. Kariyer hayatına ilk olarak Eurovision şarkı yarışmaları ile başlayan Şebnem Paker günümüzde sahnede şarkılar söyleyerek ve çeşitli albümler çıkararak kariyerine hala devam etmektedir. Son zamanlarda çıkarmış olduğu yeni bir albüm bulunmamaktadır.
 

Şebnem Paker Eurovision şarkı yarışmalarına ilk olarak 1996 yılında katıldı ve bu yarışmaya ‘’Beşinci Mevsim’’ şarkısı ile girdi. Sözleri Selma Çuhacı ve bestesi Levent Çoker’e ait olan bu şarkı izleyiciler ve jüri üyeleri tarafından çok beğenilmesi doğrultusunda ünlü müzisyen yarışmada 12. Sırada yer aldı. Bu yarışmanın ardından ünlü besteci 1997 yılında yine Eurovision şarkı yarışmalarına katıldı. Bu yarışmaya da sözleri Mehtap Alnıtemiz’e, bestesi Levent Çoker’e ait olan ‘’ Dinle’’ şarkısı ile katılmıştır. Bu yarışmada da 3. sırada yer almıştır ki bu derece Türkiye’nin o zamana kadar gördüğü en iyi dereceydi.
 

Şebnem Paker Eserleri
 

  • Gel Gel Cal
  • Beşinci Mevsim
  • Beni de Al
  • Mir Mir Kedi
  • Dinle
  • Geceler
  • Çal

Bu şarkıların her biri ‘’Dinle’’ albümüne aittir. Günümüzde bazılarının Remix versiyonu da bulunmaktadır fakat hakiki versiyonları dinleyiciler tarafından daha çok tutulmaktadır. Remix olan şarkıları ise Beşinci Mevsim ve Dinle şarkılarıdır. Bu şarkıların hem hareketli hem slow versiyonları çok tutulmaktadır.
 

Şebnem Paker Hayatı
 

Şebnem Paker Selçuk Paker ile evlidir ve eşi de kendisi gibi müzisyendir. Hayatını tamamen müziğe adamış olan genç şarkıcı son zamanlarda müziğe ara vermiştir. Fakat güzel besteleri ile hala unutulmamış ve pek çok kişi tarafından müzik eserleri hala dinlenmektedir. Onun için hayatın anlamı müzik ve aile yaşantısından ibarettir. Bu nedenle müzikte sürekli kendini geliştirmiş ve Eurovision şarkı yarışmasında da kendini hayranlarına ve tüm dünyaya ispatlamıştır.
 

Şebnem Paker yalnızca besteleri ile değil, aynı zamanda güzelliği ile de hayranlarını etkileyen bir müzisyendir. 1.60 cm boylarında ve ince belli zarif bir bayandır. Saç ve göz rengi kahverengi olup son derece sade bir güzelliğe sahiptir. Sesi de adeta fiziğini yansıyıp insana huzur veren bir ses tonuna sahiptir. Hem pop hem slow tarzda söylediği şarkılar dinleyenleri hala etkilemektedir. Aradan uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen hala unutulmayan besteci son zamanlarda hayranlarından bir hayli uzak kalmış durumda.

Şebnem Paker Hakkında