Sancak Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Büyük bir dinleyici kitlesine sahip olan Sancak gerçekte kim olduğu nereli olduğu merak konusu olmuştur. Gerçek adı Yılmaz Erdoğan olan sanatçımız İstanbul Gaziosmanpaşa da 22 Temmuz 1989 yılında doğmuştur. Aslen Sivas'ın Divriği ilçesindendir.3 kardeşin en küçüğüdür.

 

Eğitim Hayatı

İlkokul ve liseyi İstanbul’da okuyan şarkıcı ailevi problemlerinden dolayı şehir değişikliği yaparak ailesiyle Tekirdağ Çorlu'ya taşınmıştır. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi muhasebe bölümü mezunu olan sanatçı 2010 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fizik bölümünü kazanarak 2 yıl boyunca orda yaşamış ve mezun olmuştur. Sancak mezun olduğu bölümler de çalışmak yerine lise yıllarında ilgilenmeye başladığı müzikle hayatına devam etmeyi tercih etmiştir.

 

Sanatçıya Dair Özel Bilgiler

Hayran olduğumuz insanlar hakkında her zaman daha fazla özelini merak etmişizdir. Ne sever ne yer nerelerde gezer? Sanatçı eğer şarkıcı olmasaydım kesinlikle futbolcu olacağını belirtmiş ve kendisinin de Fenerbahçeli olduğunu söylemiştir.

Sanatçı sebze yemeklerine son derece düşkün olup kahveyi çok seven biridir. Başarısız olduğu dersler Matematik, en başarılı olduğu ders ise Türk Dili dersidir. Ancak buna rağmen üniversitede sayısal bir bölüm okumuştur. Sevdiği renk ise siyahtır.

Şarkılarının yarısından fazlasının kendi hayatına ait olan sözler ve kendi hayat hikâyelerinden oluşmuştur. Şüphesiz öyle olmasaydı hepimizin yüreğine bu kadar dokunamazdı. Bir röportajında yazdığım şarkı sözleri benim depresyon eserlerimdir demiştir.

Sanatçı müzik hayatında hiç bir şekilde müzik eğitimi almamıştır ve yaptığı şarkıları ise ev ortamında hazırlamış en rahat olduğu yer evi olduğunu birçok kez belirtmiştir.

Ne zaman ünlü olduğunuzu anladınız sorusuna 'Çorlu da yaşarken eve gideceğim zaman otobüs durağında otobüs bekliyordum. Önümden bir araba geçti. Bu Kaçıncı Yağmur şarkım çalıyordu arabada o sırada otobüsüm geldi ve ben otobüse bindim gittim o zaman ilk defa düşündüm ben bir şeyleri başarıyorum o zaman ' cevabını vermiştir.

 

Müzik Hayatı 

Büyük bir rap şarkısı dinleyici olan Sancak lise yıllarında rap müziğe merak salmış ve kendine bu müzik tarzını yakın bulup bu alanda ilerleme ye karar vermiştir. Evine küçük küçük birikim yaparak müzik aletlerini ve ses sistemlerini kurmuştur. 

2008 yılında ilk albümü Orkestral Çöküntü adında underground albümünü çıkarmıştır. Alışılmış olan rap değil de pop ve rap arasında ki o ince çizgide takılı kalmıştır. Bu ona farklı bir tarz ve alışılmışlığın dışına çıkarak şarkılarına farklı bir hava katmıştır.

Ultrasoniç Production’a  geçiş yapan sanatçı 2010 senesin de Resim isimli ilk albümünü müzik piyasasıyla tanıştırmıştır. Bu albüm de ve daha sonra ki çıkaracağı şarkıların birçoğunu evde yazıp ev de ses kaydı yapmıştır. Birçok sanatçının dev stüdyolar da yaptığı şarkıların üstünden geçerek evde yaptığı şarkılarla gönlümüze taht kurmayı başarmıştır. 

 

Kendisine Ait Şarkıları Hangileridir?

Yazdığı şarkılar tamamen kendisine ait ve hayatından kesitler taşımaktadır şarkılarını bu kadar beğenmemizin belki de sebebi budur. Biz onu en çok Korkma Söyle, Yağmur, Taladro ve Canfeza ile yaptığı Gözümden Düştüğün An şarkılarıyla tanıdık. Özellikle Korkma Söyle Şarkısı birçok müzik listelerinde uzun bir süre en üst sıralarda yer aldı. 

Konserlerini büyük bir dinleyici kitlesiyle gerçekleştiren Sancak kadife sesi gerçekten de kulaklarda hoş bir tını bırakıyor. Yağmur, Çık Aklımdan, Korkma Söyle, Gel Artık, Darmaduman, Uçurum, Gün Olur Beni Unutursan şarkıları en sevilen eserleri arasında yer almaktadır. Son olarak Çıkardığı Gözyaşı Şarkısı sevenleri tarafından çok beğenilmiş ve en çok dinlenenler arasına girmeyi başarmıştır. 

Sancak Hakkında