Küçük Onur Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Doksanlı yılların sonunda tanıdığımız Küçük Onur dönemin meşhur çocuk sanatçılarındandır. 2000'lerin ilk yıllarında da popülerliğini sürdürmüş, birçok televizyon programına katılarak şarkılarını seslendirmiştir.
 

Küçük Onur'un asıl ismi Onur Sarıkaya'dır. Şöhreti yakaladığı yıllarda henüz çocuk yaşta olduğundan Küçük Onur ismiyle tanınmıştır. Tanınması Mahsun Kırmızıgül sayesinde olmuştur. Birlikte bir gece şarkı söylemişler o gece Küçük Onur'un halk tarafından tanındığı gece olmuştur.
 

Küçük Onur Hangi Projelerde Yer Almıştır?
 

Popüler olduğu yıllarda şarkıcılığı kadar oyunculuğuyla da konuşulmuştur. Birçok programda adı geçmiştir. İlk dizi projesi 1997 yılında yayınlanan Acı Günler isimli dizidir. Daha sonra 1998 yılında Aynalı Tahir diziyle seyirciyle buluşmuştur. Oyunculuğuyla da insanlara kendini sevdirmeyi başarmıştır.
 

Yine aynı yıl, yani 1998 yılında Deniz Show isimli bir televizyon programına imza atmıştır. 2000 yılında ise ekranlarda Karete Can dizisiyle kendini göstermiştir. 2002 yılında Reyting Hamdi isimli dönemin en sevilen komedi dizilerinden birinde rol almıştır.
 

Bir zaman sonra ekranlardan ve albüm piyasasından uzak kalan Küçük Onur'un ekranlara dönüp dönmeyeceği merak konusudur. Sesiyle ve oyunculuk yeteneğiyle bir dönem başarılarıyla konuşulmuş olan sanatçı, uzunca bir süredir ekranlarda görünmemektedir.
 

Harika Çocuk Küçük Onur
 

1990'lı ve 2000'li yılların fenomen çocuk sanatçılarından olan Küçük Onur erken yaşta üne kavuşmuştur. Çocuk sanatçı denince ülkemizde ilk akla gelen isimlerden biridir. Fakat sahne hayatından uzun yıllar önce elini eteğini çekmiştir. Bin dönem göz altına alındığı haberleri gündeme gelmişti ancak sanatçı o günlerini geride bırakmıştır. Kaç yaşına gelirse gelsin ülkedeki herkesin aklında Küçük Onur ismiyle yer etmiştir. Şimdilerde yeniden ekranlara dönüp dönmeyeceği merak edilmektedir.
 

Küçük Onur'un Albümleri
 

O dönemin önde gelen müzik şirketlerinden olan Prestij ailesinin bir ferdi olmuştur. Kariyerine albümlerle başlamış olsa da ilerleyen zamanlarda oyunculuk da yapmıştır. Bir zamanlar Ah Gönlüm isimli şarkıyla müzik listelerine sıkı bir giriş yapmıştır. Harika Çocuk Onur ismiyle "Ben Gardaşım" albümünü çıkarmıştır. Kara Bu Sevda isimli şarkısı ise ilerleyen yıllarda yani Küçük Onur biraz daha büyüdükten sonra piyasaya çıkmıştır ve dönemin sevilen şarkıları arasında yerini almıştır.
 

Küçük Onur'un Hayatı
 

Küçük Onur ünlü olduğu dönemlerde gazino kültüründe de yer almış, farklı gazinolarda sahne almıştı. Sahne aldığı dönemlerde asıl amacı para kazanarak ailesine maddi anlamda destek olmaktı. Bu sebeple çocuk yaşta olgunlaştığını söyleyen şarkıcı ailesi için erken yaşta sahnelerle tanışmıştır. Ancak ünlü sanatçı bu durumun çocukluğunu yaşamasına engel olmadığını da yaptığı röportajlarda belirtmiştir.
 

Gerek büyük gerekse küçük yaşta hayranları olan, çocuk yaşlarda şöhreti yakalayarak sahnelerde yer bulan bir şarkıcı olmuştur. Kısa zamanda yakaladığı bu şöhrete rağmen mütevazı kişiliğini de her zaman korumuştur. Efendi halleri ve duruşuyla birçok kişinin takdirini kazanmıştır.
 

Daha sonraları albüm çıkarmayı bırakmasının sebebini ergenlik dolayısı ile sesinde değişim yaşaması olarak açıklamıştır. Her ne kadar albüm çıkarmayı ve oyunculuğu bırakmış olsa da şan dersleri alarak esesini geliştirmeye devam etmiştir.
 

Küçük Onur Nasıl Ünlü Oldu?
 

Sahnede Mahsun Kırmızıgül'le şarkı söylemesinin ardından bir gecede ünlü olmuştur. Sesinin güzelliği sebebiyle o geceden sonra da sahnelerde yer almaya ve albüm çalışmalarına devam etmiştir. Sesiyle yakaladığı şöhreti oyunculuğuyla da sürdürmüştür. Dönemin ünlü sanatçıları da Küçük Onur'a destek olmuştur. Kimisi programına davet ederek, kimisi şarkı söylediği stüdyoya gelerek sanatçının yanında yer almış ve kariyerine destek vermiştir. Şimdi de ekranlarda göremesek de sanatçı bazı sahnelerde yer almaya ve şarkı söylemeye devam etmektedir.

Küçük Onur Hakkında