Günel Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Gerçek adı Günel Zeynalova olan genç şarkıcı müzik hayatına ünlü şarkıcı olan ve 1999 yılında Azerbaycan’da sunduğu konseriyle İbrahim Tatlıses vesilesiyle giriş yapmıştır. Ünlü türkücünün bu tarihte verdiği konser sırasında genç şarkıcıyı keşfederek bu bağlamda müzik sektörüne bu andan itibaren adım atmasına öncülük etmiştir. Konser sırasında ansızın sahneye fırlayan Günel yine söz ve müziğinin Sibel Can’a ait olan Bu Devirde Kimse Şah Değil Padişah Değil adlı şarkıyı seslendirerek alanda yer alan dinleyicileri adeta büyülemiştir.

 

Doğum Yeri ve Tarihi

Müzik kariyerine çok genç yaşta başlayan Günel bu doğrultuşa Türkiye ve Azerbaycan’ın en genç şarkıcı listesinde yer alıyor. 25.10.1985 yılında Azerbaycan’ın Bakü kentinde dünyaya gelmiştir. Müzisyen bir ailede dünyaya gelen şarkıcı şarkı söyleme ise 3 yaşında başladı. Bu doğrultuda genç sanatçı aslında müziğe karşı hayranlığının henüz 3 yaşındayken başladığını zaman zaman dile getiriyor. Dedesi yelman garnos ustası olan Günel aynı zamanda babasının klarnet ve annesinin ise profesyonel bir piyano öğretmeni olduğunu belirtmiştir. Amcalarının ise her birinin farklı bir enstrüman çaldığını belirtiyor. Şarkıcı ayrıca abisi olan Tunar’ın ise kendisi gibi henüz çok küçük yaşlardan itibaren müzikle uğraştığını ve bu doğrultuda Azerbaycan’da çok sayıda albümler çıkardığını dile getiriyor.

 

Hayat Hikayesi

Genç ve başarılı şarkıcının hayatı ise çeşitli zorluklarla geçmiştir. Kendisi tarafından da belirtildiği üzere çocukluğunun büyük bir kısmının ekonomik zorluklar ile geçmiştir. Şarkıcı henüz çok küçük yaşlardan itibaren hayatın zorlukları ile mücadele etmiştir. Ekonomik düzeyleri düşük olan bir aileden dünyaya gelmesi sebebiyle Azerbaycan’da uzun seneler boyunca ekonomik problemler yaşamıştır. Abisi Tunar tarafından gerçekleştirilen albümler vesilesi ile ailesi bir nebze de olsa ekonomik anlamda rahatlama sağlayabilmiştir. Tek hayalinin müzik alanında yüksek kariyere ulaşmak olduğunu belirten Günel özellikle İbrahim Tatlıses ile tanıştıktan sonra bu hayaline beklediğinden çok daha kısa süreler içerisinde ulaştığını belirtmiştir. Renkli bir kişiliğe sahip olan şarkıcı ünlü sanatçı tarafından konser sonrasında Türkiye’ye davet edildiğini ve apar topar Türkiye’ye geldiğini zaman zaman belirtmiştir.

 

Türkiye Hayatının Dönüm Noktası Oldu

Günel Türkiye’ye gelişinin hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtmiştir. Azerbaycan’dan ülkemize gelmesinden kısa süreler içerisinde pek çok şarkı albümlerine imza atmıştır. Bu kapsamda genç sanatçı ülkemizde de kısa süreler içerisinde müzik alanında kariyer elde etmiştir. Bunun haricinde ülkemizde de en genç 10 genç sanatçı listesinde yerini almıştır. Sempatik hareketleri ve sevecen yapısı ile gönüllerde taht kurmuştur. Genç şarkıcı kariyerinde dünya çapında bir sanatçı olduğunu hedeflediği de belirtmiştir. Bu kapsamda ilk olarak Türkiye ve doğup büyüdüğü ülke olan Azerbaycan’dan ve sonrasında ise pek çok Avrupa ülkelerinde pek çok konser ve çeşitli organizasyonlarda yer almıştır. Genç sanatçı bu kapsamda ayrıca hem ülkemizi ve hem de Azerbaycan’ı temsil etmiştir. Kusursuz müzik yeteneği ile başta İbrahim Tatlıses olmak üzere sanat camiasındaki pek çok ünlü sanatçıların takdirini kazanan Günel bu doğrultuda en başarılı sanatçılarımız arasında yer almıştır.

 

Albümleri

Sanatçı keşfedildiği dönemden itibaren ülkemize gelene kadar çok sayıda albümler çıkarmıştır. Tüm albümlerini ise Türkiye müzik alanının en kaliteli firmaları üzerinden çıkarmıştır. Henüz ilk albümünden itibaren ciddi anlamda satışlar gerçekleştirilmiştir. İlk olarak 2003 yılında ‘’Resmimi Çeke Çeke’’ adlı albümünü çıkarmıştır. Sonrasında 2008 yılında ‘’Adı Yok’’ adındaki albüme imzasını atmıştır. Milyonlarca beğeni kazanan ve milyonlarca dinleyici kitlesi elde eden bu albümlerden sonrasında ise yani 2014 yılında ‘’Herşeye Değer’’ adlı albümü çıkardı. Son olarak da 2016 yılında ‘’Gel Çağıramam’’ adlı albümü çıkarmıştır. Pop müziğine damgasını vuran Günel çıkardığı tüm albümler ile sanat dünyasında çığır açmayı başarmıştır. Sanatçının ileriki süreçlerde de yepyeni albümlere imza atması öngörülüyor.

Günel Hakkında