Gökçe Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Türkiye’nin en sevilen sanatçılarından birisi olan Gökçe, asıl adı Gökçe Dinçer‘dir. Evlilik soyadı Gençer olduğu için Gökçe Dinçer-Gençer olarak da bilinir. 40 yaşında olan Gökçe Dinçer Gençer, Türk şarkıcı aynı zamanda besteci ve söz yazarıdır. Hayranları tarafından Gökçe adı ile bilinen ve onlarca şarkısı ile gönüllerden düşmeyen ünlü sanatçı Tuttu Fırlattı ve Ne yapardım gibi muhteşem eserleri ile müzik dünyasına damgasını vuran isimlerden birisi oldu. Birbirinden güzel albümleri, magazinsel kişiliği ile sanat dünyasında en çok araştırılan isimlerden birisi olmaya başaran Gökçe ile ilgili tüm detaylar aşağıda yer almaktadır.
 

Gökçe Kimdir?

Bir müzisyen kızı olan Gökçe 1979 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Sanatçının müziğe ilgisi ilkokul yıllarından başlamıştır.  İlkokul yıllarında piyona dersleri ile müzik hayatına giriş yapan sanatçı ilerleyen yıllarda da vurmalı çalgılara ilgi duymaya başlaması ile davul kurslarına gitmiştir. Üniversite de okurken Sleepy Gonzales, Axilic isminde vokal yaptığı iki farklı gurubu bulunuyordur. O dönemler 4 yıl boyunca festival bar ve üniversitelerde konserler düzenleyen sanatçı Yeditepe Güzel Sanatlarda Fakültesi sanatlar yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra 2 sene reklam şirketinde sanat yönetmeni olarak görev aldı.
 

Kariyerini müzik ve davul çalarak devam ettirmeyi düşünen sanatçı çalışmış olduğu reklam şirketinden ayrılarak 3 kişilik bir kadın gurubu ile davul çalmaya başladı.  Bursa, İstanbul, Marmaris Biga ve Ankara gibi çeşitli bölgelerde konserler veren ünlü sanatçı Gökçe 20 yaşından bu yana yapmış olduğu bestelerini bir albümde toplamaya karar verdi ve aranjörlüğünü ve prodüktörlüğünü üstlenen Alen Konakoğlu ile çalışmalara başladı.

Gökçe Kariyer

Gökçe aynı zamanda Şahika Tekand tiyatro okulunda 2 yıl oyunculuk dersleri de almıştır. Sanatçı şuan ki menajerliğini yapmakta olan Bora Yeter ile 2007 yılında tanıştı ve onu vesilesi ile Pasaj Müzik yapım firması ile tanışarak Böğürtlenli Reçel adlı ilk albümünü çıkardı. 2008 yılında Türkiye genelinde 50’yi aşkın konserler düzenleyen Gökçe, 2009 Nisan ayında ise Pasaj Müzik yapımcılığı 5 Kuruş yok adlı ikinci albümünü çıkardı.  Sanatçı yine aylı yılda Tokat ilinin Gaziosmanpaşa stadyumunda Gaziosmanpaşa Üniversitesinin mezuniyet töreninde (2007 -2008) Ünlü şarkıcı Rafet El Roman ile sahne alarak konser verdir.
 

Gökçe Dinçer Özel Hayatı

Gökçe Dinçer ya da Gökçe sahne adı ile tanınan ünlü sanatçının özel hayatı ve ailesi ile ilgili pek ayrıntılı bilgi bulunmamaktadır. Sadece sanatçının 1 Mayıs 2014 ‘de Marmaris’in ünlü doktorlarından birisi olan Bülent Gençer ile evlendiği söylenmektedir. Sanatçı evliliğini Paris Başkonsolosluğunda yaptığı da söyleniyor.  Sanatçı 2012 yılında Altın kelebek ödüllerinde En iyi Çıkış yapan kadın sanatçı ile 2012 The First ödül töreninde ise Yılın pop sanatçısı ödülünü almıştır.

 Gökçe Dinçer Albümleri

Çok erken yaşlarında müzik kariyerine başlayan Gökçe’nin ilk albümü Böğürtlen Reçeli ve daha sonraki albümleri ise Sırayla Beş Kuruş Yok, Tuttu Fırlattı, Kaktüs Çiçeği, Matruşka, Tik tak Vazgeçmedeydin Keşke, Kırmızı Kurdele ‘dir.  Aynı zamanda Tiktak ve Vazgeçmeseydin Keşke sanatçının ilk Single’dir.

 

Gökçe – Dinçer Şarkıları 

Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden birisi olan Gökçe’nin çok sayıda şarkıları bulunmaktadır. Hep Beraber Deliriyoruz, Tuttu Fırlattı, Armağan, Artist, Her şey Bitmedi Bitemez, Oh Olsun, Kıskanırım Seni, Çık Hayatımdan, Bu Kalp, Anladım ki, Tıkat, Sittin Sene sanatçıya ait şarkılardan bazılarıdır.
 

Gökçe Dizi- Filmler,

Birbirinden güzel pop müzikleri ile gönülleri fetheden ünlü sanatçı Gökçe, bir dönem dizi ve filmlerde de rol almıştır. Sanatçının rol aldığı diziler ise Köstebekgiller 2 ve Gölgenin tılsımı adlı eserlerdir.

Gökçe Hakkında