Emrah Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Emrah

Arabesk ve pop müzik sanatçısı olan Emrah, küçük yaşlarda müzik hayatında yer almasından dolayı “Küçük Emrah” olarak tanınmıştır. Şarkıcılığın yanı sıra sinema ve dizi oyunculuğu da yapan sanatçı, ortaokul döneminde ailesi ve yakın çevresinin desteği ve teşvikiyle şarkıcılık için adım atmıştır. Güçlü sesi ve öğrenme yeteneği sayesinde kısa sürede büyük başarılara imza atan Emrah, amatör sanat hayatından profesyonel müzik çalışmalarıyla geniş kitlelerce büyük beğeni toplamıştır. Birçok ünlü gibi müzik hayatını sinemayla pekiştiren sanatçı, her alanda başarılı olmuş ve milyonlarca hayran edinmiştir.
 

Emrah Kimdir?

1 Ocak 1971 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde dünyaya gelen Emrah’ın babası Elyesa Erdoğan, annesi Ayten Erdoğan’dır. 1,5 yaşındayken terzilik işiyle uğraşan babasını kaybeden sanatçının kardeşi bulunmamaktadır. Babasının vefatıyla birlikte annesinin işi nedeniyle Elazığ’ın Maden ilçesine taşınan sanatçı, ilkokulu Gülaman köyünde bulunan bir okulda okumuştur. Okul döneminde müzik öğretmeni tarafından sesi çok beğenilen Emrah, ortaokul eğitimine Diyarbakır’da devam etmiştir. Eniştesinin ve çevresinin desteğiyle 4 adet amatör kaset çalışması yapan sanatçının bu kasetlerinin Diyarbakır’da beğeni toplamasıyla sanat hayatına adım atmıştır. Hem yetenekli hem de hevesli olması sayesinde büyük başarı sağlayan Emrah, kısa sürede profesyonel çalışmalar için fırsat bulmuştur.
 

Emrah’ın Kariyer Başlangıcı

Diyarbakır’da amatör kaset çalışmalarının büyük beğeni toplamasının ardından 1984 yılında İstanbul’da profesyonel çalışmalara başlayan Emrah, “Agam Agam” ve “Gülom” isimli albümleriyle kariyer başlangıcı yapmıştır. Bu dönemler çocuk yaşta olmasından dolayı “Küçük Emrah” lakabıyla anılmaya başlanan şarkıcı, 80’li yıllarda çıkardığı diğer albümleriyle de satış rekorları kırarak şöhret basamaklarını önemli ölçüde tırmanmıştır. 90’lı yıllarda kendi söz ve bestelerini oluşturan Emrah, bu dönemde de başarılı işlere imza atarak şöhretini artırmıştır. 30 yılı aşkın sanat hayatında 18 albüm çıkaran sanatçı, birçok başarılı beste ve şarkılarla hafızalarda yer edinmiştir.
 

Emrah’ın Sanat Hayatı

80’li yıllarda çocuk yaşlarda başlayan sanat hayatıyla büyük ses getiren Emrah, 90’lı yıllarda da şöhretini artırmıştır. 30 yıldan fazla süren sanat yaşantısında birçok başarıya imza atan şarkıcı, konserleriyle milyonların gönlünü fethetmiştir. “Agam Agam” ve “Gülom” isimli albümlerinden sonra çıkardığı “Yaralı” “Boynu Bükükler” ve “Ayrılamam” albümleriyle de satış rekorları kırmıştır. Başarılı sanat hayatında çıkardığı 18 albümle benzersiz bir hayran kitlesi edinen Emrah, 1994 yılında 50.000 kişilik İnönü Stadyumu’nu konseriyle dolduran ilk Türk şarkıcı olmuştur. Hem yurtiçi hem de yurtdışında konserler veren şarkıcı, 2001 yılında Özbekistan’da yapılan Zaman Yıldızlar festivalinde ödül almıştır.  
 

Sanatçının Başarıları

Almanya, Amerika, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Belçika, Hollanda, Yunanistan, Yugoslavya, İsveç, İsviçre, Fransa, Danimarka ve Kırgızistan gibi birçok ülkede konser veren Emrah, müzik hayatındaki başarılarının yanında sinema alanında beğeni toplamıştır. Oyunculuk yeteneğiyle büyük beğeni toplayan sanatçı, birçok dizi ve filmde başrolde oynamıştır. 20 film ve 3 dizide yer alan Emrah’ın filmleri ve dizileri de izlenme rekorları kırmıştır. Günümüzde de ilgiyle izlenen filmleriyle Emrah, oyunculuk konusunda da iddialı çalışmalar yapmıştır. Ayrıca sosyal sorumluluk bilincinde olan ve 1994’te üyesi olduğu “Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı” için çalışmalar yapan sanatçı, “Bizim Çocuklarımız” isimli şarkı ve klibiyle de vakfa bağış yapılmasını sağlamıştır.
 

Emrah’ın Evlilikleri ve Çocukları

Almanya’da gurbetçi bir kadınla yaptığı anlaşmalı evliliği bitirmesinin ardından uzun süre evlenmeyen şarkıcının, konser için gittiği Bursa’da birlikte olduğu Ebru Çolak isimli birinden 1990 doğumlu Tayfun Çolak adında oğlu vardır. Bir dönem bu konuda sorun yaşayan sanatçı, oğlunu ilk zamanlar kabul etmemiş ve yapılan DNA testi sonucunda babası çıkması üzerine kabul etmek zorunda kalmıştır. 2014 yılında Sibel Kirer ile evlenen sanatçının, Elyesa Erdoğan ve Eleysa Erdoğan olmak üzere bir kız ve bir erkek çocuğu daha bulunmaktadır.  2013 yılında yaptığı “Gelmeyen Bahar” isimli sinema filmi için yönetmenlik çalışmasıyla kariyerini pekiştiren Emrah, hem aile yaşantısı hem de iş hayatındaki başarılarıyla örnek alınan bir kişi olmaktadır.

Emrah Hakkında