Ankaralı Ayşe Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Asıl adı AyÅŸe Dinçer olan Ankaralı AyÅŸe 1977 yılında Mersin’de dünyaya gelmiÅŸtir. Siyah saçlı, siyah gözlü orta boylu biridir. EÄŸitim hayatını yani okulun ilk yıllarını Mersin’de sürdüren AyÅŸe Dinçer liseyi Mersin Gazi Lisesi’nde okumuÅŸtur ve liselerarası ses yarışmasına katılmış ve yarışmayı birincilikle tamamlamıştır. ÇocukluÄŸunda maddi açıdan büyük sıkıntılar yaÅŸamıştır. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı bu dönemde, Mersin’de düÄŸünlerde ÅŸarkılar, türküler söylemiÅŸ ailesine maddi açıdan önemli katkıda bulunmuÅŸtur. AyÅŸe Dinçer bu baÅŸarının sonrasında 1996 yılında katıldığı TRT Türk Halk MüziÄŸi Yarışması’nda Türkiye ikincisi olmuÅŸtur. AyÅŸe Dinçer müzik kariyerin yanında Emre Ergen ile evlenmiÅŸtir. Emre Ergen aynı zamanda eÅŸinin bütün konser iÅŸlerini de yapmaktadır.
 

Ankara’ya YolculuÄŸu

AyÅŸe Dinçer 2002 yılında Mersin'den Ankara’ya taşınmıştır. Yaklaşık 6 yıl boyunca Ankara’da yaÅŸamını sürdüren AyÅŸe Dinçer, söylediÄŸi  Koçum Benim ÅŸarkısıyla müzik dünyasına giren AyÅŸe Dinçer çıkardığı bu albüm ile birlikte müzik serüvenine baÅŸlamıştır. Sanatçı  hayatı için Ä°stanbul'a gelmiÅŸtir. 2008 yılına kadar Türkiye'nin birçok yerinde konserler veren AyÅŸe Dinçer, 2008 de Türkiye dışında, Amerika, Avrupa ve Avustralya gibi dünyanın birçok ülkeye gitmiÅŸtir ve  konserlerini yurt dışına kadar taşımayı baÅŸarmıştır. Günümüzde ise halen bu konserlerini devam etmektedir.
 

Başarılı Sanat Hayatı

15 yıldan fazladır sanat camiasında profesyonel olarak müzik kariyerini devam etmektedir. KaÅŸlarını EÄŸdirirsin, Erik Dalı ve Åžemsettin isimli albümleri çok fazla satış rakamlarına ulaÅŸmış, sevilmiÅŸ ve dinlenmiÅŸtir. Müzik kariyerinde en çok sevilen  ve söylediÄŸi  Koçum Benim isimli ÅŸarkı ile büyük beÄŸeni toplayan baÅŸarılı sanatçı AyÅŸe Dinçer çocukları da çok sevmekte ve ayrıca çocuk esirgeme kurumunda gönüllü annelik yapmaktadır.  Birçok hediye alarak çocuklarla oldukça ilgilenmekte ve onlarla vakit geçirmektedir.
 

SevdiÄŸi Sanatçılar

BaÅŸarılı sanatçımız AyÅŸe Dinçer birçok sanatçıyı dinlemekten keyif almaktadır özellikle Belkıs Akkale'yi dinlemekten aşırı keyif almakta ve mutlu olmaktadır. Türkü, ÅŸarkı müziÄŸi seven kiÅŸilerin ruhuna hitap ettiÄŸi ve müzik doyumlarına ulaÅŸtırmayı bilen ve seven bir sanatçımızdır. AyÅŸe Dinçer yayınlandığı ve yayınlanmakta olan TV programları da bulunmaktadır. Flash Tv ekranlarında Gönüllerin AyÅŸe’si olarak karşımıza çıkmıştır. Daha sonra Vatan Tv ekranlarında da seyirciyle buluÅŸmuÅŸtur ve uzun bir süre ekranlarda programlar hazırlamış ve sunmuÅŸtur.
 

Festivallerin Sevilen Yüzü

En son Antalya Ormana Köyü’nde yarım asırdan fazladır düzenlenen 51. Ormana Üzüm Festivali’ne katılmış ÅŸarkılar türküler söylemiÅŸtir. Sahneye ise araba ile deÄŸil de deÄŸiÅŸiklik olsun diye deve ile giden ünlü festivalde renkli görüntülerin meydana gelmesine neden olmuÅŸtur. Herkes tarafından beÄŸenilmiÅŸ alkışlarla karşılanmıştır. Birçok kiÅŸi tarafında sevilen sanatçı bu görüntülerin ardından festivale katılanların coÅŸkusuna coÅŸku katmış ilk ÅŸarkısını ise devenin üzerinde söylemiÅŸtir. Festivale katılanlara ise bol müzik ÅŸölenleri sunarak eÄŸlenceli bir konsere imza atmıştır.
 

Albümleri ve Türküleri

AyÅŸe Dinçer'in müzik dünyasında bulunduÄŸu katkılar ev söylediÄŸi albümler, türküleri; Bu Fasulye 7,5 Lira, Kirli Mendil, Efendim Ä°ÅŸitmedim, OkÅŸa Beni, Antalya’nın Mor Üzümü, Ayrılmayalım Yârim, Gidebilirsin, Tiki Tak Tak, Dilara, Acil Servis, Ak Fasulye PiÅŸirdim, Altın Yüzük Åžak Åžak’tır.  Sen Paradan Haber Ver, Ankara'nın AyÅŸe’siyim, Tombulum, Seviyorum Diyen Dili Seveyim ÅŸarkıları çok sevilir. Ve Koçum Dedim Kuzu Çıktı, Mesut Musun, Deli Deli, Kestane, Kaynana, Çorabını ÖrdüÄŸüm, Arama Beni, Åžu Cide’nin ÇeÅŸmesi, Tımbırleydi, Çifte Telli, Gözlerin Aydın, Şıkıdım Şıkıdım, Helvacı Helva, Cevahir Taşımısın, Olmaz Mıydı, TavÅŸan Dereyi GeçmiÅŸ ÅŸarkıları bulunur. AyÅŸe Dinçer 2018 yılında seslendirdiÄŸi ÅŸarkı  kekliÄŸi düz ovada avlarlar isimli ÅŸarkısı herkes tarafından sevilen ÅŸarkısın da ise  klibinde eÅŸi Emre Ergen ile birlikte yer almıştır.

Ankaralı Ayşe Hakkında