Alex Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Alex Tataryan, 20 Haziran 1970 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babası da Hayık Aram Tataryan adlı sanatçıdır, ama daha çok Hayko ismiyle biliniyor. Çok küçük yaştan beri şarkıcı olmayı hayal eden Alex, daha 7 yaşındayken babasının müzik grubuna sahnede eşlik ediyor. Bu yaşlardan itibaren bateri çalmaya da başlıyor. Askerliğini tamamladıktan sonra profesyonel olarak müzik çalışmalarına başlamaya karar veriyor. 

 

Müzik Eğitimi

Rize'de askerliğini bitiren Alex, Pera Sanat Merkezi'nde müzik eğitimi almaya başladıktan sonra bununla da yetinmiyor. Hem buradaki eğitimi tamamlıyor hem de Timur Selçuk gibi bazı sanatçılardan bireysel olarak da eğitim alıyor. Aldığı eğitimlerden sonra ilk olarak Ortaköy'deki bazı kulüp ve barlarda sahne almaya başlıyor. Sahneye çıkmaya başladığı ilk zamanlardan beri hemen dikkat çekiyor ve çok beğeniliyor. Kendisi de bir gece kulübü açmaya karar verdikten sonra menajeri ile birlikte çalışmalara başlıyor. İstanbul’da açtıkları gece kulübü Farfara üç sene boyunca faal olarak çalışıyor. Sanatçı bu sıralarda Antalya ve diğer bazı tatil yerlerinde de sahne almaya başlıyor. Alex ilk albümünü çıkarana dek zaten küçük bir çevrede de olsa tanınmış bir isim haline geliyor.

 

Albüm Çalışmaları

Uzun süren müzik çalışmalarının ardından 2005 senesinde ilk albümü Çok Zor çıkıyor. Bu sırada sanatçı daha yeni açılmış olan bir gece kulübü olan Etiler Blacks'de çıkmaya başlıyor. Etiler Blacks açılış galasını Alex'in ilk albümü olan Çok Zor'un tanıtıldığı bir gece ile yapıyor. Bu gecede albümünü tanıtan sanatçı bu kulüpte şarkı söylemeye devam ediyor. Daha ilk albümü ile çok başarılı bir çıkış yakalıyor. Çünkü büyük bir bölümünü kendisinin hazırladığı albümün bütün parçaları beğeniliyor. Özellikle Çok Zor adlı parça hem ritmik hem de hüzünlü bir parça olarak çok seviliyor. Albümün hem grafik çalışması hem de diğer çalışmaları çok beğeniliyor. Sanatçı böylece daha ilk albümünden itibaren bu alanda ciddi bir yer edinmek istediğini ispatlamış oluyor. 

 

Çok Zor Albümünün Parçaları

Bu albümdeki parçalar düzenlemeleri ve grafik tasarımı ile çok beğeniliyor. Çok Zor, o zamanlar fazla rastlanmayan bir şekilde yarısından fazla parçası mükemmel bulunan bir albüm. Bu albümün en çok beğenilen şarkıları her birisi aşkında farklı bir yönünü başarılı bir şekilde anlatan Aşk Senin Adın, Düşeş, Bitti Demekle Bitmiyor ve Esirinim. Gerek sözleri gerekse de düzenlemeleri ile çok beğenilen bu parçalarla birlikte bu albüm çok dikkat çekiyor. Bu albümün bir diğer dikkat çeken yanı ise zengin bir aranjör kadrosunu sahip olması. 

 

Diğer Albümleri

Alex, 2007 yılında ikinci albümü olan Alextronika'yı çıkarıyor. 2008'de Depresif Polyanna, 2010 yılında da 10 tane şarkıdan oluşan İz albümlerini çıkardı. 2012 yılında ise beş şarkıdan oluşan bir maksi single olan Yalnız ve Serseri ile müzik piyasasında yer alıyor. 2013 yılında ise dijital bir single çıkartıyor. Bir yıl sonra remiksini çıkardığı bu single Bir Hikâyem Var ismini taşıyor. 2016 yılında çıkardığı ve büyük oranda kendisinin hazırladığı albümünün ismi ise Sev.

Bu albümde Manuş baba ile birlikte çalışan sanatçı aynı zamanda bir Nazan Öncel parçası olan gidelim Buralardan'ı da seslendiriyor. Alex'in yakın arkadaş olduğu oyuncu Birce Akalay'la birlikte çıkardığı Manidar adlı bir single çalışması daha var. 2016'da sosyal medyada da yayınlanan Manidar2ın klibi de çok beğeniliyor. Alex Tataryan hala çok beğenilen ve korona virüsünden kaynaklı karantina günlerinde de internette şarkılarıyla boy gösteren bir sanatçı. Geniş bir hayran kitlesi olan sanatçı en son İyikim Benim adlı parçasını sosyal medyadan yayınladı. Klibinde son dönemin ünlü filmi Joker'e dönüşmesiyle de dikkat çekti. 

Alex Hakkında