Tarkan Ahde Vefa Albümü

Tarkan Ahde Vefa Albümü 2016

Megastar Tarkan’ın 9. stüdyo albümü olan Ahde Vefa, 11 Mart 2016 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Hitt Müzik etiketiyle yayımlanmış olan albüm, DMC tarafından da dağıtılmıştır. Ahde Vefa albümü, 43. Altın Kelebek Ödülleri arasında En İyi Proje dalında ödüle layık görülmüştür. Türk Sanat Müziğinin Tarkan’daki yeri özel ve ayrı olmuştur. Tarkan bunu Ahde Vefa albümüyle de göstermiştir.

Tarkan’ın müziğe olan kabiliyetini geliştirmesinde Türk Sanat Müziğinin yeri büyüktür. Türk Sanat Müziği kapsamında en ses getiren parçaların yorumlandığı albüm, 13 şarkıdan oluşmaktadır. Müzik marketlerin yanında albüm, dijital platformlarda da satışa sunulmuştur. Tarkan albümünün çıkmasının ardından albüm konserlerine de çıkmıştır.

Ahde Vefa Albümü Tarkan Yorumu Önemi

Tarkan, eskimeyen ve kalplerimizde yer etmiş olan klasik şarkıları, bu albümünde yeniden yorumlamış ve müzikseverlerin beğenisine sunmuştur. Bu klasik şarkıların ülke çapında bu kadar beğenilen ve gençlerce yakından takip edilen bir isim tarafından yorumlanması ayrıca önemlidir. Zira müzik tarihimizin önemli parçaları Tarkan imzasıyla yeni nesile tanıtılmış ve aktarılmıştır. Albümün manevi yönü oldukça önemlidir.

Tarkan Ahde Vefa albümü ile yalnızca müzik alanındaki görevi değil, tarihi bir görevi de gerçekleştirmiştir. Tarkan, istediği etkiyi yaratmış ve gençler arasında bu klasik şarkılara olan ilginin ve sevginin artmasını sağlamıştır. Tarkan’ın albümüne seçtiği o özel parçalar, sevenleri tarafından da Tarkan’ın sesiyle bir kez daha dinlenmiş ve sevilmiştir.

Tarkan Ahde Vefa Albümünün Seçilmiş Şarkıları 

Albümde birbirinden güzel ve unutulmaz şarkılara yer veren Tarkan, albümünün sınırlarını 13 parça olarak belirlemiştir. Albümün ilk şarkısı, Rindlerin Akşamı’dır. Bu şarkı Dönülmez Akşamın Ufkundayız ismiyle de bilinmektedir. İkinci parça ise Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme olmuştur. Söyleme Bilmesinler ve Enginde Yavaş Yavaş şarkıları da onları takip etmiştir.

Bir dönemin en hüzünlü şarkılarından Nasıl Geçti Habersiz beşinci sıradayken Kadehinde Zehir olsa altıncı sıraya oturmuştur. Şarkının kendisi kadar hüzünlü bir hikayeye sahip olan Veda Busesi de albümde yedinci sıradan kendine yer bulur.

Albümün diğer şarkıları sırasıyla; Sevmekten Kim Usanır, Aşk Bu Değil Mi, Islak Daha Islak Öp Beni, Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine ve Zeytin Gözlüm olmuştur. Son şarkı ise Kara Bulutları Kaldır Aradan isimli unutulmaz eserdir.    

Tarkan Hakkında