Sibel Bilgiç Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Sanatçı Ankara’da 1971 yılında doğmuştur. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Ankara'da okudu. Liseye devam ederken, bir yandan da Hacettepe Devlet Konservatuarı'nda şan dersleri almaya başladı. Daha sonra kazandığı bir burs ile Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitimine devam eder. Türkiye'ye döndüğü esnada Kapriç barda şarkı söyledi. Bir süre Zerrin Özer'e vokal yaptı. 1997 yılında "Alışamadım" şarkısı ile büyük ses getirdi. 1997 senesinin en çok dinlenen Türkçe Pop şarkısı olarak hayata geçmiştir. Sibel Bilgiç Casablanka adlı müzikalde Lisa karakterine hayat vermiştir. 1997 senesinde evlilik geçiren sanatçı boşandıktan sonra kısa süreli bir evlilik daha yaptı.
 

Sibel Bilgiç Albümleri
 

Sibel Bilgiç 1997 senesinde 'Alışamadım' adlı albümündeki aynı isimli şarkı ile adından baya söz ettirdi. 1997 yılında işadamı ve Trabzonspor eski başkanlarından olan Mehmet Ali Yılmaz ile 8 yıl sürecek bir beraberlik başlayınca müzik dünyasından ayrıldı. 2005 yılında bu evlilik sona erdi ve daha önce kendisinin kurduğu Nişantaşı'ndaki güzellik merkezi işinde tek başına hayatına devam etti. Mayıs 2008 tarihinde 12 yıl aradan sonra, ilk kez bir Maxi single albüm çalışmasına başlayan sanatçıya Can Dündar'dan destek geldi. Sibel Bilgiç'e şiirleri ve yazıları ile herkesi kendine hayran bırakan Can Dündar bir şarkı sözü hediye ederek kendisine destek çıktı.
 

Sibel Bilgiç 16 sene sonra ' Alıştım Ben'
 

Sibel Bilgiç "Alışamadım" şarkısı ile başlayan müzik yolculuğuna 16 sene sonra "Alıştım Ben" ile devam etti. Yıllar önce çıkardığı bir albüm ile adından çokça söz ettiren sanatçı belirli bir dönem hiç müzik yapmamıştır. Bu nedenle belirli bir süre müzikten koptuğu düşünülse de aslında sanatçı müzikten hiç kopmamıştır. yeni albümü " Alıştım Ben" ile yola devam ediyor. Bu albüm bir maxi single niteliğindedir. Unutulmaz şarkıların yaratıcısı Ahmet Selçuk İlkan, Ahmet Özden ve Ayla Çelik gibi önemli isimlerin şarkıları yer alıyor. Seyhan Müzik etiketiyle Nisan ayının başında çıkacak olan "Alıştım Ben" ismi ile çıkacağı bildirilen albümün Mayıs ortasındaki haberlerle isim değişikliğiyle "Aşk Çarpsın Beni" olarak değiştirildi.
 

"Aşk Çarpsın Beni" Adlı Albümü
 

Sibel Bilgiç'in Aşk Çarpsın Beni Adlı albümü 5 şarkılık bir Maxi singledir. Seyhan müzik etiketi ile Mayıs ayında çıkacak olan "Aşk Çarpsın Beni" albümünün müzik direktörleri Ahmet Özden ve Selim Çaldıran yapmıştır. Sibel Bilgiç adlı sanatçının albüm fotoğraflarını Tamer Yılmaz çekti. İlk klibini ise albüme adını verdiği Aşk Çarpsın Beni Adlı parçasına çeken Sibel Bilgiç'in klip yönetmenliğini Cenk Baysan yaptı. Gülmedin isimli single albümü için stüdyo çalışmalarına başlayan Sibel Bilgiç'in albümünde yabancı şarkıdan uyarlama tek şarkının farklı versiyonları  yer alıyor. 5 Temmuz 2007' de Karadeniz Ereğli Kültür ve Sanat Festivali’nde ilk sahne aldığından bu yana 14 yıllık aradan sonra ilk kez sahne aldı.
 

Sibel Bilgiç Hayatı
 

Sibel Bilgiç Trabzonspor kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz ile 1997 senesinde evlenir. 8 yıllık beraberliğin ardından yollarını ayırır. Daha sonra Dr. Ulvi Süvarioğlu ile kısa süren bir evlilikleri oldu. 1997 senesinde 'Alışamadım' isimli albümü ile yıldızı parlayan ünlü sanatçı 2012 yılında Aşk Çarpsın Beni adlı albüme imza attı. İş hayatına İstanbul'da Nişantaşı'nda devam eden sanatçı "Mona Lisa Lazer Epilasyon Güzellik Merkezi" isminde bir lazer epilasyon güzellik merkezi işletiyor.  Şuan sanat dünyasından uzak bir hayat yaşıyor. Sanat dünyasından birçok ünlünün hala mekanında sanatçıyı ziyaret ettiği bilinmektedir.

Sibel Bilgiç Hakkında