Serdar Ortaç Davayı Kaybetti

Serdar Ortaç Şok Oldu

Serdar Ortaç 3 yıl önce ünlü arajman Emrah Karaduman’ın kendisine açtığı dava ile şok olmuştu. Emrah Beyin mahkeme başvurusunun ardından hazırlanan iddianamede yer alan bilgilere göre, Emrah Karaduman Serdar Ortaç için ‘ Sen Nereye Kadar’ isimli şarkıyı arenje ettiğini ama karşılığında kendisine istenildiği kadar bir ödeme yapılmadığını iddia etmektedir. Emrah Karaduma’a 6 bin ödeme yapıldıktan sonra kalan alacağının tahsil edilememesinden dolayı olaylar büyüyerek mahkeme kapılarına kadar ulaşmıştı.

Yaşanan bu olaylar ardından büyük şok yaşayan Serdar Ortaç’ın bu davası ile ilgili karar duruşması geçtiğimiz günlerde görüldü. Dava detaylarında oldukça dikkat çekici noktalar bulunuyor.

İddianamede Yer Alan Önemli Noktalar

Emrah Karaduman’ın avukatının verdiği bilgilere göre; Serdar Bey düzenlemesi yapılan şarkının anlaşılan ödemesini yapmamıştır. Karaduman’ın e posta yolu ile gönderdiği düzenlemeyi alan Serdar Bey anlaşılan 25 bin Türk lirasının sadece 6 bin lirasını ödemiş kalan kısmının ise ödemesi yapılmamıştır. Bunun üzerine bir müddet ödeme yapılmasını bekleyen Karaduman beklenen ödemenin yapılmaması üzerine önce icraya başvurdu ancak icra kararının durdurulması ile bu olayı yargıya taşımıştır.

Yasal olarak 19 bin TL alacaklı olduğunu İddia eden Emrah Karaduman ve Serdar Ortaç’ın davaları bu çalkantılar arasında görüldü.

Emrah Karaduman İcraya Vermiş

Emrah Karaduman istediği ödemenin yapılmaması üzerine icraya başvurmuş ancak Serdar Ortaç’ın yaptığı itiraz sonrasında 19 binlik haciz işlemi durdurulmuş. Bunun üzerine Emrah Karaduman hakkını mahkeme yolu ile almak için dava açmayı tercih etmiştir. Emrah Bey ve avukatı yaşanan mağduriyet ve icra inkâr tazminatının taraflarına ödenmesini talep ediyorlar.

İki Ünlü İsim Davaya Katılmadılar

Uzun zamandır görülmesi merakla beklenen davaya iki ünlü isimde katılmadırlar. Davaya sadece avukatların katılması ile görülen celsede Serdar Ortaç’ın avukatı; Emrah Karaduman’ın yapmış olduğu şarkı düzenlemesinin aslında hiç beğenilmediğini, Serdar Ortaç’ın istediği gibi olmadığını, düzenlenen şarkının gerçekten e posta ile geldiğini ve 6 bin ödeme yapıldığını dile getirdiler. Ancak şarkının istenilen gibi olmamasını gerekçe göstererek yapılan 6 bin ödemenin yeterli olduğuna talep edilen 19 bin liranın haksız ve yersiz bir ödeme olacağına Serdar Bey ve avukatı kanaat getirmişler.

Emrah Karaduman’ın avukatı ise yaşanan mağduriyetin giderilerek tüm alacağın ve icra masraflarının taraflarına ödenmesini talep etti.

12. Asliye Mahkemesi Davayı Karara Bağladı

İstanbul 12. Asliye hukuk mahkemesinde karara bağlanan davada Serdar Ortaç’ın avukatı yapılan ödemenin yeterli olduğunu dile getirerek ve davanın iptalini talep etmiştir. Ancak yapılan incelemeler ile mahkeme heyeti Serdar Ortaç’ı haksız bularak İstanbul 13. İcra Müdürlüğüne yapılan itirazın da bir kısmını iptal etti. Bu iptalinde ardından serdar Ortaç’ın Emrah Karaduman’a 14 bin lira daha ödemesine karar verdi. Emrah Karaduman’ın icra inkâr tazminatını iptal eden mahkeme sadece ödenmesi gereken asıl olan para üzerinden mahkemeyi karara bağladılar. Böylece serdar Ortaç Emrah Karaduman’a 14 bin ödeyecek.

Magazin Dünyası Davaları Şaşırtıyor

Magazin dünyasında şimdiye kadar pek çok dava görüldü. Ancak son zamanların en akılda kalıcı olan davası hiç şüphesiz Serdar Ortaç’ın davası oldu. Uzun yıllardır magazin dünyasını besteleri, evliliği, güzel karısı ve baba olma isteği ile şenlendiren Serdar Ortaç’ın alacak verecek davasına konu olması hayranları arasında da şok etkisi yarattı. Uzun yıllardır müzik piyasasında olan ve beste fabrikatörü olan Serdar Ortaç’ın bu olaylar ile gündeme gelmesi kendisi ve eşi cephesinde de büyük üzüntüye yol açtı. Serdar Ortaç’ın yakın zamanda Emrah Karaduman’a kazandığı bu parayı ödemesi bekleniyor.

Genel olarak magazin dünyasında hep görmeye alıştığımız manevi tazminat davalarından oldukça farklı olan bu dava da tarafların iddiaları ve talepleri de oldukça farklıydı.

Serdar Ortaç Hakkında