Rüya Ersavcı Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

1963 yılında İstanbul doğumlu olan sanatçı 1980'li yılların sonuna doğru sanat hayatına başlamıştır. Show TV ekranlarında yayınlanan Saklambaç isimli yarışmayı sunan şarkıcı 1986 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'ndaki 'Merhaba' adındaki parçayla giriş yapmıştır. Ertuğrul Çayıroğlu'nun bestelediği ' Kal Biraz' şarkısıyla da tanınmıştır.
 

İlk Yılları
 

'Turkish Delight' adlı şarkısıyla 1991 Türkiye Eurovision Ulusal Şarkı elemelerine katılmaya başlayınca adını iyice duyurdu. 1987 yılında Fatih Erkoç, Harun Kolçak, Arzu Ece ile beraber 'Grup FM' olarak söz ve müziği Selçuk Başar'a ait 'Keloğlan' isimli şarkıyı seslendirdiler. İki yıl sonra da 1989 yılında tekrar Eurovison Türkiye elemeleri finaline kaldı. Bu sefer Özlem Eyüboğlu, Cem Bezeyiş, Orhan Tolga Merter, Feyyaz Kuruş ile beraber 'Grup RC'' olarak Söz ve müziği Cem Bezeyiş'e ait olan 'Hep Sıfır' ile beşincilik; Cem Bezeyiş ve Feyyaz Kuruş ile üçlü olarak seslendirdiği 'Çaresi Yok Sensizliğin' isimli şarkıyla da on üçüncü olmuştur. Aynı yıl iki farklı şarkıyla yarışmaya katılmıştır.
 

Sanatçı ilk solo kaset albümünü 1989 yılında çıkardı. 11 şarkıdan oluşan 'Hep sıfır' albümü ile herhangi bir yüksek çıkış yakalayamadı. 1990 yılında tekrar Eurovision Türkiye Elemelerine katıldı. Can Uğurluer ve Gülgün Yıldız ile beraber katıldı. Üçlü, Can Uğurluer’in yazıp, Şevket Uğurluer'in bestelediği 'Hep O Şarkıları Söyle' isimli şarkıyı seslendirdi. Bir sonraki yıl 1991'de tekrar Grup Turkish Delight ile beraber 'Turkish Delight' isimli parçayı seslendirdi ve üçüncü oldular. Bir daha elemelere katılmadı.
 

Ünlendiği Yıllar
 

1993 yılında ikinci solo albümü olan 'İzle Beni' piyasaya çıktı. Albümde yer alan 'İstemiyorum Baba' adlı parça hem sözleri ve hem de klibiyle dikkat çekmişti. Şarkıcıyla özdeşleşen ve yoğun ilgi gören bu şarkı çok tartışmalı olsa da içerdiği sosyal mesajlar gençlere yönelikti.  Ve hedef kitlesine hitap etmişti. Ayrıca aynı albümde ‘Turkish Delight’ şarkısının da çeşitli remiksleri yer almaktadır.
 

1995 yılında çıkardığı albüm olan 'Akşam Delisi' ise Sevingül Bahadır, Cihan Okan, Özkan Uğur gibi isimler albümün vokalindeydi. Bu albümde 'Esas Oğlan' isimli sözleri Sezen Aksu'ya, bestesi Ömer Tunç'a ait olan şarkı dikkat çekmekteydi.
 

Son Yılları
 

Reklamcı Cahit Ceylan ile evlendikten sonra müzik yaşamını biraz yavaşlattı. Ağustos 1997'de kızı Lila doğunca piyasadan elini eteğini çekti. 'Çocukça Bir Şey! En Güzel Çocuk Şarkıları' adlı albümünü kızı başta olmak üzere tüm çocuklara armağan etti.
 

 2001- 2002 yılları arasında TV8 ekranlarında yayınlanan 'Rüya Gibi' adlı beslenme ve spor programını sundu. 2004 yılında 'Ninniler' isimli Albüm çıkardı.  2005 yılında ise kendisinin hazırlayıp Sunduğu program Show Tv’de yayınlanmaya başladı.
 

Uzun yılları ara verdikten sonra 2010 yılında DMC Müzik işbirliğinde 'Adı Aşk Ya" isimli iki şarkılık single albümü çıkardı.
 

Eğitim Hayatı ve Diğer İşleri
 

Rüya Ersavcı 1980-84 yılları arasında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda eğitim almıştır. 1983-86 yılları arasında ise Timur Selçuk'tan solfej, armoni ve şan eğitimi dersleri aldı.
 

1983 yılında 'Meksikalı' adlı tiyatronun müziklerini Deniz Tüney ile hazırladı. Ayrıca 1987, 1988, 1989, 1990, 1991 yılları arasında arka arkaya ulusal Eurovion elemelerine katılarak bu alanda rekora imza attı.  1988 yılında TRT ekranları için 24 tane çocuk şarkısının söz ve müziklerini Cem Beyazıt ile hazırladı.
 

Diskografi
 

Hep Sıfır (1989)

Kal Biraz (1991)

İzle Beni (1993)

Akşam Delisi (1995)

Çocukça Bir Şey! En Güzel Çocuk Şarkıları (1998)

Ninniler(2004)

Adı Aşk Ya (2010)

Rüya Ersavcı Hakkında