Resul Dindar Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Resul Dindar

 Karadeniz’in müziğinin kralı olarak adlandırılan Resul Dindar birçok sanatçı arasından kendisini sıyırarak en iyi Karadeniz müziği yapan kişiler arasında ilk sıraya yerleşmiştir. 24 Ocak 1982 yılında Artvin Hopa’da doğmuştur. Neredeyse tüm hayatını Hopa’da geçiren Resul Dindar okula hayatında burada devam etmiştir. Lise mezunu olan Resul Dindar abisi İstanbul’da üniversitede okurken kardeşi olan Resul Didar’ı yanında götürmüştür. Lise mezunu olan Resul Dindar liseyi bitirdikten sonra İstanbul’a Gitmiştir.
 

Resul Dindar İstanbul’da

2005 yılında İstanbul’a gitmiştir. İstanbul’a ilk gittiğinde ilk aklına gelen iş olan garsonluk için araştırmalara başlamıştır.  Birçok yerde garsonluk işi arayan Resul Dindar bulduğu bir garsonluk işinde yaklaşık 3 yıl çalışmıştır sonrasında 2008 yılında kurduğu “ Nereye Gidiyoruz” grubunu kurmuştur. Karadenizli olan Resul Dindar bu grupla ilk olarak Karadeniz müziği yapmış ve 2 içerisinde grup dağılmıştır.
 

Karadeniz’in Efsane Sesi Resul Dindar

Grup dağıldıktan sonra 2009 yılında Değirmen yanı bilinen adı ile Karmate grubunda yoluna devam etmiştir. 8 kişilik bir grubunun solistti olarak yoluna devam etmiştir Karmate grubunda 2009 da Nani 2010 yılında ise Nayino adında iki albüm piyasaya süren bu grup herkes tarafında dinlenen ve her yaş grubuna hitap eden şarkılarla dillerde dolaşmıştır. Günümüzde hala dinlenen bu şarkılarla anılan resul Dindar 2012 yılında gruptan ayrılmıştır. Şarkılarında birden fazla farklı dillerde seslendiren Resul Dindar şarkılarında Megrelce, Hemşince, Gürcüce ve Lazca gibi birçok farklı dilde seslendirmiştir. 2013 yılının 14 Eylülünde Artvin’in Arhavi ilçesinde yaşamakta olan Derya Batum Dindar ile dünya evine girmiştir. Evlenmesine yakın tek başına yoluna devam etmek isteyen Resul Dindar ilk olarak 2013 yılında “Divane” albümünü piyasaya sürülmüştür. İçerisinde 18 adet şarkı barındıran divane albümünde hem Türkçe hem de Gürcüce şarkılar yer almaktadır. Geneli anonim sözlerden oluşmaktadır.
 

2014 Dalgalan Karadeniz

 2014 yılında çok güzel bir çıkış yakalayan Resul Dindar ‘in tam anlamıyla çıkış noktası denilen bir albümdür. 4 Kasım 2014 yılında çıkmıştır. Toplamda 12 parçadan oluşan bu albüm içerisinde eğlenceli şarkılar ile bilinmektedir. Dalgalan Karadeniz albümünde en çok dinlenen şarkılar arasında Kız Selamın Aleyküm, Sevdaluk Etmeduk mi? Şarkıları en çok dinlenen şarkıları arasında bulunmaktadır. Herkes tarafından çok sevilen bu şarkılar Resul Dindarın en çok dinlenen şarkıları arsında bulunur ve herkesin dilinen dolana şarkıları arasındadır.    
 

Resul Dindar Düetleri

En çok bilinen düeti Petek Dinçöz’le yaptığı “Teşekkürler “düeti ile daha fazla dinleyiciye ulaşmıştır. Sonrasında Menekşe Çelik ile” Kapundaki Nar Mıdur”, gibi birçok düeti bulunmaktadır. Sonrasında son yılların düğün dans şarkısı olarak çalınan ve dans şarkısı olarak rövanşta olan Deniz Toprak ile yaptığı” Sebebi sensin” düeti ile dans şarkılarının ilk sırasında geçmeyi başarmıştır.
 

2017 Aşk-ı Meşk

Resul dindarın son albümü olan “Aşk-ı Meşk” albümü iler tüm sevenlerin kalbine dokunan şarkılara imza atmıştır. Toplamda içerisinde 13 şarkı bulunan bu albüm içerisinde “Gözlerin doğuyor gecelerime”, “Bak Yeşil Yeşil”, “Mavi Boncuk” gibi eskiye dönük şarkılarda bu albümde yer almıştır. Herkes tarafından sevilen bu albüm birçok eğlence mekânında ve birçok kafede çalınmaktadır. Her dükkânda rastlayabileceğimiz bu durum birçok dinleyiciye ulaşmasına katkı sağlamıştır. Son albümünde gündüzüm seninle gecem seninle şarkısına klip çekmiştir.

Son zamanlarda bir albüm çalışması bulunmayan Resul Dindar çalışmalarına devam etmektedir. Fakat son 2 yıldır ortaya çıkan bir albüm bulunmamaktadır. Resul Dindar ’in bizlere bu kez ne sunacağı ve dinleyicilerine nasıl bir sürpriz yapacağı merak konusu olmaktadır.

Resul Dindar Hakkında