Pinhani Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

5 Nisan 2004 tarihinde kurulmuş olan alternatif Rock gurubudur. 2004'ten beri aktif müzik hayatına devam eden gurup; Beğeni, Piccaturra, Dokuz Sekiz Müzik, DMC müzik şirketleri ile çalışmıştır. Sinan Kaynakçı, Zeynep Eylül Üçer, Hami Ünlü, Akın Eldes, Selim Aydın, Cem Aksel ve Eray Polat gurubun üyeleridir. Kavak Yelleri dizisinin müziklerini yaparak ünlenmeye başlamışlardır. Zaman Beklemez adındaki albümlerinde yer alan "Dursana Dünya" (3. sırada), "Ne Güzel Güldün"(3. Sırada) ve "Sevmekten Usanmam" (14. Sırada) şarkıları, Billboard dergisinin ve internet sitesinin düzenlediği Billboard Türkçe Rock Top 20 listesinde yer almaktadır. Pinhani; kelime anlamı olarak Farsça ’da gizli kalmış anlamına gelir.
 

Pinhani Gurubunun İlk Yılları
 

Gurup kurulduğu sırada çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı. Bu sayede çekirdek bir dinleyici kitlesi oluşturdular. 12 Nisan 2006’da ilk albümleri olan 'İnandığın Masalları' çıkardılar. Seni Bana Anlatırlar", "İstanbul'da", "Hele Bi Gel", "Beni Al", "Ben Nasıl Büyük Adam Olucam", "Dön Bak Dünyaya", "Unutuldular", "Haftanın Sonu", "Yıldızlar", "Gözler Anlatır" şarkılarının yer aldığı albümde "İstanbul'da", "Hele Bi Gel" ve "Ben Nasıl Büyük Adam Olucam" şarkılarına da klip çekilmiştir. Albüm sonrası yüze yakın çok sayıda konserler veren gurup Kavak Yelleri isimli televizyon dizisi sayesinde daha çok tanınmaya başladır. İlk albümleri olan İnandığın Masalları' albümlerinde yer alan 'Hele Bi Gel' ve 'Beni Al' şarkılarının dizide yer aldı. Ayrıca 'Bir Anda' ve 'Ne Güzel Güldün' gibi şarkılar da Kavak Yelleri dizisinde söylendi.
 

 2008 Zaman Beklemez
 

2008 yılında ikinci albümleri olan Zaman Beklemez' i çıkardılar. "Zaman Beklemez", "Düğün", "Ağlama", "Ne Güzel Güldün", "Dursana Dünya", "Sırası Değil", "Yansın", "Bir Anda", "Yalnızlık", "Sevmekten Usanmam", "Düğün Dernek" şarkılarını içeren albümde yer alan Ağlama, Dursana Dünya, Ne Güzel Güldün, Düğün Dernek, Zaman Beklemez, Sevmekten Usanmam şarkılarına video klibi çekilmiştir. Albüm sonrasında Ankara, İzmir, Antalya, Adana, İstanbul, gibi büyük şehirlerin yanı sıra Artvin, Malatya, Sivas, Erzincan, Afyon, Antakya, Karaman, Kilis gibi şehirlerde konserler verdiler.  Yurtdışına da açılan gurup; Almanya'da Köln, Hollanda'da Rotterdam ve Amsterdam, Belçika Genk'te konserler düzenlemiştir.
 

Ücretsiz Şarkılar
 

2006 ve 2008 yıllarındaki iki albümün ardından gurup, 2011 Ocak'ta "Yitirmeden" şarkısını ücretsiz olarak yayınladılar. Şarkının klibi ‘dailymotion.com’ da bir milyonun üzerinde izlendi. Aynı yılın mayıs ayında "Değirmendeki" şarkısı ve haziran ayında "Eylül" ile devam ettiler. Ayrıca gurubun bütün şarkıları resmi internet sitesi üzerinden paylaşılmaktadır.
 

Diğer Albümler
 

Pinhani Şubat 2012'de 3. stüdyo albümlerini çıkarmıştır. Albümde yer alan "Yitirmeden" ve "Bana Hediye" şarkılarına video klibi çekmişler. 2013 Yılında Dokuz Sekiz Müzik şirketi ile beraber 11 şarkılık "Canlı Yayın" albümünü çıkarmıştır. Albüm; Grup üyelerinden Selim Aydın'ın evinde, her gelen kişinin de bir arkadaşını beraberinde getirmesiyle 30 kişilik bir gruba verilen konserin kaydıdır. 8 Ocak 2016'da DMC müzik şirketi etiketiyle 'Kediköy' adındaki 5. stüdyo albümlerini çıkarmıştır. Albüm, 8 Ocak'ta iTunes ‘da 15 Ocak'ta Youtube'da,  raflardaki yerini almıştır.
 

 Diskografi
 

Yollar Bizi Bekler (2019)

On Türkü (2018)

Kediköy (2016)

Canlı Yayın (2013)

Başka Şeyler (2012)

Zaman Beklemez (2008)

İnandığın Masallar (2006)
 

Tekliler
 

Dur Söyleme (2014)

Düşmanmışız gibi (2015)
 

Video klipleri
 

İstanbul'da

Hele Bi Gel

Ben Nasıl Büyük Adam Olucam

Ağlama

Dursana Dünya

Ne Güzel Güldün

Düğün Dernek

Zaman Beklemez

Sevmekten Usanmam

Yitirmeden

Bana Hediye

Gönül Dağı

Bir Varmışım Bir Yokmuşum

Uçtu Uçtu

Dur Söyleme

Düşmanmışız gibi

Unutuldular

Geri Dönemem

Beni Sen İnandır

Pinhani Hakkında