Özdemir Erdoğan'a büyük saygısızlık

Özdemir Erdoğan'a büyük saygısızlık

26 Şubat Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum günü olduğundan dolayı ülkemizin sanatçılarından biri grup Atatürk Havalimanı’nda kendisini sürpriz bir doğum günü yapmıştı. Özdemir Erdoğan da sürpriz yapan sanatçıların arasındaki yerini almıştı. Özdemir Erdoğan 14 Mart’ta İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde konser verecek. Fakat sanatçının bu konseri Cumhuriyet Halk Partili İzmir Belediyesi tarafından iptal edilmeye çalışıldı. Usta sanatçının CHP’li belediye tarafından gördüğü bu saygısızlık bütün sanat camiası tarafından tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Bir Değil On Konser Veririm

Yılların eskitemediği usta ses sanatçısı Özdemir Erdoğan’ın 14 Mart’taki konseri iki dernek tarafından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum gününe katıldığı gerekçe gösterilerek boykot edilmek istendir. İki dernek Özdemir Erdoğan’ı İzmir konseri için boykot çağrısı yaptı. Yapılan boykota boyun eğmeyeceğini ifade eden usta sanatçı, Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan için bir değil on tane konserini feda edebileceğini belirtti. Salonun dolu olup olmamasını dikkate almayacağını, üç kişi gelse bile konserini vereceğini açıklayan Özdemir Erdoğan böylece iki derneğin çarpısına tepki gösterdi.

Sebep Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Doğum Günü

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 65.yaş günü nedeniyle vatandaşlar evinin önünde kutlama yaparken Özdemir Erdoğan’ın da katıldığı bir grup sanatçı tarafından da Atatürk Havalimanı’nda bir kutlama yapıldı. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde gerçekleşen sürpriz doğum gününe sanatçılardan, Hasan Kaçan, Ahmet Özhan, Özdemir Erdoğan, Bedia Akartürk, Yavuz Bingöl,  Orhan Gencebay, Muazzez Ersoy, Cengiz Kurtoğlu ve Emel Sayın katıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı kutlama basına kapalı gerçekleştirildi. Kutlamadan sonra Emel Sayın kutlama ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Özdemir Erdoğan Konser Biletleri İade Ediliyor

CHP’li İzmir Belediyesi taraftarı olduğu bilinen partizan iki dernek Özdemir Erdoğan’ın 14 Mart’ta gerçekleştireceği konseri proteston etmek istedi. İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde verilecek olan konsere sayılı günler kala ilginç bir gelişme yaşandı. 26 Şubat’ta, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 65.yaş günü kutlamasına katılmasından dolayı partizan iki dernek İzmirlilere Özdemir Erdoğan’ın konserine gitmeyin diye boykot çağrısı yaptı. Linç kampanyası başlatan iki derneğin açıklamasından sonra konser biletleri iade edilmeye başladı. Yapılan bu linç girişimine anlam veremediğini ifade eden usta sanatçı, kendini seven İzmirlileri kıramayacağı için 3 kişi gelse dahi konserini vereceğini açıkladı.

Yaşanan Durum Fanatizm ve Partizanlık

50 yıllık sanat kariyerinin hiçe sayılamayacağını belirterek bu durumun fanatizm ve partizanlık olduğunun ve bu kadarının olamayacağını söyledi. Özdemir Erdoğan, Cumhurbaşkanı için bir değil on tane konser verebileceğini beyan ederek duruşunu bozmadı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fazıl Say’a el uzattığı bu dönemde kendine yapılanların çok büyük faşistlik ve acizlik olduğunu belirtti.

Usta Sanatçı Özdemir Erdoğan Kimdir?

17 Haziran 1940 yılında İstanbul’da doğmuş olan Özdemir Erdoğan, 1960 yılında Kadıköy Ticaret Lisesinden mezun oldu. Askerliğini yedek subay öğretmen olarak yapmıştır. Öğretmenlik görevini Adıyaman ilinin Besni ilçesi Araplar köyünde başöğretmen olarak yaptı. Dünyanın tanınmış hocaları arasında yer alan 1962 ile 1964 yılları arasında klasik gitar dersleri aldı. İsmet Sıral orkestrasına katıldı. İsveç başta olmak üzere Kuzey ülkelerinde profesyonel müzik kariyerini geliştirdi. Bu süreçte dünyaca ünlü jazz sanatçıları ile tanışma fırsatı elde etti.

İlk profesyonel orkestrasını 14 Ekim 1968 yılında kurdu. 1968’de yılın en iyi gitaristi ödülünü almış olan Özdemir Erdoğan, 1969’da ilk altın plak ödülünün sahibi oldu. 1975’de beste çalışmalarına başlayan Erdoğan, 1972 Atina Olimpia ve İskenderiye festivallerine katıldı. TRT 1990 Altın Anten Yarışmasında birincilik alan sanatçı 1991’de dünyanın çeşitli ülkelerinde festivallere katıldı. 1998 yılında T.C Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

Özdemir Erdoğan Hakkında

    Sorgu hatası: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'a büyük saygısızlık%' ORDER BY id DESC LIMIT 0,6' at line 1