Öykü Gürman Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Öykü Gürman 4 Ağustos 1982 İstanbul doğumludur. Erkek ikiz kardeşi vardır. Müziğe küçük yaşlarda başlayan ilgisi onun bu alanda eğitim görmesinde büyük etkisi olmuştur. İlkokulu Özel Efdal Ana ve ilkokulunda tamamladıktan sonra ortaokulu İstek Vakfı Acıbadem Lisesinde bitirmiştir. Sonra Güzel Sanatlar kazanmış ve o dönemde özel olarak da keman dersleri almaya başlamıştır. Okulun düzenlediği tüm konserlerde de yer almaya başladıkça solist ya da keman çalarak müziğe olan ilgisi her geçen gün artmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarını kazanmasıyla birlikte, üniversite yılları da müzikle birlikte devam etmiştir. Bu yıllarda keman ve şan derslerine odaklanarak devam etmeyi uygun görmüştür. O zamanlar flemenko topluluğunda performans sergilemektedir.
 

İsmini Nasıl Duyurmuştur

2007 yılında ikiz kardeşi ile birlikte seslendirdikleri Evlerinin Önü Boyalı Direk türküsünün videosunu Youtube'a yüklemeleri ile birlikte milyonlarca insan tarafından tıklanarak tanınmıştır. Performans esnasındaki iki kardeşin samimi halleri ve Öykü Gürman'ın harika sesi insanların dikkatini çekmeyi başarmıştır. Bu tanınma sonrası 2009 yılında birlikte ilk albümlerini çıkarmışlardır. Ve aynı yılda Kral Tv’den en iyi çıkış yapan grup, en iyi yorumcu ödüllerini almışlardır. Artık iki kardeş hızlı bir şekilde yükselişe geçmeye başlamışlardı.

Ünlü sanatçı aslen Trabzon'lu olup 1.69 boyunda 53 kilo ve Aslan burcudur. Kardeşiyle çıkardığı ilk albüm olan Kısmet'ten sonra İki Arada albümünü sevenlerine sunmuşlardır. Tanınan ve çok sevilen sanatçının solistliğin yanı sıra film ve dizilerde oyunculuk yapmaya da başlamıştır. İlk dizisi 2014 yılında Urfalıyım Ezelden olmuştur. Ardından 2014 de bir sinema filmi olan Panzehir gelmiştir. Ve 2018 itibari ile tam bir çıkış yakaladığı Sen Anlat Karadeniz dizisinde görev almaya başlamıştır. Artık Öykü Gürman Asiye olarak çağırılmaktadır.
 

Sen Anlat Karadeniz Dizisinde Oynadı

2018 yılında Sen Anlat Karadeniz dizisi kadrosunda yer almaya başlamıştır. Asiye karakterine can veren Öykü Gürman; çok sevdiği kocası Mustafa ve kızı Balım ile Karadenizli bir ailenin gelini rolündedir. Burada kaynanası ile devamlı çekişme halleri komik olarak dikkat çekmeyi başarmıştır. Aynı zamanda dizinin bütün müzikleri de kendisi tarafından seslendirilmektedir.

Oyuncunun aldığı ödüllere gelince 2007 yılında Kral TV den erkek kardeşi ile ''en iyi çıkış yapan'' grup, aynı yıl Magazin Gazetecileri Derneğinden yılın ''en iyi çıkış yapan yorumcusu'' ödülünü almıştır. 2008 yılında bir radyo programından ''en iyi sizsiniz''  ödülü aynı yıl Hürriyet'ten ''Altın Kelebek''  Ödülü almıştır. Sempatik bir duruş sergilemesi sayesinde yine kardeşi ile birlikte 2008 yılında TRT ekranlarında tanındıkları şarkı adı altında bir program yapmışlardır. Müzik ve televizyon sektöründe kendini göstermeyi ve tanıtmayı başaran oyuncu ve sanatçı bu arada ünlü türkücü Yavuz Bingöl ile 2015 yılında bir evlilik yapmış ancak bu evlilik kısa sürmüştür.
 

İlk Dizisindeki Ceylan Karakteri

2014 yılındaki ilk dizisi olan Urfalıyam Ezelden kan davasının işlendiği Urfa'ya İstanbul'dan gelen konservatuvarlı şarkıcı Ceylan karakterini canlandırmıştır. Dizide rol arkadaşı Bülent İnal olmuştur.

Ünlü sanatçı halen Sen Anlat Karadeniz dizisine devam etmenin yanı sıra artık müzikteki yolculuğunda tek başına solist olarak devam etmektedir. Dizideki türküleri de her sezonda dikkat çeken boyutlarda olmaktadır. Öykü Gürman aynen dizideki rolü gibi şen şakrak, cıvıl cıvıl, hareketli, coşkulu karakteri ile gerek müzik piyasasında gerekse televizyon piyasasında sevilen, aranılan bir isimdir. Röportajlarında samimi halleri, pozitif yaklaşımı, içten davranışları ve sözleri takdir edilesi noktalarıdır.

Öykü Gürman Hakkında