Nükhet Duru Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Nükhet Duru Türk Pop Müziğinde en özel seslerinden birine sahip olan; usta yorumculuğu ile her zaman ilgi çekmiş olan sanatçılardan biridir. 1954 yılında Niğde Bor ilçesinde doğmuştur. Anne ve babasının ayrıldığı dönemlerde henüz 11 yaşında olduğundan ağır bir travma yaşamış ve felç olmuştur. Bir süre yürüyememiş ve yatalak bir dönem geçirmiştir. Bu rahatsızlığın fiziksel olmadığı kanıtlanmasıyla ve Duru'nun kendiyle olan azmiyle aşılmış bir hastalık olarak hayatında adı kalmıştır. Kandilli Kız Lisesi’nde okuduğu sıralarda sesi ile dikkat çekmiş bu da müzikle ilgilenmeye başlaması için bir tetiklenme sağlanmıştır. İdolü her zaman Ajda Pekkan olmuştur. 1971 yılında Florya Deniz Kulübünde ilk defa solist olarak profesyonel anlamda sahneye çıkmıştır.
 

Nükhet Duru ve İlk Müzik Çalışmaları
 

1971 yılında ilk profesyonel solistlik deneyiminden sonra 1974 de ilk 45'liğini doldurmuştur. Beni Benimle Bırak Giderken şarkısı ile büyük bir çıkış yakalamayı başarmıştır. 1977 de Bir Nefes Gibi,1978 de Modern Folk Üçlüsü ile Dostluğa Davet ile devam etmiştir. Bu şarkı aynı zamanda Seul Şarkı Yarışmasında en iyi ödülü almayı başarmıştır. Ardından gelen Melankoli, Ben Sana Vurgunum, Anılar şarkıları gelmiş artık müzik hayatının bir anlamı olmaya başlamıştır. Seksenli yıllardan itibaren İlhan Şeşen ve Eda-Metin Özülkü ile çalışmalara başarılı imzalar atmıştır.
 

Yaptığı albümlerle her zaman olumlu eleştiriler almayı başaran Nükhet Duru; Sezen Aksu ve Uzay Heparı ile çıkardığı albümle şarkılar beğeni almaya devam etmiştir. 1979 yılında Haldun Dormen ve Huysuz Virjin'le Merhaba Müzik adı altında bir müzikale imza atmıştır. daha sonra MFÖ ve Coşkun Demir'le Ve On Yıl Geçti müzikali, 1982 de Operetler, 1983 de Zerrin Özer, Sezen Aksu, Onno Tunç ile Saz mı Caz mı 1984 de Adile Naşit ve Erol Evgin'le 7 den 77'ye 1985 de Zeki Metin ile Aşk olsun gibi eserlerde bir araya gelmiştir.
 

Nükhet Duru Albümler Yanı sıra
 

Nükhet Duru albümleri yanı sıra televizyonda Cenk Eren'le olan talk show'u ile büyük beğeni toplamayı başarmış sanatçılardandır. Dizi ve filmlerdeki katkıları 24 tane albümle birlikte aynı hızla devam etmiştir. Sanat yaşamında albümler, filmler, diziler, radyo ve Tv programları, müzikaller, kabareler, evlilik ve annelik sığmıştır.
 

Nükhet Duru müzik kariyeri ile birlikte özel hayatıyla da sık sık gündeme gelmiş bir sanatçıdır. İki evlilik yapmıştır. İlk evliliğinden bir erkek çocuk sahibidir. Sanatçılığın yanı sıra iş kadınlığına da girişmiş, bir güzellik merkezi ve kanser tarama teşhis ve tedavi kliniği açmıştır. 2015 yılında özel bir kanalda Benzemez Kimse Sana adlı bir programda jüri üyeliği yapmış, buradaki sempatik yaklaşımı ile de gönüllerde taht kurmayı devam ettirmiştir. Müzik yaşamına adım attığı tarihten itibaren hayatında müzik hep olmuştur. En iyi yorum ödülü ile birlikte assolist olarak sahneye çıkmalar, pop müziğinde yer alan albümler, Tv programları ile her zaman uzun soluklu olmayı başarmıştır.
 

Nükhet Duru ve Albüm Çalışmaları
 

Nükhet Duru'nun tekli albümleri olarak Aklımda Sen Fikrimde Sen, Beni Benimle Bırak, Anılar, Dostluğa Davet örnekleri verilebilir. Stüdyo albümlerine gelince Melankoli, Çek Halat Gönlüm akla ilk gelenlerdir.
 

Hayatında müzik her zaman var olan Nükhet Duru 2016 yılında Türker İnanoğlu ile İstanbulname adlı bir müzikalde oynamıştır. Müzikte albüm çıkarma olmasa da sanatçılık hala devam etmektedir.  Eşsiz sesi, yorumu, sahnedeki hareketliliği, sevenleri ile olan iletişimi ile Nükhet Duru her zaman sevilecek bir sanatçı olarak kalplerde yer almayı başarmıştır.

Nükhet Duru Hakkında