Manga Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Manga bir Türk Rock gurubudur. Çoğunlukla Nu-metal tarzında   müzik yapar. Alternatif rock gurubu ülkemizde oldukça popülerdir. Farklı karakterlerin bir araya gelmesi ile oluşan gurup, müzik hayatına girdiği günden günümüze kadar onlarca bestesi ile dinleyicilerini müziğe doyurmayı başarmıştır. Manga gurubu Ankara’da kurulmuştur. Ancak gurup üyelerini tamamlanması le birlikte   katıldıkları ilk yarışmadan dereceye gidip adlarını duyurmaya başladıktan sonra   gurubun adını taşına albümü yayınlamak için İstanbul1a göç etmek zorunda kaldılar.
 

Manga- Tarihi

Manga gurubu 2001 yılının son dönemlerinde Yağmur Sarıgül tarafından kurulmuştur. Yamyam (Gitar) yani Yağmur Sarıgül o dönemlerde barlarda bir gurup ile cover parçalarını söyleyip yorumluyorlardır. Sarıgül bu guruptan ayrılarak Manga kurulumuna önder olmuştur.  Yamyam yeni kurmuş olduğu Rock gurubunda çoğunlukla Rock müzik ile sert gitar rifflerini birbirleri ile harmanlayıp rap vokalleri ile birleştirerek yeni bir eser yapmak istiyordu.  Sarıgül ilk olarak guruba   okul arkadaşı olan Orçun Şekerusta’yı daha sonra Özgür Can Öney, Efe Yılmaz, Ferman Akgül ve cem Bahtiyar gibi isimleri guruba dahil edip kadroyu tamamlayarak   şu an ki Manga gurubu yapısını almıştır.  Gurubun müzik tarzı ise Hardcore ve Nu-metal akımındandır.
 

Grup Nasıl Gelişti?

Manga gurubu kurulduktan sonra gurubun bir üyesi olan Ferman Akgül o yıllarda yapılan Sing your Song yarışmasına katılmak istemesi ile gurubun albüm maceraları başlamış oldu.  Fakat bir süre sonra Orçun Sarıgül’ün guruptan ayrılmak istemesi ile onu yerine cem bahtiyar guruba dahil olarak şu anki Manga gurubu yapısına oturdu. Bu sayede gurup uzun yıllar sürmesi umudu ile albüm çalışmalarına başladı.  Gurup katılmış olduğu yarışma da kal yanımda parçası ile katılarak ikinci olarak ödül almışlar. İlerleyen yıllarda Libido, Kal yanımda, Yalan gibi besteler çıkartarak müzik dünyasına adını duyurmaya başladılar. Yarışma da tanıdıkları Haluk Kuruosman’ın bunlarla iletişime geçmesi ile müzik dünyasında iyi bir yere geleceklerine inanan gurup üyeleri, ülkemizin çeşitli kesimlerinde konserler vermeye başladılar.
 

Manga Grubu Adını Japonya’ya Kadar Duyurdu 

Türkiye’nin farklı bölgelerinden konser vermeye devam eden Manga gurubu, 2014 yılının 14 Aralık tarihinde GRGDN ve Sony Music Türkiye ortaklığı ile piyasaya ilk adımını attı. Kal yanımda, Dursun Zaman, İz Bırakanlar gibi farklı parçalar çıkartan gurup yaklaşık 180 milyarı aşkın albüm satışı sayesinde Altın plak ödülünü aldılar. Albümlerini Japonya’da bile satışa sunan gurup o zamanlar en yüksek satış rakamına ulaşan albümün tek sahibiydiler.
 

2010 Eurovision Yarışmasına 2, Oldular

Manga gurubu 2010 Eurovision yarışma karalı alarak, Oslo ‘da gerçekleştirilen Eurovision yarışmasına We Could be the Sam adlı parçası ile bütün dünyaya birlik ve beraberlik mesajı göndermiş oldular.   Bu parçası ile tekrar başarılarının tüm dünyaya bir kez daha duyurup, yarışmada ikinci oldular, müzik dünyasında çalışmalarına dur durak bilmeyen gurup Çin’den Sırbistan’a kadar uzanan konserlerini vermeye devam ettiler.  Amerika’nın en büyük festivalleri olan CMJ ve SXSW festivallerine davet edildiler

 

2012 En Sakin Dönemleri Oldu

2001 yılında 2012 kadar süren müzik serüveninde bir dönemi sakin geçirmek isteyen Manga gurubu, 2012 yılında çıkarmış olduğu akustik ismi albümleri ile yeni beste ve albüm girmeyi de ihmal etmediler. Aylar boyu kendi stüdyolarına kapanarak çalışmalarına buradan devam ettiler. Her geçen yılda hayran kitlesini genişleten gurup günümüzde ülkemizin en başarılı Rock gurubudur.
 

Alığı Ödüller ve Dereceler

2009 yılında yapılan değerlendirmede Manga gurubu, En iyi Albüm, en iyi şarkı, en iyi gurup En iyi sahne, En iyi Video klip gibi farklı dallarda dereceye girerek, çok sayıda ödül almıştır.

Manga Hakkında