Kolpa Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Kolpa müzik gurubu; Adana'da kurulmuş olan bir Türk Rock müzik gurubudur. Gurubun kuruluşu üyelerinin amatör olarak lise yıllarına kadar dayansa da profesyonel olarak 2005 yılında İstanbul'da müzik hayatına başlamıştır. Vokalinde; Barış Yurtçu ve Bas olarak ise Bora Yeter, Cenk Taner Dönmez, Samuray Gökçe (Davul) bulunur. 2007 yılında Dinçer Çetin, Kolpa gurubundan ayrılmıştır.  Gruba; Dinçer Yeter'in yerine yine ekibin lise yıllarından arkadaşları olan Cenk Taner Dönmez dahil olmuştur.
 

Kolpa Gurubunun İlk Yılları
 

21 Mayıs 2009 ‘da Kolpa gurup olarak ilk albümleri olan 'Hayat Senin Albümü' piyasada çıkardı. Pasaj Müzik'in alt markalarından biri olan Mucize İşler tarafından; Matthew Erdem prodüktörlüğünde piyasaya sürülmüştür. Bu albümde yer alan ‘Koşa Koşa' ile 'Sayende şarkılarına video müzik klibi çekilmiştir.
 

2010-2011 Yükseliş Yılları
 

Şubat 2010'da kayıtlara başlanan ve 5 adet cover şarkıdan oluşan Maxi Single albümü olan 'Maximum' 4 haftalık kısa bir sürede hazırlanıp 23 Mart 2010'da Pasaj Müzik şirketi imzasıyla piyasaya çıktı.  Maximum albümünde yer alan 'Böyle Ayrılık Olmaz' albümün ilk video klip şarkısıdır. 'Böyle Ayrılık Olmaz' uzun süre liste başı 1 numarada kalmıştır. Albümün ikinci. Video klibi; Merve Boluğur ve Çağkan Çulha'nın da rol aldığı 'Kadınım' oldu. Mart 2011'de Haluk Karaosman'ın prodüktörlüğünde 'Son Nefesim' şarkısına klip çekildi ve Müzik gurubu bu şarkıyla beraber yükselişine devam etti. 'Son yılının mart ayında Nefesim' isimli bu şarkı Nielsen raporlarına göre Türkiye’deki radyolarda 5 hafta boyunca en çok çalınan rock şarkısıdır. Klipte oyuncu Murat Prosçiler ve Sırp Model Sara Vulovic de rol aldı.
 

2012 Sonrası
 

17 Ocak 2012’de Haluk Karaosman'ın prodüktörlüğünde, 10 şarkıdan oluşan 'Yatağın Soğuk Tarafı' albümü Pasaj Müzik şirketi ile çıkarıldı. Albüme ismini veren 'Yatağın Soğuk Tarafı' ve 'Beni aşka İnandır' şarkılarına video klip çekildi. “Nasıl Öğrendin Unutmayı” şarkısına da üçüncü klipleri çekilmiştir. Gurup; Altın Kelebek Müzik Ödülleri'nde, 2012 yılı Turkcell Müzik En İyi Grup ödülü ve 2013 yılı En İyi Grup ödüllerini almıştır. Yatağın Soğuk Tarafı albümünde yer alan 'Hiç Bitmez Bu Masal' şarkısı Show TV'deki Pis Yedili dizisinin jenerik müziği olarak kullanıldı. Ayrıca Pis Yedili dizisinin iki bölümünde de Kolpa gurubu bütün üyeleri konuk oyuncu olarak yer aldı.
 

10 Ocak 2014'te 'Aşk ve Hayat Hakkında’ adında albümünü çıkardı. Albümün prodüktörlüğünü Haluk Karaosman yapmıştır. Pasaj Müzik etiketiyle piyasaya çıktı.  İlk müzik video klibi ise 'Ölünmüyor Mutsuzluktan'dır. Şarkıya Emir Khalilzadeh yönetmenliğinde klip çekilmiştir. 'Aşk ve Hayat Hakkında’ adındaki bu albümde Sezen Aksu'nun ' Beni Unutma' şarkısına ithafen 'Sezen'den adında bir şarkı da bulunmaktadır.
 

Ece Seçkin’in 2016 yılında çıkardığı ‘Zamanım Yok’ albümde dördüncü sırada yer alan ‘Hoş geldin Ayrılığa’ şarkısına çekilen klipte Kolpa; Ece Seçkin ile beraber düet yapmıştır. Gurup; çeşitli festivallere katılıp konserler vererek aktif Müzik hayatına devam etmektedir.
 

Albümleri
 

2009 Hayat Senin Mucize İşler - Pasaj Müzik

2011 Yatağın Soğuk Tarafı - Pasaj Müzik

2014 Aşk ve Hayat Hakkında - Pasaj Müzik

Teklileri
 

2011 Son Nefesim - Pasaj Müzik

2012 Beni Aşka İnandır - Pasaj Müzik

2016 Hoş Geldin Ayrılığa (feat. Ece Seçkin) - DMC

2017 Tasma (feat. İskender Paydaş) - DMC

2018 Evet Aynen - DMC

2019 Unutmadım (feat. Yaprak Çamlıca) - Wovie

2019 Rüyalarda Buluşuruz - DMC

Genişletilmiş teklileri
 

2010 Maximum Pasaj Müzik

Konuk Olduğu Diziler

Pis Yedili (2012)

İnadına Aşk (2015)

Kolpa Hakkında