Jale Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Müzik dünyasında pek çok sanatçı biliyor ve şarkılarını keyifle dinliyoruz. Bazı sanatçılar var ki müziğe çok küçük yaşlarda ilgi duymuş ve ilgisinin peşinden giderek hayallerine kavuşmuş, Türkiye genelinde tanınan popüler isimlerinden birisi olmuştur. Bu sanatçılardan birisi de Jale ‘dir. Sahne adı Jale olarak tanıdığınız ve şarkıları ile hayatıma renk katan nülü sanatçının geçerek ismi Jale Bekar’dır. Etiler (Eski Levent lisesi) lisesini okuyan sanatçı 1986 Yıldız teknik üniversitesi Harita mühendisliği mezunudur. Aslan burcudur.
 

Jale Bekâr Kimdir?

Jale Bekâr sanat camiasına jale sahne adı ile girmiştir. 24 Temmuz 1961 yılında İstanbul’da dünyaya gelen ünlü sanatçı Pop Müzik sanatçısıdır. Müziğe çok küçük yaşlarda ilgi duymaya başlayan Jale lise ve ortaokul yıllarında çeşitli, müzik yarışmalarına katılarak müziğe olan ilgisinin çevresindekilere göstermeye çalıştı.  Sanatçını müzik hayatına giriş yaptığı sene 1970 yılında Altın Mikrofon Ses yarışmasına katılması ile başladı. Yarışmada 2. olan sanatçı firmalarda teklifler gelmeye başladır. Kısa bir süre sonra tekliflerini değerlendirmeye karar veren sanatçı, tolga Taşkıner, Nisa Serezli, Kerem Yılmazer ve Göksek Kortay gibi değerli isimleri le Müzikallerde rol almaya başladı. 3 yıl süren tiyatro çalışmalarından sonra Fenerbahçe Spor Kulübü sosyal tesislerinde 5 yıl kadar orkestra solistliği yaptı. İlerleyen yıllarda ise sanatçı Belkıs Aran’dan solfej ve şan dersleri almaya başladı.
 

Jale Bekâr- Kariyeri

Jale ilk albümünü 1986 yılında, son albümünü ise 2011yılında çıkarmıştır. Sanatçının 2018 yılında da single’lı çıkmıştır. 2011 yılında ise Mor albümü ile müzik piyasasını en çok dinlenen isimlerinden birisi olmuştur. 90’lı yılların en sevilen seslerinden birisi olan jale’nin ilk albümü Süreyya’dır. İkinci albümünü ise 7 yıl sonrasında 1993 yılında çıkarmıştır. Son geceler isimli albümü ile yeniden müzik piyasasında adını duyuran sanatçı, Marş Müzik ismi ile üçüncü albümü olan beni Hatırlarsın albümü ile piyasada yerini aldı. 1999 yılında ise dördüncü albümü Yüreğimin şarkılarını müzik piyasasına sunan sanatçı, on şarkının yer aldığı albümünü bir önceki albümünde olduğu gibi Garo Mafyon, Zeynep Talu ve Aysel Gürel gibi ünlü isimler ile çalıştı. Adları Jaleyle bahsedilen Son Geceler ve Üzgünüm isimli iki tanınmış şarkı yeniden düzenlenerek son albümde yer aldı ünlü sanatçı son albümü olan Mor albümünde ise Sude Bilge Demir, Soner Sarıca ve Garo Mafyon gibi ünlü isimler çalıştı.
 

Albümleri ve Çıkış Yılları

Ünlü sanatçı Jale Bekar’ın çıkış yıllarına göre albümleri şu şekildedir;

  • 1986 Süreyya,
  • 1993 Son Geceler,
  • 1994 Beni Hatırlarsın
  • 1999 Yüreğimin Şarkıları
  • 2011 mor

Jale Bekâr Özel Hayatı

Özel hayatı ile ilgili pek gündeme gelmeyen ünlü sanatçı bir dönem Aramızda Kalsın isimli programa katılarak magazinden uzak kalmayı tercih ettiğini dile getirdi.   Özel hayatı ile ilgili de ilk defa konuşan ünlü sanatçı daha önce iki kişi ile aşk yaşadığı ancak birinin kendisinden 10 yaş küçük birini de 10 yaş büyük olduğunu dile getirdi. Yaş farklı nedeni ile erkek arkadaşlarının ailesi ile problemler yaşadığından dolayı ayrılmak zorunda kaldığını gözyaşları ile açıklamıştır. Sanatçının daha önce hiç evlenmediği tahmin ediliyor.
 

Diğer Çalışmaları

  • İstanbul FM’de canlı müzik programı yapmıştır.
  • 1987 yılında Altın Güvercin Müzik yarışmasında Çok Geç adlı eseri seslendirmiştir.
  • 1989   Eurovision Türkiye final ’de Seden Gürelle birlikte Bir Fantastik aşkı seslendirmiştir.
  • 2016 yılında Kürşat Başar ile kaldığımız Yerden adlı programda kulakların Çınlasın adlı eseri seslendirmiştir.
  • 2015 yılında ise Baha’nın Kırk yıllık şarkıları adlı albümünde Bitti Ama İz Bıraktı adlı eseri seslendirmiştir.

Jale Hakkında