Hasan Yılmaz Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Hasan Yılmaz 1967 ‘de Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde doğmuş Ankara havası şarkıları ile hem kendi memleketi hemde tüm Türkiye'de tanınan ve sevilen bir şarkıcıdır. Aslen Kastamonulu olan şarkıcının iş adamı Bekir Başar’ın manevi babası olarak gördüğü bilinmektedir. 17 yaşına kadar Kastamonu’da ikamet eden Yılmaz, birlikte işsizlik sebebi ile daha rahat yaşayabilmek için 1984 yılında ailesi ile İstanbul’a göç etti.


Hasan Yılmaz Eğitim Hayatı

Ne yazık ki Hasan Yılmaz’ın eğitim hayatı ile ilgili de pek bir net bilgiye rastlanılmamıştır.  Çok küçük yaşlarda iş hayatına atılan sanatçı lise ve üniversite okumadığı tahmin edilmektedir.  Ancak sanatçı hayatı boyunca hep engellerle karşılaştığı ve zorluklar çektiği bilinmektedir. 3 kardeşi en küçüğü olan Yılmaz’ın iki tane de abisi vardır.
 

Hasan Yılmaz İş Hayatı

Hasan Yılmaz’ın iş hayatı 17 yaşındayken tekstil atölyesine girmesi ile başlamıştır. Tekstil atölyesinde makastar yardımcısı olarak işe başlayan ünlü sanatçı dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile sevilen bir kişi olmuş bir sonra bu özellikleri Yılmaz’ın işince bir adım öne gitmesine vesile olmuştur. Bir yılsonunda tekstil atölyesinde makastar şefi olan sanatçı geceleri ise İstanbul’un farklı mekânlarında şarkı söylüyordur. Bu şekilde 20 yaşına kadar çalışan sanatçı 1986 yılında askere gitti.  Askerden sonra ağabeyleri ile kamyon şoförlüğüne başladı. 1993 yılına kadar İstanbul içinde kamyon şoförlüğü yapan sanatçı 1993’ten sonra şehirlerarasında kamyon şoförlüğü yapmaya başladı. Lakin sanatçı ufak bir kaza geçirdikten sonra şoförlüğü ağabeylerine devretti.
 

Hasan Yılmaz’ın Sanat Hayatı

Hasan Yılmaz'ın sanat hayatı kamyon şoförlüğünü bıraktıktan sonra Tarabya’da çalışan arkadaşını dinlemeye gittiği bir mekânda misafir sanatçı olarak sahne alması ile başlamıştır.   Mekânda bulunana müzik yapımcısı Hasan Yılmaz’ın sesini beğenerek, kartını bırakıp görüşmek istedi. Kısa bir süre sonra yapımcıyı ziyaret eden Yılmaz, 1998 yılında ilk albümünü çıkardı. Sanatçının ilk albümü Acımasız Yıllar’dır.  Böylece sanatçı sanat hayatına ilk adımını attı ve kısa sürede tanınır kişi oldu.
 

Hasan Yılmaz Albümleri

Ünlü sanatçı Hasan Yılmaz’ın albümleri şu şekildedir;

  • Acımasız Yıllar (1998 ilk albümü)
  • Bu kız kalbimi çaldı (1998)
  • Döktür Muazzez
  • Neredesin
  • Döncem Ben Sana
  • Salla (2005)
  • Yalan mı (2006)
  • Ver çoşkuyu (2007)
  • İstanbul’un babası
  •  Çak
  •  Neyin Kafasını Yaşıyorsun
     

Hasan Yılmaz- TV Programları

2005 yılında Salla isimli parçası ile en çok satanlar listesinde yer alan ünlü sanatçı Altın plak ödülünü almaya hak kazandı. Bu parçası ile birçok televizyon programlarına misafir olarak halkın gözdesi haline gelmeye başladı.  Ayrıca Yılmaz Kanal 7 televizyon kanalında göster kendini isimli, programı sunmaya başladır. Hasan Yılmaz 2007 katıldığı Buzda Dans isimli yarışmada 12 yarışmacı içerisinde 4.olarak magazin dünyasında uzun süre konuşulan isim olduğu 2009 ise Flash TV kanalında Hasan Yılmaz’la Eller Havaya isimli programın sunmaya başlayarak televizyon programcılığında da başarısını zirveye yükseltti.
 

Hasan Yılmaz – Özel Hayatı

1998 yılında başladığı sanat hayatında hep üretkenliği ile ön plana çıkmış ve takdir edilen birey olmuştur. Sanatçını hayatından ilk önceliği dini ve ibadetleridir. 27 yıllık bir evlilik hayatı bulunan Yılmaz'ın 2 tane kızı vardır. Aynı zamanda Hasan Yılma şarkı sözleri de yazmaktadır.   Yılmaz Kastamonulu halkı tarafından da çok sevilen sayılan bir kişidir.

Hasan Yılmaz Hakkında