Hadise Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Hadise Açıkgöz Biyografisi

Hadise Açıkgöz, 1985 yılında dünyaya gelmiştir. Belçika’da doğan Hadise Açıkgöz, Sivas asıllı bir Türk ailenin kızıdır. Ara sıra Türkiye'ye gelip gitmesine rağmen, öğrenim hayatlarının hepsini Belçika'da devam ettirdi. Müzik ile arası iyi olan ve her zaman şarkıcı olmak isteyen Hadise Açıkgöz birçok yarışma programlarına katıldı. Bu yarışmalardan başarı elde etmek istiyordu. Bu sayede hayallerine kavuşabilecekti. 

Çeşitli Yarışmalara Katıldı

Hadise Açıkgöz ses yarışmalarına katıldı. 2003 yılında gerçekleşen, Idooll yarışmasında boy gösterdi. Yarışmada birinci olmadı. Hadise Açıkgöz, birinci olamamasına rağmen yine de albüm teklifleri aldı. Albüm tekliflerini değerlendiren Hadise Açıkgöz, albüm hazırlığına başladı. 2005 yılında hazırlığı biten albümü yayınlamaya karar verdi. Sweat albümü 2005 yılında resmen yayımlandı. Albümün içinde bulunan ve çıkış şarkısı olan Ster Me Up adlı parçasıyla Türkiye ve Belçika’da çok iyi bir ün yakaladı. Şarkısı listelerde dinlenme rekoru kırmaya başlayınca, ünü daha da arttı. 

Belçika’dan Türkiye’ye Taşındı 

Türkiye’de kazandığı ün sayesinde ve magazinsel yönüyle hadise, Türkiye’ye taşınmaya karar verdi. Ardından hemen albüm hazırlığına başlayan Hadise Açıkgöz, ikinci stüdyo albümünü piyasaya sürdü. Bu albüm sayesinde daha da çok tanınmayı ve başarı elde etmeyi amaçladı. Ve ikinci albümü olan “Hadise”yi yayımladı. Bu albümüyle gerçekten büyük bir başarı elde etti. Albümün içinde hem Türkçe hem İngilizce şarkılar yer aldı. Albümdeki tek bir şarkı, onu parlatmaya yetti. Hadi Deli Oğlan şarkısı o çıktığı dönemde en çok dinlenen şarkılardan biri oldu. Ve listeleri altüst etti. Gece kulüplerinde en çok istek alan şarkı oldu. Hadise’yi hadise yapan bu albüm diyebiliriz.

Eurovision Şarkı Yarışmasında Ülkemizi Temsil Etti 

Hadise Açıkgöz, iyi çıkışının ardından birçok programda sahne aldı. Sahnelerin aranan yüzü haline geldi. Bu başarısı Hadiseye çok iyi yansıdı. 2009 yılında Eurovision Şarkı Yarışmasında ülkemizi temsil etmek için teklif aldı. Bu teklifi geri çevirmeyen Hadise, çok büyük hazırlık aşamasından geçti. Günlerce bu şarkı yarışması için hazırlandı. Düm Tek Tek aslı şarkısı birçok insan tarafından beğenilen bir şarkı oldu. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için gece gündüz çalıştı. Şarkı yarışmasından iki gün önce, yorgunluk ve üşütme sorunu geçirdi. Sesi kısılan hadise için çeşitli karışımlar hazırlanarak, ses tonu düzeltilmeye çalışıldı. Hadise şarkı yarışmasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Yarışmayı dördüncü olarak tamamladı. Birinci olamasa bile, yarışmadaki muhteşem performansı Hadise'nin ününü daha da arttırdı.
 

Albümleri Ve Şarkıları Peş Peşe Geldi

Aynı yıl içerisinde albüm çıkardı. “Kahraman” albümü ve “Fast Life” albümünü piyasaya çıkardı. Albümlerde birbirinden güzel şarkılara imza attı. Kahraman albümde bulunan ” Evlenmeliyiz “ adlı şarkısı listelere girdi. Güzel şarkıcı, bu şarkısı ile akıllarda kalmayı başardı. 2011 yılında yeniden bir albüm hazırlığına girdi. Aşk Kaç Beden Giyer adlı albümünü ise 2011 yılında sevenleri ile buluşturdu. Albümün içinde bulunan üç şarkıya klip çekti. Ve bu şarkılar hit şarkı olmuştur. “ Aşk Kaç Beden Giyer” şarkısı çok sevilmiştir. Özellikle “Süpermen” şarkısı, listelerde büyük bir başarıya ulaşmıştır. “Kahraman” şarkısı da oldukça sevilmiştir. 2014 yılında “Tavsiye" albümünü yapmıştır. Yaklaşık 6 yıldır “ O Ses Türkiye" adlı ses yarışmasında jüri üyeliği yapmaktadır. 2017 yılında çıkardığı “Sıfır Tolerans “ adlı şarkısıyla listelerde yer almıştır. 2018 yılında “ Farkımız Var" adlı şarkısıyla oldukça büyük bir başarı elde etmiştir. 2019 Nisan ayında çıkardığı “Aşk Dediğin" parçasıyla müzik kariyerine devam ediyor. Hadise güzelliği ve sahne performansıyla kendinden söz ettiren pop şarkıcılarımızdan bir tanesidir.

Hadise Hakkında