Erol Evgin Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Erol Evgin Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden biridir. 1947 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Beş çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğu olarak doğdu. Küçük yaşlardan itibaren sanatçı olmak isteyen Erol Evgin bu hayalini gerçekleştirmek için bu alanda ilerlemiş ve günümüzün en kıymetli ses sanatçılarından biri olmuştur. Fakat Erol Evgin müzik eğitiminden ziyade lise bittikten sonra mimarlık fakültesinden mezun olmuştur. Bunun sebebi ise babasının isteklerini önemseyerek bu eğitimi almıştır. Erol Evgin mimarlık fakültesinden mezun olmakla kalmayıp bu alanda yükselerek akademisyenlik yapmıştır. Mimarlık mesleğini de çok sevmesine rağmen bir tarafında  hala müziğe yönelik duygularını devam ettirmekteydi. O da müzik ve mimarlığı bir estetik gibi görerek bunları harmanlamıştır.
 

Müzik Hayatı

Müziği küçük yaşlardan itibaren çok seven Erol Evgin hiçbir zaman bu hayalinden vazgeçmemiş ve bunun için öncelikle ailesinin beklentilerini gerçekleştirmiş daha sonra ise müzik dünyasına adım atmak için çok çabalamış ve kendisi için söylenen olumsuz eleştirileri olumlu bir neticeye çevirerek insanların ve ailelerin gönlünde taht kurmuştur. Erol Evginin ilk şarkısı eski günler adlı şarkıdır. İlk zamanlar çok fazla bir hayran kitlesi oluşmamıştı. Zaman içinde bestelediği şarkıları ile kendi tarzını oluşturan sanatçı bu tarzı ile büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştur. Bu gün bile gencinden yaşlısına pek çok kişi tarafından seçilmektedir.
 

Erol Evginin Evliliği Ve Çocukları

 Erol Evgin eğitim hayatını tamamladıktan sonra ise kendisi gibi mimar olan eşi Emel Hanım ile tanışarak bu tanışmayı evliliğe taşımışlardır. Bu evlilikten İki de çocukları dünyaya gelmiştir. Elvan ve Murat adını verdikleri çocuklarından ise üç tane torunları olmuştur. Erol Evgin'in eşi Emel hanımın vasıtasıyla Çiğdem Talu ile tanıştı. Çiğdem Talu ve Erol Evgin müzik konusunda aynı fikirlere sahip ve pek çok ortak noktada buluşabiliyorlardı.  İkisi beraber Tanrım Bu Hasret Bitse ve Şoför Mehmet adlı şarkıları yaptılar. Daha sonra bu ikilinin yolu üçüncü bir yol arkadaşları olan Melih Kibar ile kesişti. Ve artık tam bir uyum kurmuş ve muhteşem bir grup oldular.
 

Parlayan Yıldız Erol Evgin

Erol Evgin ve yol arkadaşları arasında harika bir uyum bulunmaktaydı. Bu üçlü ilk olarak İşte Öyle Bir Şey adlı şarkıyı hazırladılar. Şarkıları çok fazla beğenildi. Ardından Sevdan Olmasa, Bir de Bana Sor, İçimdeki Fırtına, Söyle Canım, Hep Böyle Kal gibi şarkıları hazırladı ve söylediler. Bu şarkılar herkesin hoşuna gitmiş, büyük bir ilgi ile dinlenmeye başlanmıştır. Hemen herkesin dilinde olan bu besteler günümüzde bile söylenmektedir. İşte Öyle Bir Şey şarkısı bu süper üçlüye altın plak ödülünü kazandırmıştır. Tüm bu olaylar Erol Evgin'in çocukluk hayalini gerçekleştirmiş ve onu müzik dünyasında çok önemli bir yere taşımıştır.
 

Erol Evgin'in Oyunculuk Hayatı

Başarılı bir müzik hayatının yanında Erol Evgin'in oyunculuk performansı da beğenilmiştir. İlk olarak müzikallerde oynamaya başladı. İlk müzikali Renkli Dünyalar için oynadı. Daha sonra Bir İlkbahar Sabahı ve Meryem ve Oğulları adlı müzikallerde oynadı. Bir süre müziğe ara veren Erol Evgin eşiyle beraber mimarlık bürosu açmıştır. Fakat tekrardan müziğe yönelen Erol Evgin ve arkadaşları Popsav'ı kurdular. Bu vakfın tam açılımı popüler müzik sanatı vakfıydı. Daha sonra ise TV programları sunmaya başlayan Erol Evgin bu alanda da beğeniler toplayarak kendi TV programı olan Erol Evgin Show'u sundu. Erol Evgin yaptığı tüm çalışmalar ile büyük bir ilgi görmüş ve sevilmiştir.

Erol Evgin Hakkında