Emre Aydın Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Emre Aydın, 1981 Isparta doğumlu bir pop şarkıcısıdır. Aynı zamanda şarkı yazarıdır. 2 Şubat 1981 doğumlu şarkıcı, ilköğrenimini Isparta'da tamamladı. Daha sonra Antalya Anadolu Lisesi'ni kazandı. Üniversite öğrenimini ise, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni kazanarak sürdürdü. Emre Aydın, iktisat bölümünü bitirerek başarı ile mezun oldu. Müzik kariyerine 2002 senesinde grubu ile birlikte katıldığı, SingYourSong beste yarışmasını kazanarak giriş yaptı.
 

Emre Aydın Müzik Kariyeri

Emre Aydın müzik dünyasına barlarda canlı müzik yaparak atılmıştır. 2002 senesinde Onur Ela ile birlikte "6. Cadde" isimli bir müzik grubu kurdular. Yine 2002 yılında, 6. cadde Müzik Grubu ekibi ile birlikte SingYourSong beste yarışmasına katıldı. Yarışma sonucunda şarkı yazarlığını kendisinin yaptığı "Dönersen" adlı beste ile Türkiye birincisi oldu. Grup ile Ekim 2003 senesinde albümleri yayınlandı. Yine aynı sene içerisinde gruptan ayrılma kararı aldı. Dönersen adlı parça Universal Müzik tarafından piyasaya sürülen toplama albüm içerisinde de yer aldı.
 

Sonrasında, 9 parçanın söz ve bestesi kendine ait olan 11 şarkılık "Sabuha" isimli albümde bulundu. 2003 senesinde Haluk Kurosman'ın prodüktörlüğünü üstlendiği albüm piyasaya sürüldü. Bu dönemde "Belki Bir Gün Özlersin" adlı şarkısı youtube'da yayınlandı. Bu şarkı ile oldukça beğeni toplayan Emre Aydın, Ekim 2006'da "Afilli Yalnızlık" isimli solo albümü yayınlandı. Albüm, Sony Music BMG/GRGDN iş birliği ile yapıldı. Albüm ile aynı adı taşıyan parçaya, Yon Thomas yönetmenliği eşliğinde klip çekildi. Şebnem Dönmez'in yer aldığı klip dinleyicilerin beğenisini topladı. Ardından, "Belki Bir Gün Özlersin", "Git" ve "Kim Dokunduysa" isimli şarkılara da klip çekilmeye devam edildi. Bu dönem, Pop müzik listelerinde üst sıralara yerleşen Emre Aydın, müzik dünyasındaki başarısını kanıtlamış oldu.


Tüm Albümleri Başarıları ve Aldığı Ödüller

Emre Aydın, 2006 yılında çıkardığı "Afilli Yalnızlık" albümünün ardından, birçok ödüle layık görülmüştür. İlk solo albümü ile; "Yılın En İyi Rock Şarkıcısı" ve "Yılın En İyi Çıkış Yapan" şarkıcısı ödüllerini alırken, albüm adına ‘’Yılın En İyi Parçası’’, "Yılın En İyi Albümü ve Video Klibi" ödüllerine sahip olmuştur. Kariyerindeki dönüm noktasını birçok konser ile devam ettirmiştir. 2008 senesinde MTV EMA'da (Avrupa Müzik Ödülleri) Türkiye'nin en iyi sanatçısı ödülünü almaya hak kazanmıştır. Yine devamı Avrupa'da gerçekleşen yarışma finalinde liderliğini koruyarak, Avrupa'nın en iyi sanatçısı ödülü ile büyük bir başarı elde etmiştir. Emre Aydın'ın 2007 senesinde Gripin ile birlikte seslendirdiği "Sensiz İstanbul'a Düşmanım" isimli parçası en iyi beste, şarkı ve söz ödülüne layık görülmüştür.
 

Şarkı, 11. İstanbul FM Altın Ödülleri töreninde açıklanmıştır. Ünlü sanatçı, sonrasında Gripin ile beraber uzun bir turneye çıktı. 2010 yılında, "Faling Down" isimli single ve ardından "Kağıt Evler" isimli stüdyo albümü çıkarıldı. 2012 senesinde; "Beni Biraz Böyle Hatırla" adlı single çalışması piyasaya sürüldü. Yine aynı sene, Fanta Gençlik Festivali'nde yer aldı. Festivalde Tarkan ile beraber 16 ayrı şehirde hayranları ile buluştu.
 

Emre Aydın, Aralık 2013'te üçüncü solo albümü olan "Eylül Geldi Sonraéyı yayınladı. Bu şarkı ile listelerde büyü kbir başarı yakalayan şarkıcı, Kasım 2014'te Model ile birlikte yürüttüğü tekli çalışması olan "Bir Pazar Kahvaltısı"nı dinleyenleri ile buluşturdu. Şarkıya çekilen klipte bizzat kendisi klip yönetmenliği yaptı. Şarkının düzenlemesi Ozan Çolakoğlu tarafından yapılırken sözleri ve bestesi Can Temiz'e ait. Emre Aydın, 2016 senesinde ise DMC yapım şirketi ortaklığı ile "Ölünmüyor" ve ardından "Sen Beni Unutamazsın" adlı albümlerini çıkardı.

Emre Aydın Hakkında