Elton John Böyle Şöhret Oldu

Elton John Böyle Åžöhret Oldu

Ä°ngiltere’nin baÅŸkenti Londra’da 1947 tarihinde dünyaya gelen Elton John’un asıl adı Reginald Kenneth Dwihgt’dır. Daha çocuk yaÅŸlardayken annesi ile babası ayrıldı. Elton John üç yaşında iken piyano eÄŸitimi almaya baÅŸladı. Babası da müzisyen olan John gösteri ve müzik dünyasında yerini almak için eÄŸitimini bıraktı.

Henüz 15 yaşındayken barda piyano çalmaya baÅŸladı. ArkadaÅŸları ile birlikte bir müzik grubu kurdu. 1965 senesine geldiÄŸimizde ise profesyonelliÄŸe ilk adımını attı. 1966 yılında ise hayatının önemli isimlerinden olan Bernie Taupin ile tanıştı. Bu isim tam 32 sene Elton John’a ÅŸarkı sözü yazacaktı. Dünyaca ünlü bir sanatçı olmasında Bernie Taupin’in katkıları oldukça fazladır

Elton John Uluslararası Bir Üne KavuÅŸuyor

Elton John 1970’lerde piyasa sürdüÄŸü albümlerle dünya çapında büyük bir üne kavuÅŸtu. Bu dönemlerde yıldızı parlayan John, yine dünyaca ünlü olan John Lennon ile çalışmaya baÅŸladı. Sanatçının ABD’de yaptığı konserler tam bir ÅŸenlik havasında geçiyordu. Konserlerinde giydiÄŸi elbiseler ve gözlükler son derece komikti. Kendisi dilediÄŸi gibi sahneye çıkan ve bu konuda kendisini kasmayan bir yıldızdı.

Elton John Zirveye Tırmanışını Sürdürüyor

Ünü kıtalardan kıtalara yayılan Elton John, 1976 senesinde Kiki Dee ile düet yaptı. Blue Moves, Here And There ve Don’t Go Breaking My Heart adlı ÅŸarkılarıyla adeta dünyayı salladı. Özellikle bu parçalar Avrupa kıtasında çok beÄŸenildi. 2 milyonun üstünde satış yaptı.

KiÅŸisel Sorunlar Ve Yeniden YükseliÅŸ

Müzik kariyeri son derece baÅŸarılı giderken yaÅŸadığı ÅŸahsi problemler Elton John’u epey yıpratmıştı. Bu dönemde kilo aldı, saçları döküldü ve içine kapandı. Homoseksüel olmasının duyulmasından o dönemlerde çekiniyordu. Zira haklıydı. 80’li yıllarda bu nedenden ötürü kaset satışları durma noktasına geldi.

Bu duraklama dönemi 1988 yılına kadar sürecekti. Bu yıl içerisinde yaptığı enfes ÅŸarkı Reg Strikes Back müzik piyasalarını altüst etti. Aynı döneme yaptığı hareketli ÅŸarkılarla tekrar yükselmeye baÅŸladı. Ayrıca tam bir futbol tutkunu olan Elton John Watford futbol kulübünü destekliyordu ve kulübe para yardımı yapıyordu.

Hem Büyük Müzisyen Hem Hayırsever

1992 senesine geldiÄŸimizde Elton John’un performansı yerindeydi ve yine zirvedeydi. O, artık Büyük Britanya’nın en zengin kiÅŸileri arasında gösteriliyordu. Bu sene içerisinde çıkardığı The One adlı yeni albümü ile baÅŸarılarına bir yenisini daha eklemiÅŸti. Eski neÅŸesi yerine gelmiÅŸ ve yaÅŸadığı zor zamanları geride bırakmıştı.

Yine aynı sene AIDS ile mücadele etmek için fon oluÅŸturdu. Albüm ve konserlerden kazandığı paraların büyük bir kısmını direkt olarak bu fona aktardı. 1993 yılında yeni bir albüm ve The Lion King filmine hazırladığı 5 beste ile hayranlarını mutlu etti.  Can You Feel The Love Tonigiht Oscar töreninde en iyi film müziÄŸi ödülüne layık görüldü.

Magazin Dünyasında Elton John

Elton John 1995 yılında basın mensuplarına samimi röportajlar verdi. Özel hayatı ile ilgili olarak merak edilenleri hem açık yüreklilikle hem de mizahi bir tarzda anlattı. GeçmiÅŸte biseksüel olduÄŸunu söylemiÅŸti. Åžimdi eÅŸcinsel olduÄŸunu açıkça ortaya koyuyordu. KelliÄŸi ve kilosu ile dalga geçebiliyordu.

YükseliÅŸ Yılları Beyazperdeye Taşınıyor

Dünya müzik tarihine büyük bir iz bırakan Elton John’un yükseliÅŸ yılları Rocketman adlı film ile beyazperdeye taşınıyor. Film izleyici 70’li yıllara götürüyor ve sanatçının yükseliÅŸ yıllarını anlatıyor. Film hem müzikleri hem de görsellikler açısından oldukça iddialı. Filmin yönetmeni Dexter Fletcher ve Elton John’u ünlü aktör Taron Egerton canlandırıyor.

Elton John Hakkında