Demet Akalın Kimdir? Biyoğrafisi Albümleri, Şarkıları

Demet Akalın Kurt

Demet Akalın, 1972 yılında dünyaya gelmiÅŸtir.  Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde doÄŸan Demet Akalın,   ilkokul yollarını Gölcükte geçirdi. Ä°lköÄŸretim yıllarında hayaller kuran bir kızdı. Gazeteci veya öÄŸretmen olmak istiyordu. Demet Akalın lise yılına kadar Gölcükte Ä°kamet etti.  Barbaros Hayrettin lisesinden, baÅŸarılı bir ÅŸekilde mezun olmuÅŸtur. Demet Akalın lise hayatı boyunca çok sevilen bir kiÅŸi olmuÅŸtur. Okul hayatını her zaman baÅŸarılı bir ÅŸekilde geçirmiÅŸtir. Kendi çapında hayalleri olan Demet Akalın, bulunduÄŸu dönemin kötü koÅŸulları yüzünden üniversite hayatına devam edememiÅŸtir. Demet Akalın da büyük hayal kırıklığı yapan bu durum, bir süre onu üzmeye yetmiÅŸ.
 

Demet Akalın’ın Mankenlik Sektörüne GiriÅŸi

Lise EÄŸitimi bittikten sonra kendisine bir meslek aramaya baÅŸlayan Demet Akalın, fiziki özelliklerini göz önünde bulundurarak, mankenlik ajansına yazılmaya karar vermiÅŸtir. Bu dönemde kendisine annesinin desteÄŸi çok büyüktür. O dönemlerde YaÅŸar YaÅŸar Alptekin mankenlik kursuna kendini kaybettirmiÅŸtir. 1990 yılında baÅŸarılarını almaya baÅŸlamıştır. O yıllarda güzel fiziÄŸi ile mayo güzeli seçilmeyi baÅŸarmıştır. Bu dönemden sonra, kendisine gelen NeÅŸe Erberk mankenlik ajansındaki teklifi deÄŸerlendirerek, mankenlik hayatına o ajansta devam etmeye karar vermiÅŸtir. Mankenlik mesleÄŸini baÅŸarı ile yerine getirmeye devam eden Demet Akalın, sesinin güzelliÄŸini fark etmeye baÅŸlamıştır. Bu süreden sonra çeÅŸitli gazinolar ve barlarda ÅŸarkı söylemeyi denemiÅŸtir.
 

Åžarkılıcılıkta Demet Akalın’ın Kariyer YükseliÅŸi

Sesinin güzel olduÄŸunu fark eden Demet Akalın’a, albüm teklifleri gelmeye baÅŸlamıştır. Gerçekten o dönemde sesi ile dikkat çekmeyi baÅŸarmıştır. O süre zarfından sonra, ses eÄŸitimi almaya baÅŸlamıştır. Ses yeteneÄŸini geliÅŸtirmeye karar vermiÅŸtir. Ve ardından Sebebim adlı albümü piyasaya sürülmüÅŸtür. MankenliÄŸi tam anlamıyla ÅŸarkıcılar tercih etmiÅŸtir. Yaptığı albüm ile ses getirmeye baÅŸlayan Demet Akalın, Senin Anan Güzel Mi adlı single’ı ile dönemde Türk pop listelerini alt üst etmiÅŸtir. Yapmış olduÄŸu single ile dönemde kendinden söz ettirmeyi baÅŸarmıştır. Ekranların aranılan yüzü haline gelmiÅŸtir. Artık kendisini tüm Türkiye tanımaya baÅŸlamıştır.

Daha sonra, unuttum adlı albümü ile tam olarak zirveye oturmaya baÅŸlamıştır. Unuttum albümü Tüm Türkiye'de sevilerek dinlenen albümler arasına girmiÅŸtir. Artık albümlerinin ve ÅŸarkılarının sabırsızlıkla beklediÄŸi bir ÅŸarkıcı haline gelmiÅŸtir. Dönemde tüm Radyo ve kulüplerde, en çok çalınan ve en çok istek alan 3. Albüm Banane ile piyasaya tekrar geri dönüÅŸ yapmıştır. Kendinden çok fazla söz ettiren Demet Akalın, 2006 yılında Kusursuz 19 albümü, ödül almıştır. Artık Türk pop müziÄŸi denilince akıllara Demet Akalın gelmeye baÅŸladığı dönemlerde geldik.
 

Demet Akalın’ın Aldığı Ödüller

Ülkemizde hala yapılan Kral TV Müzik ödüllerinde Demet Akalın, Affedersin adlı ÅŸarkısı en iyi pop ÅŸarkısı ödülünü almayı baÅŸarmıştır. Ayrıca en iyi pop kadın ÅŸarkıcı ödülü almıştır. Bunun yanı sıra Demet Akalın'ın daha birçok ödülü bulunuyor. BaÅŸarısının tam olarak zirvesinde olan Demet Akalın, hızlı albüm çalışmalarına devam etmiÅŸtir.

Magazinsel bir hayata sahip olan Demet Akalın, mankenlik yaptığı dönemlerde ünlü basketbolcu Ä°brahim Kutluay ile uzun süren bir aÅŸk yaÅŸamıştır. Demet Akalın ilk evliliÄŸini OÄŸuz Kayhan ile 2006 yılında gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Bu evliliÄŸinde aradığı mutluluÄŸu bulamayan Demet Akalın, evliliÄŸini Bitirme kararı almıştır. 3 ay içerinde evliliÄŸini sonlandırmıştır. Uzun bir süre evlilik yaÅŸamayan Demet Akalın, mutluluÄŸu Aramaya devam etmiÅŸtir. Uzun süre aÅŸk yaÅŸadığı Önder Bekensir ile 22 Ocak 2010 yılında büyük hayaller ile dünya evine girmiÅŸtir. Akalın, bu evlilikten de aradığını bulamamış ve sancılı bir süreç geçirmiÅŸtir. Sadece 7 ay süren evliliÄŸini, büyük bir hızla bitirmeye karar veren Demet Akalın, hemen boÅŸanmıştır.  Ardından uzun yıllar kimse ile görülmeyen ve aÅŸk yaÅŸamayan Demet Akalın,  2012 tarihinde Okan Kurt ile ortak hayata yeniden atmıştır. Okan Kurt ile olan evliliÄŸinden Hıra adında bir kızları bulunuyor. Okan Kurt Ä°le olan evliliÄŸi hala devam ediyor.

Demet Akalın Hakkında