Cüneyt Tek Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Romantik şarkıları en iyi şekilde icra eden, farklı ses tonu ve tınısıyla herkes tarafından beğenilen, birçok şarkıyı başarılı bir şekilde seslendiren Cüneyt Tek başarılı bir sanat insanıdır. Cüneyt Tek güzel sesi ve dillere dolanan şarkıları ile herkes tarafından sesinin beğenildiği ve kişiliği tarafından herkesin sevildiği bir sanatçıdır. Romantik şarkıların Prensi olarak bilinen Cüneyt Tek 1979 yılında dünyaya gelmiştir. Cüneyt Tek aslen Adanalıdır. Adana'nın Çukurova ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlköğretim okulunu Adana'da tamamlayarak başarılı bir öğrencilik geçirmiştir. Müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda ortaya çıkmıştır. Küçük yaşlarda çoğu kez kendi kendine müzik söyleyerek müziğe olan ilgisini yaşlarda belli ediyordu. Cüneyt Tek okul yıllarında da şarkı söylemeye ve sahne performansı gibi birçok alanlara ilgiliydi. Bu ilgisi geleceğinin nasıl şekilleneceğini açıkça gösteriyordu.
 

Lise Yıllarından Sonra Müziğe Atıldı

Cüneyt Tek İlköğretim ve ortaöğretim yıllarını tamamlayarak başarılı bir öğrencilik dönemini atlattı. Orta öğretim yıllarında ise okul gösterilerinde çoğu kez sahne aldı. Sesinin güzelliği ve müziğe olan ilgisi sayesinde birçok tiyatro sahnelerinde ve müzikal gösterilerde boy gösterdi. Buralarda olan başarısı sayesinde gelecekte ne kadar başarılı bir şarkı olacağının sinyallerini veriyordu. Ortaöğretimin ardından lise yıllarını başarılı bir şekilde devam ettirdi. Lise yıllarında müziğe olan ilgisi sayesinde küçük gruplar kurarak liselerarası yarışmaya katılmayı denedi. Burada sesinden ve sunmuş olduğu performanslarından dolayı kendisinden çok bahsedildi. Cüneyt Tek sesi sayesinde herkes tarafından beğenilmeye ve ilgi görmeye başlandı.
 

Çeşitli Mekânlarda Sahne Almaya Başladı

Lise yıllarını tamamlayan Cüneyt Tek İstanbul’a gelerek müzik çalışmalarına başladı. Lise yıllarından itibaren çeşitli sahneler almaya devam etti. Gece kulüplerinde ve çeşitli barlarda solistlik yapan Cüneyt Tek, sesinin rengi ve yakışıklılığı sayesinde dikkat çekmeyi başardı. Cüneyt Tek birkaç süre sonra albüm hazırlığı yapmaya başladı. Cüneyt Tek albüm hazırlığını tam bir buçuk yıl sürdü. Bir buçuk yıl gibi bir sürede albüm hazırlığı devam eden Cüneyt Tek, çeşitli şehirlerde sahne almaya devam etti. Zaman içerisinde kendini tanıtmaya ve duyurmaya başlayan sanatçı, yavaş yavaş emin adımlarla ilerlemeyi tercih etti. Ailesi ile birlikte zor günler geçiren ve gençlik yıllarında her zaman şarkıcı olmayı amaçlayan sanatçı, albümü için bu kadar süre beklemeyi göze aldı.
 

Albümler Peş Peşe Gelmeye Devam Etti

2005 yılı geldiğinde gidersen adlı albümünü piyasaya sürdü. Gidersen adlı albümündeki çıkış parçası olan gidersen şarkısına klip çekti. Şarkı dönemin en çok sevilen ve mp3 dinle nen şarkıları arasına girmeyi başardı. Albümün yapımcılığını Şahin Özer gerçekleştirdi. Aranjörlüğünü ise Suat Aydoğan üstlendi. Sanatçının albümünde 12 adet şarkı bulunuyor.
 

Şarkının 10 tanesinin söz ve bestesi kendisine aittir. Beste yazma konusunda kuvvetli bir kaleme sahip olan Cüneyt Tek, birçok sanatçıya beste yapmış şarkı vermiştir. Albümdeki 10 şarkı kendisine 2 şarkı Şahin Özer e aittir. Şahin Özer 2005 yılında albüm çıkan Cüneyt Tek için oldukça övgü dolu sözlerden bahsetmiş ve ses renginin Türkiye'de nadir rastlanan ses öğrenci olduğunu belirtmiştir. Sanatçının ikinci albümü ise Kurşun Adlı Albüm olarak piyasaya sürülmüştür. Albümdeki birçok şarkı yine kendisine aittir. 3. albümü ise olan nazar boncuğu ise içerisindeki şarkılardan dolayı sevilerek dinlenmiştir. Cüneyt Tekken 4 albümü ise Çünkü aşk adlı albümdür. İçerisinde yine birbirinden güzel şarkıları bulunan sanatçı bu albümü ile de güzel bir çıkış yakalamıştır. Albümdeki birçok şarkı ve beste yine Cüneyt Tek’in kendisine aittir.

Cüneyt Tek Hakkında