Cemil Özeren Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Cemil Özeren 1966 yılında Bandırma’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimden sonra Üniversite eğitimini tamamlamak için İzmir’e gitti. Cemil Özeren üniversite eğitimini de İzmir’de tamamladı. 1996 yılında üniversite arkadaşı olan Erhan Güleryüz ile Ayna grubunu kurmuşlardır.
 

Üniversite eğitimi bittikten sonra Erhan Güleryüz ile birlikte İstanbul’a albüm yapmaya gelmişlerdir. Bu sayede ayna grubunun temelleri atılmış oldu. Cemil Özeren, ayna grubuna katılmadan önce üniversite dönemlerinde Entalpi isimli grubunu kurarak solist ve basçı olarak çalışmalarına devam etti.
 

Cemil Özeren, 1985’de ‘’ Ölünce Sevemezsem Seni’’, Tozpembe Hayaller’’ şarkılarını ilk olarak kendi grubu olan Entalpi de yorumladı. Ceylan ezgisini de ilk olarak Entalpi konserinde söyledi. Entalpi grubu ‘’ Bir Damla Kan’’ ve ‘’ Artık Hiç Sabah Olmayacak’’  gibi hard rock içerikli şarkıları söyledi.
 

Ayna grubu (Ceylan) isimli şarkı ile büyük beğenilere imza attı. Anonim tarzında olan bu şarkı rock olarak yorumlanarak müzik top listesinde yerini aldı. Grup albümlerinde rock ve hicaz modelleriyle süsleyerek farklı bir tarz oluşturdu. Yurt genelinde birçok konserler vererek dinleyicilerin beğenisini kazandı.
 

Ayna grubu Cumhuriyet’in 75.yılı kutlamasında Başbakanlık tarafından istek üzerine görevlendirildi. ‘’ Gittiğin Yağmurla Gel’’ ile başlayan müzik yolculuğu 2002 yılında ‘’ Bostancı Durağı’’ albümünün ardından son buldu ve muhteşem ikili yollarını ayırdı. Cemil Özeren 2012 yılında ‘’ Cemi Cümle’’ isimli solo albümünü yaptı.
 

2012 yılında tedavi gördüğü Bahçelievler Medical Park hastanesinde karaciğer yetmezliği sebebi ile hayata veda etti. Büyükçekmece mezarlığın göz yaşları içerisinde sonsuzluğa uğurlandı.

Cemil Özeren Hakkında