Barbaros Hayrettin Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Barbaros Hayrettin aslen Eskişehir doğumlu olan ve şu anda 60 yaşında olan eski bir sanatçıdır. ‘’Ben Sizin Babanızım'' albümü ile tanınır ve şarkının sözleri ile duyan herkesi hem güldürmüş hem de şaşırtmıştır. ‘’Ben sizin babanızım ben ne dersem o olur'' şarkı sözleri ile tam olarak Türkiye'nin gündeminde yer aldı ve uzun süre konuşulan bir sanatçı oldu. Bahsi geçen ünlü şarkı 90’lı yılların sonunda ortaya çıkmış olup uzun süre de dinlenmiştir.
 

Barbaros Hayrettin ailesi ve arkadaşları tarafından sürekli olarak dışlanıyordu. Fikirlerinin diğerlerine göre farklı olması, düşüncelerini hiç düşünmeden ortaya koyması, yeteneği olmadığı halde sürekli müziğe ilgi duyuyor olması ve tuhaf görüntüsü Barbaros Hayrettin'i dışlanmaya mahkûm etmiştir. Şarkısı da o zamanlar çok fazla eleştiri almış fakat o dönemlerde imkânlar kısıtlı olduğu için ve dönemin şarkı türlerine hafifte olsa uyum sağladığı için dinlenen pop şarkılar arasına girmiştir.
 

Barbaros Hayrettin Görünümü ve Kişiliği

Barbaros Hayrettin uzun ve kıvır kıvır saçlara sahip olup bu saçlarını uzun bıyıkları ile bütünlüyordu. Saçları o zamanların Valderama modasına uyum sağlıyordu ve bir bayanın kıskanacağı kadar hoş görünüyordu.  Albümünde sürekli fotoğraflarda bulunan sarı renk güneş gözlüğü de dikkatleri üstüne çekiyor. Ortalama 1.70 boylarında ve 70 kilo civarındaydı. Görünüm olarak orta kiloda bir kişiydi.
 

Kişilik olarak dışlanmış bir şekilde büyümüş olmanın vermiş olduğu etkiyle soğuk bir karaktere sahiptir. İçine kapanık, hayatıyla ilgili konuşmayı sevmeyen konuştukça açılan ve cana yakın gelen bir kişiliğe sahiptir. Genel olarak kendini müziğe adamış fakat burada da başarılı olamayınca sakin bir hayat sürdürmeye kadar vermiştir ve uzun yıllardan beri piyasada adı geçmemektedir.
 

Sanatçının Müzik Hayatı

Barbaros Hayrettin önceden Almanya' da Kobra isimli müzik grubuyla birlikte şarkı söyleyen bir sanatçıydı. Oralarda da şarkıları çok beğeniliyormuş ve küçük bir şarkı grubuyla yetinmek istemeyen Barbaros Hayrettin albüm çıkarmak isteyerek kariyer hayatında farklı bir adım atma kararı verir. O zamanlarda yani 80'li yıllarda sahip olduğu Kobra grubu ile birlikte genelde metalik ve rock tarzı şarkılar söylüyordu. Evet bu şarkılar ile beğeniliyordu ama ''Ben sizin babanızım'' albümü çok farklı bir deneyim oldu. Hem de kendisi için bile sürpriz olan bir albümdür.
 

Barbaros Hayrettin albüm çıkarma hayali ile Türkiye'ye geldiğinde anlaşmaya çalıştığı yapımcı ona burada bu şarkıların dinlenmeyeceğini ve boşa para harcayacağını belirtmiştir. Tabi ki bunu söylerken biraz da alay etmiş ve Barbaros Hayrettin'i küçümsemiş. Bu konuşmanın arından Barbaros Hayrettin ismi geçen malum albümü çıkarmıştır. (Ben Sizin Babanızım). Piyasada olduğu sürece Kral Müzik, Grammy ve Oscar ödülleri almıştır. Çünkü çıkardığı albüm her ne kadar komik olsa da gösterdiği diğer başarılar ile o ödülleri kazanmaya hak kazanmıştır. Sonrasında hiçbir şekilde ondan haber alınamamıştır.
 

Barbaros Hayrettin Şarkıları

  • Ben Sizin Babanızım
  • Oğlum Sana Kimi Alayın
  • Sevgilim Nasılsın?
  • Sen 5 Çekersin
  • Dikkat Nine Geliyor
  • İstanbul Kayboluyor
  • Yok Yok Yok
  • Soru

Sözlerinin ve müziğinin kendisine ait olduğu şarkıların her biri o dönemlerde çok beğenilmiştir. Sonrasında tüm şarkılarını bir albüm içinde toplamış ve piyasaya sürmüştür. En çok tutulan şarkısı ise Oğlum Sana Kimi Alayım? Şarkısı olmuştur.
 

Barbaros Hayrettin Şimdi Nerede?

Barbaros Hayrettin çıkardığı albümlerden sonra burada tutulamayacağını anlayınca gençliğini geçirdiği Almanya'ya dönüş yaptığına dair söylentiler çıktı fakat şuan nerede ne yaptığı konusunda gerçekçi bilgiler yoktur. Yine de pek çok kişi tarafından unutulmayan ve şarkıları hala dinlenen ilginç bir şarkıcıdır.

Barbaros Hayrettin Hakkında