Ankaralı Turgut Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Gerçek adı Turgut Karataş olan 1963 yılında Ankara ilinde doğan Ankaralı Turgut, aslen Karabüklüdür. Gülcan Karataş isimli bir kardeşinin olduğu bilinmektedir. Şu an 56 yaşında olan Ankaralı Turgut, son dönemlerde eskisi gibi müzik dünyasında aktif olarak görülmemektedir.
 

Müzik Hayatı

Ailesinden müzikle uğraşanların etkisiyle müzik dünyasına 12 yaşında köy düğünlerinde müzik aleti olan darbuka ile başlayarak giren Ankaralı Turgut, daha sonra birçok parçayı kendine has üslubuyla yorumlayıp söyleyerek müzik dünyasında büyük çıkış yakalamıştır. Birbirinden eğlenceli halk müziği ve arabesk müziklerini harmanlayarak söylediği parçalar birçok kişi tarafından beğenilmiştir.  Askerlik görevini yapmadan önce darbuka çalarak müzisyenlik yapan Ankaralı Turgut, askerlik vazifesini ifa ettikten sonra keyifli ve hareketli Ankara türkülerini seslendirmiştir. 1990’lı yıllar müzik dünyasında prestij yakaladığı dönemler olarak bilinmektedir. Ankara havaları olarak bilinen müzik tarzıyla söylediği türkü ve şarkılarıyla bilinen Ankaralı Turgut, birçok albüm çıkardı ve birçok eğlenceli ve keyifli Ankara havaları, türküleri seslendirdi.
 

İkamet Yeri

Ankaralı TURGUT halen Ankara ilinin Altındağ ilçesinde ikamet etmektedir. Mütevazi bir hayatı olan sanatçı, son dönemlerde müzik dünyasından biraz uzak bir şekilde hayatını devam ettirmektedir.  Sanatçının seslendirip söylediği türküler ve arabesk tarzı yapıtları halen dinlenilmektedir. 2017 yılında KOAH hastalığına yakalanan Ankaralı Turgut, sağlığına tekrar kavuşmak için tedavi görmektedir.

 

Evlilik Hayatı

1986 yılında Hülya Sakar ile evlenen Ankaralı Turgut, 2006 yılında eşinden ayrıldı. İlk eşinden 5 çocuğu doğmuştur. Daha sonra 2007 yılında Meltem Karataş ile evlendi ancak bu evliliğinde de mutluluğu yakalayamayan sanatçı, yaklaşık 2 ay sonra Meltem Karataş isimli eşinden de boşandı.
 

Albümleri

1994 yılında İstanbul’a giden Ankaralı Turgut, müzik dünyasının starlarından olan Tarkan’ın seslendirdiği “Oynama Şıkıdım” isimli eserini yeniden yorumlayıp söyledi ve büyük beğeni aldı. Böylece müzik piyasasına ilk albümüyle giriş yaptı ve bu albümü 300000 adetten fazla satılmıştır. Bu başarıdan sonra Barış Manço'nun "Oku Bakim" isimli şarkısını kendine has tarz ve üslubuyla yeniden yorumlayarak seslendirdiği parçalar yine halk tarafından büyük beğeni aldı ve böylece ikinci albümünü de piyasa sürdü. Çeşitli festivallerde ve konserlerde sahne alarak şarkılar ve türkülerini seslendirmiştir.  Birçok eserlerine de klip çekerek halka keyifli müzikler yapmıştır. Şu ana kadar piyasaya sürdüğü albümler yıllara göre aşağıda sıralanmıştır.
 

1996 – Tavla

1996 – Arabası Var

1996 – Döşeyelim Abi

1997 – Yakalarsam Tık Tık

1997 – Ne Yersin

1997 – Annene Diyecem

1997 – Sen Gittikten Sonra

1997 – Aganigi Naganigi

1997 – Vay Vay

1998 – Para

1998 – Dazır Duzur & Yapmazdın & Kaynana

1998 – Bak Hele

Ankaralı Turgutl’a Oturak Âlemi

Oturak Âlemi

Ver Deyom Vermeyon

Var Yemez Amca

Sıra Sende

Pop Müzik Moda Turgutça

İsyanım Var

Hüp Düt & Dabi Dabi

Hop Dedik

Dah Diri Dom

Best Of

Sen Gittikten Sonra

Yalaka Para

Bay Bay Şakır Şakır

Beni Görmek için Gelme

2012 – Kaymak Lazım

Rol Aldığı Diziler

Ankaralı Turgut müzik hayatıyla birlikte TV dizilerinde de rol alarak oyunculuk yapmıştır. Oynadığı diziler yıllara göre aşağıda sıralanmıştır.

1986 - Olacak O Kadar (TV Dizisi)

1997 - Umut Taciri (Memo)(Video)

2002 - Dumanlı Yol (TV Dizisi)

2002 - Reyting Hamdi (TV Dizisi) (Konuk Oyuncu olarak rol almıştır)

2004 - Omuz Omuza (Bahtiyar Uludağ) (TV Dizisi)

Rol Aldığı Sinema Filmi

Ankaralı Turgut sinema filminde de rol almıştır. Bu film ise;

2000 - Mezar Kurtları (Sinema Filmi)

Ankaralı Turgut Hakkında